Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem externá wifi anténa ???

ahojte a vesele vianoce vsetkym,
S bratrancom bývame v jednom cinziaku, ja v prvom vchode a on o 3 vchody dalej. S bratrancom sme sa dohodli, ze si vyberie teraz akciový internet (zhruba 40 Mbps) a ja sa mozem naneho zadara napojit.(trval natom ze nechce peniaze, ale ja mu aj tak budem mesacne platit) Dal mi heslo , len ked sa chcem nanho napojit tak to ide dost tažko. Notebook musim davat do roznych polôch aby mi naslo niaky signal. Aj to mi najde iba palicku alebo dve a pripojenie je pomalé. Ja by som chcel vedieť, ci nepoznate sposob ako by sa to dalo poriesit tak aby som mal dobry silny signal. Mam kupit externu wifi anténu? (tusim som to cital niekde nanete ze to pomoze). Ak áno aký typ by to mal byt? moc sa vtychto veciach nevyznam, tak ak dakto viete poradit, bolo by fajn. Dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych si dovolil malý restart. S ohledem na fakt, že tazatel už teď je schopen přijímat signál, ta… nový
touchwood 25.12.2011 21:47
touchwood
Ano mas pravdu, ale podla popisu, ze signal ide cez 3 vchody by som tipoval, ze chyta len nejake odr… poslední
fleg 25.12.2011 21:59
fleg

Já bych si dovolil malý restart. S ohledem na fakt, že tazatel už teď je schopen přijímat signál, tak bych ho (alespoň zpočátku) nestrašil s věcmi jako antény s vyšším ziskem popř. maximálním vyzářeným výkonem.

Dle mých empirických zkušeností většinou stačí zakoupit nějakého wireless klienta (např. tp-link-tl-wa501g-d185136.htm), umístit jej do lokace, kde je signál "chytatelný" a odtud vést klasický kabel do PC, nebo k dalšímu bezdrátovému routeru nebo AP (v tomto případě doporučím router kvůli lokálnímu DHCP), které bude pokrývat domácnost tazatele.

edit: až když bude s příjmem problém (výpadky, problémy s konektivitou), řešil bych to dalším AP/klientem (viz link výše) na druhou stranu bezdrátového spoje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru