Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno WiFi router na zdi - kvalita signálu?

Ave. Zákazník si přeje pověsit router jeho "ledvinkama" na železobetonovou zeď. Kabely a antény budou trčet dolů, škatulka bude cca metr nad podlahou. Zde dotaz: jak moc bude železo v panelu ku*vit kvalitu a dosah signálu? Zatím jsem dával routery pouze naležato a poněkud dále od různých kovových armatur, tak sorry za možná nablblý dotaz.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tazko povedat, wifi je alchymia. Je, ale dost pravdepodobne, ze to nebude vadit. Odporucam zarucenu…
fleg 12.01.2012 23:35
fleg
Místo na router je "pevně dané" v předsíni vedle botníku :-D. Mám dokonce dojem, že si to ten za*ran…
mif 12.01.2012 23:42
mif
No, když už má "pevně dané v projektu", tak si tam měl pořídit něco sofistikovanějšího, co by mu ner… nový
JR_Ewing 13.01.2012 10:02
JR_Ewing
Vyřešeno. Připlácnutí na zeď nemá v konfrontaci s polohou na botníku překvapivě žádný (nebo aspoň mě… poslední
mif 13.01.2012 19:28
mif

Tazko povedat, wifi je alchymia. Je, ale dost pravdepodobne, ze to nebude vadit. Odporucam zarucenu fintu, router si ajprv na dane miesto "prilep" a pobehaj so zariadenim, ktore bude prijimat signal po objekte. Prenasaj ejaky subor pritom a sleduj kolisanie rychlosti. Alebo sprav klascky test so 100 1500B pingami.
To vyskusanie odporucam preto, ze som zazil uz posunutie routra o 20cm a zazracne zlepsenie signalu.

Místo na router je "pevně dané" v předsíni vedle botníku :-D. Mám dokonce dojem, že si to ten za*raný snob nechal architektem zanést i do plánu rekonstrukce bytu. S tím bohužel nenadělám nic. Ptám se jen proto, abych nebyl po instalaci nemile překvapen.

No, když už má "pevně dané v projektu", tak si tam měl pořídit něco sofistikovanějšího, co by mu nerušilo interiér a router (bez wifi) schovat někam do technologické místnosti/skříňky. Neměl by v chodbě kabely a AP by se dalo umístit na vhodnější místo. To je tak, když dělá projekt, někdo, kdo tomu nerozumí..

[picostation.jpg]

a nebo rovnou:

[http://www.connect-indo.com/178-258-thickbox/ubiqu ity-access-point-indoor-unifi.jpg]

k tomu se dá zavést kabel zezadu, že vůbec není vidět, takže na zdi/stropě visí pouze a jen ten talíř a žádné dráty okolo nehyzdí.

Vyřešeno. Připlácnutí na zeď nemá v konfrontaci s polohou na botníku překvapivě žádný (nebo aspoň měřitelný) vliv na signál po bytě. Běhal jsem po kvartýru s notesem jak elektrická myš, a pingal o život. Všem zúčastněným můj nehynoucí dík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru