Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem informace o webové kameře

chtěl bych si pořídit webovou kameru. Ale nic o tom nevím a nenašel jsem nějaké bližší informace. Chtěl bych aby to přenášelo video...je to možné nebo se přenáší jenom snímky v časovém sledu ? Pokud mi napíšete adresu webu kde se o tom něco dočtu budu rád, děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jenom bych doplnil, ze u kazde webkamery mas jako jeden z hlavnich parametru krome rozliseni i FPS (…
Ynd0r 29.06.2006 23:09
Ynd0r
dobrý den...pokud to tedy chápu dobře...pokud kamerka bude mít těch 30 FPS při rozlišení 640x480 měl…
Kohák 01.07.2006 08:06
Kohák
Kdybys mel upstream 512kbps, tak to by bylo uplne v klidu... ale jestli mas linku adsl 512, tak bude…
Ynd0r 01.07.2006 08:49
Ynd0r
Myslíte, že bych si mohl koupit webkameru když mám jen mobilní připojení přes GPRS? Fungovalo by to?… poslední
Matysek 01.11.2006 02:14
Matysek

Jenom bych doplnil, ze u kazde webkamery mas jako jeden z hlavnich parametru krome rozliseni i FPS (tj. kolik umi snimku za sekundu). Takze kdyz umi napr. 30 FPS pri rozliseni 640x480, znamena to, ze bohate staci na plynule video. MPEG ani jiny stream od levne webkamery nikdo nechce, ten uz vyrobi primo v pc jakykoli streamovaci program (napriklad VLC nebo vetsinou i obsluzny sw dodavany s kamerou).
Takze zadne strachy, i pres tve pripojeni muzes streamovat z webkamery za 3 stovky naprosto plynule. Navic treba pro videokonference se samozrejme pouzivaji mnohem uspornejsi kodeky nez divx.

Kdybys mel upstream 512kbps, tak to by bylo uplne v klidu... ale jestli mas linku adsl 512, tak bude v odchozim smeru asi jenom 128kbps (a i to radsi over, protoze min by uz bylo skutecne malo!). Vyzkousej, kolik ti to pri uploadu realne posila.
Pres 128kbps prenese napriklad Skype (a obdobne je to u ostatnich "videotelefonovacich" programu) ve velmi pouzitelne kvalite videohovor, na ktery se da koukat i pri roztazeni pres celou obrazovku - a video je uplne plynule.
Kvalita obrazu se prizpusobi kvalite linky. Samozrejme je to optimalizovane na videohovory - tj. obraz sediciho a mluviciho cloveka. Kdyz se pred kamerou zacnou dit nejake akcni sceny, tak obraz zacne byt mene plynuly ;)
Podle moji zkusenosti stejne vyuziva Skype pri videokonferenci vzdycky maximalne jenom cca 128kbps - i kdyz ma k dispozici radove rychlejsi linku.
S tou kamerou Logitech QuickCam Fusion, co sis vybral, zkusenosti nemam, ale podle parametru vypada vyborne. (Mam taky Logitech - Quickcam for Notebooks D. - a taky ujde.)
Pokud bys to nechtel jen na videokonference, ale chtel bys streamovat skutecne kvalitny obraz z kamery, pak pouzijes napriklad program VLC (zadarmo na www.videolan.org ), ktery z kamery vytvori stream v libovolnem formatu a datovem toku - takze se na nej budes moct divat pres internet treba v MediaPlayeru a v plne kvalite, kterou tvoje rychlost pripojeni umozni. Ale na to uz je 128kbps malo.. I kdyz treba sledovat hokej se na streamu takove kvality da uplne v pohode - vyzkouseno, prectes i titulky ;).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru