Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký OS místo Windows XP?

1. OK
2. Tak to bych neprehanel, na windows si v officech musi uzivateltaky zvyknout na ribbon nebo brzo nove na metro a taky se s nim o tom nikdo nebavi, navic dnes uzivatele ty principy znaji castecne ze sveho mobilu s Androidem.
3. napriklad u Fedory, pokud ma uzivatel GK NVidia, tak po instalaci systemu odinstaluje Nouveau a nainstaluje Kmod, trochu na palici, ale nainstalovani oficialnich ovladacu od NVidie je i tak na 5 minut.
4. Mageia - nikdo nezna, nikdo nepouziva, nikdo neporadi - nebrat. Misto toho jednoznacne Fedoru, ktera ma v CR dost uzivatelu.
5. Uzivatelska prostredi, tak jak jsi to napsal je to pro zacatecnika dost zmatecne. Takze si dovolim poopravit, zacatecnik stahne ISO obraz Fedory, vypali a nainstaluje, automaticky se mu to nainstaluje s novym krasne udelanym Gnome, ktere se tak trochu podoba uzivatelskym prostredim na Androidu, takze to muze hned zacit pouzivat aniz by se nejak musel s tim zacit seznamovat. zadna dalsi prostredi nemusi resit. S Ubuntu plati uplne to same, akorat se mu tam nahodi Unity a k tomu muzu jen rici, ze nove Gnome je dle meho o neco prehlednejsi, ale pekne je to taky. Osobne, ale po instalaci doinstalovavam KDE, protoze KDE vypada jak prostredi s Windows XP potazmo s Windows 7, takze se v tom uzivatel, ktery neni zvykly na nic jineho, lehce orientuje.
6. Pravda, s Ubuntu je z hlediska rady zkusenejsich uzivatelu nejmensi problem, na druhou stranu Ubuntu (Debian) casto pouzivaji i militantni priznivci linuxu, pro ktere je napriklad kazdy, kdo nepouziva open source ovladace grafickych karet debil a hned vam to taky reknou, takze to muze zacatecnika odradit. ]:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny