Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HDD nejde inicializovat - zamčený

Zdravím všechny...

Už přes týden se dnažím rozchodit disk, ale nějak mi již docházejí nápady. Proto budete-li někdo mít nápad, prosím, dejte radu...

Specif. disku:
SATAII Samsung 80GB

OS:
WIN7 Profesional

Potíže:
Disk není v BIOSu vidět, pokud jej připojím interně na kabely, přesněji položka SATA se mi ukáže, ale nezobrazí název připojeného disku. Když na položku najedu, vypíše mi informace o volume na nulových či neznámých hodnotách. Jakmile disk připojím na redukci a USB port 2.0, udělá v BIOSu to samé. Vypíše další USB port, zobrazí název WD SES (redukce), ale info je nulové či neznámé.
V PC se mi (kupodivu) pod Správcem disk zobrazí, ale nejde inicializovat, neboť po vyzkoušení mi vypíše chybu s textem "disk uzamčen". Nerad pracuji s externími programy, proto se snažím vyžít s tím, co mi win dovolí. Potíže s diskem začaly po posledním reinstalu OS, kdy mi při snaze o formátování disku při instalaci zůstal půl dne viset na 5ti procentech. Formátuji vždy pomalu. Disk nespadl, nebyl magnetizován, navlhčen, nesprávně odebrán, změněn typ formátu ani disku na dynamický či tak podobně. Rok prostě běžel v tom PC, ve kterém pracuji i nyní, nic nebylo měněno, plný reinstal na onom disku za celou dobu prováděn cca třikrát.

Co jsem zkoušel:
- Pár ext. programů v PC známého, kdy disk byl se stejnými informacemi z BIOSu, jako v mém a v oněch programech mi z větší části vyhazoval chyby. Nelze z disku číst; error apod., nikdy však chybné sektory, disk nenalezen nebo tomu obdobné hlášky. Disk byl tedy viditelný.
- Inicializaci disku i v jiném PC, interně i externě. Bez výsledku.

Disk běží, není nijak hlučný, je slyšet, že když se na něj chci dostat, tak pracuje... Jako například systémový disk, když je v provozu.

Můj hlavní dotaz tedy proto spočívá v tom, co mohu udělat pro "odemčení" disku, ať s ním mohu normálně pracovat? Leží mi na stole ještě dva podobné, ale již o větší kapacitě, zkouším na tom nejmenším, abych další dva nepodělal. Mimochodem - reklamace není možná a nerad bych je vyhazoval hned na začátku.

Velmi děkuji za případné rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chlapi... Tak VYRESENO, prosim o zavreni... Disky nepojedou, prej to je elektronika. Nechal jsem si…
Michal13 30.03.2012 07:40
Michal13
Vypal si UBCD nabootuj to a v disk tools mas killdisk a prepis cely disk nulami. zahlasi nejaky erro…
MM.. 30.03.2012 15:04
MM..
Pokial je disk uzamknuty heslom tak killdisk nepomoze, musi ho najprv odomknut a az potom mu pojde f…
fleg 31.03.2012 12:14
fleg
Ale pořád mi nedává spát otázka, jak může být zamčený, když jsem jej nezamykal... Žádné jiné heslo,… nový
Michal13 31.03.2012 21:33
Michal13
Tak na Aprila si ze me pocitac chce delat srandu... Mozna ted budu vypadat jako tulpas, ale vubec ne… nový
Michal13 01.04.2012 18:51
Michal13
http://pc.poradna.net/q/view/47707-hdd-oprava-vadn ych-sektoru Jak prvni radek napovida, chyba je p… poslední
Michal13 01.04.2012 19:54
Michal13

Chlapi... Tak VYRESENO, prosim o zavreni... Disky nepojedou, prej to je elektronika. Nechal jsem si je zmerit v jednom obchode s pocitacema, kde nakupuji. To uz je pro me spanelska vesnice uplne... Diky moc za napady a za pomoc.

Vypal si UBCD nabootuj to a v disk tools mas killdisk a prepis cely disk nulami. zahlasi nejaky error? Ak nie tak je disk 100% funkcny (a po prepisani bude mozne vytvorit na nom vo Win oddiel a naformatovat)
P.S. inac ked vykazuju vsetky disky stejny problem tak je 100x pravdepodobnejsie ze mas vadny kabel (skusit iny) alebo vadny port na doske (skusit iny) alebo nastaveny nejaky pretakt zbernic v BIOSe.

Tak na Aprila si ze me pocitac chce delat srandu... Mozna ted budu vypadat jako tulpas, ale vubec nevim jak je to mozne, ale disk je v BIOSu viditelny uz i s volume hodnotami a pojmenovanim, sel ve SZ inicializovat, ale format mi zas stoji na 3-5ti procentech. Vlastnosti disku odpovidaji spravnym hodnotam, pocitac ho v Tento Pocitac vidi taky, ale system souboru zas RAW a to formatovani... Nic jsem s nim nedelal, jen ho omylem pripojil na tu nejstarsi krabici, co tu mam, ve ktere mimochodem nikdy nebyl. Disk tedy evidentne zamceny neni. Snad desetkrat jsem ho odpojil a znovu pripojil, abych se ujistil, ze to neni blud... Nejaky napad na zmenu na NTFS, prosim?

http://pc.poradna.net/q/view/47707-hdd-oprava-vadn ych-sektoru

Jak prvni radek napovida, chyba je po provedeni SCANu v sektorech. U toho nejmensiho jsem na 60-ti procentech v chybach, i 1TB z PC jsem na 6-ti procentech v chybach a u toho 1TB z aukra jsem na 12-ti procentech v chybach. Zalozni sektory uz mi nejdou a tak je to asi jako odpoved jasny - prestavam je resit. Bohuzel... Chlapi, VSEM tu ale strasne moc dekuji za nakopavani pri dalsich krocich a za tu nemalou vypomoc. Jsem o mnoho informaci bohatsi a to diky vasemu casu a napadum.

Fakt moc diky a jen tak dal...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru