Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Relace Access 2010

Zdravím,
potřebovala bych pomoc s jednou databází, respektive s její relací. Moc nechápu, co s čím se tam spojuje, podle čeho to je. Vždy jsem spojovala primární a cizí klíče a nějak mi to vždy vyšlo, ale ted nevím co s tím, jedno ID mi tam přebývá :( Mohli byste se na to prosím kouknou a zkontrolovat, popřípadě říct jak to má být? Moc by mi to pomohlo.
[http://pc.poradna.net/file/view/9138-accessq-png]

Děkuji

vložen obrázek z té idiotské služby jménem imageshack. Proč jsi jej nevložila přímo sem? (touchwood) (mif)
Tvé přání je mi rozkazem :-)(mif)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, rozdělil jsem databázi MS Access na front-end a back-end a teď nevím jestli je lepší defino…
Radek_access 17.05.2013 14:48
Radek_access
To je dost obecně položená otázka na to, aby se dalo odpovědět.
Wikan 17.05.2013 15:54
Wikan
Tak lépe... Rozdělením databáze vznikly dva soubory databáze typu MS Access. Jeden obsahuje tabulky… nový
Radek_access 23.05.2013 22:07
Radek_access
pokud exportuješ "automaticky" pomocí nějakého černokněžníka, tak je to stejně jedno, optimální to n… poslední
touchwood 23.05.2013 22:54
touchwood

Zdravím,
rozdělil jsem databázi MS Access na front-end a back-end a teď nevím jestli je lepší definovat relace mezi tabulkami na front, nebo back-endu. (nebo na obojím?) Jaký je rozdíl? Případné důsledky pro export tabulek? Ví někdo?
Dík.
Radek

Tak lépe... Rozdělením databáze vznikly dva soubory databáze typu MS Access. Jeden obsahuje tabulky a druhý obsahuje odkazy na tabulky z prvního a také dotazy, formuláře, sestavy atd. V obou databázích se dají myslím úspěšně formulovat relace mezi tabulkami (odkazy na tabulky). Druhý soubor (typu Front-end) však přebírá relace ze souboru prvního - obsahujícího tabulky, přičemž stávající relace z prvního souboru nejdou ve druhém změnit. Proto by bylo možná lepší relace vytvářet až na straně klienta (Front-end). Na druhou stranu pokud budu chtít exportovat tabulky třeba na server nebudu mít v souboru Back-end informace o relacích. Právě relace mě ovšem paradoxně způsobili problém při exportu na SQL server. Proto se ptám na zkušenosti ostatních a hlavně... Je lepší udělat relace na Front-endu, nebo Back-endu? (I s ohledem na budoucí export na SQL server)

pokud exportuješ "automaticky" pomocí nějakého černokněžníka, tak je to stejně jedno, optimální to nebude nikdy. Z hlediska accessu je to fuk, je to souborově orientovaná databáze (každý klient otevírá a modifikuje rovnou soubor databáze). Z hlediska SQL bych osobně stejně jen přesunul jen data (tabulky) a případné queries už dělal rovnou v MSSQL.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru