Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s ADSl modem Zyxel

Dobrý večer, mám problém Adsl modem Zyxel Prestige 660HN-T3A. Při dodávce zboží jsem ho úspěšně zprovoznil, nastaven byl továrně. Teď po cca 3 týdnech provozu mi nejde se připojit k wifi z pokoje, který je vzdušnou čarou 12 metrů od zařízení. V cestě jsem dvě 300 mm zdi, ale signál na notebooku ukazuje 4 z 5 čárek, ale stejně to hlásí, nelze připojit. Když přijdu blíže, tak se po chvíli připojí a jak odejdu a položím ho na stůl v pokoji, tak jede wifi, ale jak ho vypnu na notebooku, tak už ho pak znovu nepřipojím a zase musím jít blíže. Nevíte čím to může být? Nic jsem nepřenastavoval, ladění kanálů modemu je auto a inzita signálu nastavena na max. Notebook chytá i daleko slabší wifi síťě úspěšně, ale tuhle moji ne. Děkuji za rady.
Tom

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takovy dotaz mimo: Mas ADSL od O2 a ten Zyxel jsi dostal od nich v ramci samoinstalacniho balicku? J…
RedMaX 12.05.2012 10:17
RedMaX
Zdravím, mám 8Mbit internet O2 ADSL. Reálně to jede, cca 6,5-7 Mbit, jsem docela vzdálen od ústředny…
Toomm 12.05.2012 11:16
Toomm
až teď jsem si všiml celého textu: zařazením celého routeru dlink (s wan vstupem) dosáhneš toho, že…
lední brtník 12.05.2012 13:18
lední brtník
Zdravím, tak jsem to vyřešil. AP Airlive jsem nakonec zapojil v modu univerzal repeater a teď je sig…
Toomm 12.05.2012 16:06
Toomm
já tyto repeater módy moc nemusím, znamená to velký pokles rychlosti. ale když to vyhovuje, proč ne.
lední brtník 12.05.2012 16:59
lední brtník
Jede to krásně, z 8 Mbit internetu to na stolním jede 6.5 a na netebooku cca 3.6 Mbit, což mi stačí.…
Toomm 12.05.2012 17:48
Toomm
Zdravím ještě poprosím o radu. Co je tedy lepší zabezpečení WEP, WPA či WPA2? Pokud WPA, tak které,… nový
Toomm 14.05.2012 19:09
Toomm
Neumis dat do googlu WEP, WPA, za to wiki a precist si to? Je to tam hezky vysvetleny, nejlepe je po… poslední
RedMaX 14.05.2012 21:32
RedMaX

Takovy dotaz mimo: Mas ADSL od O2 a ten Zyxel jsi dostal od nich v ramci samoinstalacniho balicku? Jestli ano, jakou rychlost netu mas? (Budu ted potrebovat zaridit ADSL od O2 a rad bych se vyhnul tomu, abych od nich dostal modem od Zyxelu, radeji bych ten Comtrend modem co dodavaji taky, ale pry se to neda u nich nijak objednat, snad pry ten Comtrend dodavaji k 25Mb a ten Zyxel k 16Mb, potreboval bych overit, jestli to tak opravdu je?)

Zdravím, mám 8Mbit internet O2 ADSL. Reálně to jede, cca 6,5-7 Mbit, jsem docela vzdálen od ústředny.
Jinak ten D-Link Dir-300 jsem tedy napojil a to tak, že WAN port D-linku jsem dal do switche Zyxelu, port 3(port 1 je stolní pc a 2 O2 TV). Nahodil jsem Wifi D-link, Zyxel Wifi vypnul a hle, tabulka v notebooku zadat heslo naskočila, ale potom to vyhodilo, nelze připojit a to byl signál 4 z 5 čárek.
Jinak ten AP Airlive jsem měl dříve na střeše a teď když mám jiné připojení, tak ho mám v krabici. Chvíli jsem ho používal jako dočasné propojení stolního pc v pokoji se Zyxelem, ale pak jsem přesunul stolní pc do obyváku, kde je tel. zásuvka a tedy i ten modem Zyxel.

až teď jsem si všiml celého textu:
zařazením celého routeru dlink (s wan vstupem) dosáhneš toho, že stolní pc v port_1 neuvidí na počítače, které máš na lan straně dlinku. musíš z dlinku využít jen lan část, psal jsem to výše.
pokud je to složité, použij ten 5460ap, tam není co zkazit.

vypnutím wifi v zyxelu a zapnutím v dlinku máš novou síť, která má nejspíš jiné nastavení (ssid, wpa key). proto tě nepřihlásí.

Jede to krásně, z 8 Mbit internetu to na stolním jede 6.5 a na netebooku cca 3.6 Mbit, což mi stačí. Uvedené hodnoty jsou za klidu, pouze měřeno na jednotlivých stanovištích.Ještě jednou dík za rady. Časem to možná doma uspořádám tak, že bude stačit 1 centrální zařízení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru