Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasekávání myši a přetížení CPU na Thinkpad R60

Zdravím,
narazil jsem na problém u své R60, který jsem do nedávna neměl. Prakticky při jakémkoli zatížení RAM se začne zasekávat myš (např. při benchmarku v EVERESTu, ve firefoxu, atd.) přestože toto dříve nedělala. Zajímavé je, že při zatížení pouze CPU to nedělá (skrz CPU Burnin test). Hardwarový problém jsem vyloučil když myš jela plynule při testech v mých live Windowsech XP (z RAMky) a navíc ani MEMTEST86 nic neodhalil.

Jedu dál, nouzový režim nic neodhalil a stejně tak diagnostický režim skrz MSCONFIG - tedy vypnutí všech služeb a programů nepomohlo.

Kompletní kontrola DrWeb Cureit!, Malwarebytes a Spybotem nic neodhalila (vše v aktuální verzi).

Odinstalace ovladače grafiky také nic neřešila. Uvažoval jsem také o dynamických změnách P-States na procesoru. Nikoli, simulace v live systému to vyvrátily. Myší to není - dělá to i touchpad a trackpoint, i po vypojení všech periferií včetně doku z NTB to stále dělá. Po hodinách googlení jsem to nakonec vzdal a vrátil se zde ;-).

Nerad bych přeinstalovávál systém, který mi jinak funguje už 2.5 roku. Má tedy někdo nápad co s tím?

Předem děkuji.
Ondra

PS: Specifikace by tady asi k ničemu nebyla, ale kdyžtak poskytnu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
neinstaloval si nejaky ovladac mysi napr. trust alebo genius? Ak ano tak odinstaluj. Inac to moze by…
MM.. 16.05.2012 23:55
MM..
Testoval jsem to jak jsem psal "v mých live Windowsech XP". RAMkou to není protože po testech v MEMT…
win.net 17.05.2012 06:14
win.net
Takže už zbývá leda přeinstalace service packu nebo oprava skrz instalační CD. Obě metody po sobě ov…
win.net 18.05.2012 06:47
win.net
napada.. reflow chipsetu ? stalo se mi to na T43 a dela to presne ty samy "kraviny" zasekava se mys…
Scrlk 18.05.2012 13:31
Scrlk
Díky za radu, velmi dobrý tip, ale tím to asi nebude. Nevysvětlovalo by to totiž to, že na live syst… nový
win.net 18.05.2012 16:50
win.net
no bud rad jestli to je jen SW.. tak to preinstalujes.. zabere ti to nakej cas, treba si zanadavas :… nový
Scrlk 18.05.2012 19:42
Scrlk
odsavacka ti je naprd. bud to skusis zapiect v rure, alebo vyhodit. nový
MM.. 18.05.2012 19:44
MM..
jak vyhodit?:i: jen kvuli tomu??:?: ta deska normalne komplet funguje, ma to aji atinu takze na disp… nový
Scrlk 18.05.2012 19:55
Scrlk
Problém vyřešen! Dělal to jeden zajímavý program - Internet Download Manager. Kvůli tomu jsem musel… poslední
win.net 20.05.2012 09:11
win.net

neinstaloval si nejaky ovladac mysi napr. trust alebo genius? Ak ano tak odinstaluj. Inac to moze byt aj HW problem, ale tipujem skor na ovladace.
V jakom live systemu si co simuloval? Skusal si ubuntu?

P.S. a s RAM to podla mna nema nic spolocne skor by som povedal ze napr. s LAN kartou. Alebo ak mas nejaky USB modem tak to suvisi s nim. Preistotu mozes skusit test RAM (goldmemory) a skus ten NB aj bez baterky.

Testoval jsem to jak jsem psal "v mých live Windowsech XP". RAMkou to není protože po testech v MEMTESTu86 nevykazovala žádné chyby. NTB provozuji zásadně bez baterky, dávám ji tam jen když potřebuji, ale to by mělo souvislost s přepínáním frekvence, která ale na toto nemá vliv. LAN mě taky napadla, ale nové ovladače jsem neinstaloval a ty staré to nedělaly (leda že by konflikt). Ovladače myši tam nejsou jiné než generické (ani Synaptics tam není instalován).

Využití paměti jsem zkoušel dát na Služby na pozadí a Mezipamět systému, ale to taky překvapivě nepomohlo.

Takže už zbývá leda přeinstalace service packu nebo oprava skrz instalační CD. Obě metody po sobě ovšem zanechají slušný nepořádek a tak jsem se jim chtěl vyhnout (nefunkčnost Windows Installeru, .NET Frameworku), navíc to taky nemusí vyřešit. Starý dobrý "SFC /scannow" taky nepomáhá. Opravdu nikoho nic nenapadá? :?:

napada.. reflow chipsetu ? stalo se mi to na T43 a dela to presne ty samy "kraviny" zasekava se mys nekdy vic nekdy min.. a pritom jakakoliv SW diagnostika v pohode, ale jakmile sem ho rozdelal a pritlacil chip, kterej strasne topil ::) slo vsechno v pohode.. ted jen premejslim co stim.. podeprit to necim by slo.. ale je to reseni na ho*no

Díky za radu, velmi dobrý tip, ale tím to asi nebude. Nevysvětlovalo by to totiž to, že na live systému bežel everest bez problému a na nainstalovaném se ten stejný everest sekal. Navíc pokud by chipset topil, šlo by to poznat na spotřebě, která je ale v normálu. Tohle bude softwarové, jen nevím jak to opravit. Asi nakonec zálohuju systemovou partition a zkusím reinstalaci SP3.

no bud rad jestli to je jen SW.. tak to preinstalujes.. zabere ti to nakej cas, treba si zanadavas :D ale bude to ok ;) dokud je to "jen" SW problem tak je to jen priblblej vtipek kterej se da vyresit, chce to jen cas a trpelivost :) ne jak ten blbej chip 3-[:x::D ten doma asi jen tak neprekulickuju:puff:.. a cena nekde v servisu 2000-4000 ::) kdyby nekdo vedel jak nato, byl bych rad za radu 8-):D ve skole mame horkovzdusky a odsavacky greentools, takze chip bych sundal ale co dal, bych si ho moh povesit na krk 3-[

jak vyhodit?:i: jen kvuli tomu??:?: ta deska normalne komplet funguje, ma to aji atinu takze na displayi 1400x1050.. ted mam druhou t43 a ta ma normalne sdilenou intelackou a jen 1024x768.. :-| oboje 14.1" a zkombinovat to bohuzel nejde :-/, no kaslu nato pekne uhybame od hlavniho problemu tohodle threadu

Problém vyřešen!
Dělal to jeden zajímavý program - Internet Download Manager. Kvůli tomu jsem musel obnovovat starou zálohu z listopadu 2010. Ale dává to smysl. Po instalaci se "zažral" do systému poměrně dravě, neptal se jestli ho tam chci. A vzhledem k tomu, že se dostal až k síťovému připojení, tak ani nemusel být spuštěn aby páchal škodu (to vysvětluje sekání v nouzovém a diagnostickém režimu).

I když ho z původního systému stačilo odinstalovat a vše jelo jak má, asi si nechám ten přeinstalovaný, protože přestože jsou nainstalovány ty stejné programy, zabírá o 2.5GB méně, tedy 7.14GB

Zatím jsem nezjistil co přesně v IDM to způsobuje, ale pokud si nechcete nadělat trable, tak se mu doporučuji obloukem vyhnout. Navíc za 25$ je to pěkný dáreček :-D
JDownloader je sice podobná liga, ale ten dělá trable jenom když jede a ne když je vypnutý. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru