Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrznutí pc a restart

Dobrý den, rád bych Vás poprosil o radu. Na začátek chci říci, že jsem se snažil najít odpověď sám, ale na tento problém jsem nic nenašel. V pc se šťourám již delší čas, ale poslední dobou se mi zdá, že ty komponenty jsou čím dál tím víc poruchovější. Ale dost okecávání a k problémům.
1) Mému bratrovi jsem stavěl asi před 4 roky pc AthlonXP 1800+, 256 RAM, MSI KT3 Ultra2, 40 GB Samsung, Geforce MX4. Vše chodilo jak mám být, až poslední dobou mu nechce nabíhat systém. Je to většinou při nabíhání windows. Zamrzne a třeba až na pátý pokus naběhne. Říkal jsem si, že je to diskem, protože měl již dost vadných sektorů ani na mém pc nešel načíst. Tak jsem koupil nový 80 GB Seagate. Naformátoval, potom nainstaloval a vše chodilo jak má. No, a po čase zase to samý. Prosím Vás o radu, zda nevíte co by to mohlo dělat. Děkuji
2) No a ta druhá je něco podobného. Asi měsíc starý pc. AthlonXP 64bit 3000+, 1GB RAM Kingston, Geforce Gigabyte 6600 256MB PCI-E, 80 GB Seagate SATA II. Třeba při hře nebo i jen když vypaluji mi vyskočí modrá obrazovka a začne se vypočítávat pamět, až dojde do 100 restartuje se a zase to chodí. Testoval jsem to Memtestem a vše ok. Denně se mi to stane tak 5x. Nevím co s tím. Ještě jednou děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zvolil bych klasický postup - zkontrolovat, jestli se nějaká komponenta nepřehřívá, jestli nejsou na…
host 26.07.2006 20:50
host
Na obou PC běží WXP SP2. Ten starší má 235W zdroj, ale vše běhalo bez problémů celý léta. Přetaktova…
DaveMAN 26.07.2006 21:17
DaveMAN
koukni jestli na tom starém PC neejakulovaly kondenzátory, jinak bych to viděl buď na odcházející zd…
touchwood 26.07.2006 21:42
touchwood
Tipuju,že když to bude těma kondenzátorama, tak jediný je vyměna desky. Nebo to jde je tam dát? Zdro…
DaveMAN 26.07.2006 21:54
DaveMAN
Kondenzatory ti vymeni v PC servise za necelou petistovku. Mam s tim zkusenosti. Zaneses jim desku a… poslední
Martin.K 26.07.2006 23:19
Martin.K

Zvolil bych klasický postup - zkontrolovat, jestli se nějaká komponenta nepřehřívá, jestli nejsou nafouknuté kondíky, otestovat jednotlivé komponenty zátěžovými testy, atp... Případně zapojit jen nutné komponenty a testovat. Někdy také může stabilitě pomoct update biosu, případně ovladačů. Přetaktované to doufám nemáš?

Nenapsal jsi, o jaký se jedná OS, ale zkus kouknout do prohlížeče událostí, jestli tam nebude něco špatně.

U té modré obrazovky je podstatné, co to píše za chybu?

Na obou PC běží WXP SP2. Ten starší má 235W zdroj, ale vše běhalo bez problémů celý léta. Přetaktovaný nic nemám. Vše je originál nastavení. Nezlob se, ale ikdyž jsem psal, že se v pc šťourám už dlouho, to je pravda, ale jsem samouk. Tak že ty komponenty zkouknu, kondenzátory taky, otestuju, ale update biosu jsem nikdy nedělal, tak z toho mám trochu strach.

Tipuju,že když to bude těma kondenzátorama, tak jediný je vyměna desky. Nebo to jde je tam dát? Zdroj, jak jsem psal ozkouším a na pastu mrknu. Co říkáš na ten druhý problém. Vím, že je to popsaný obecně, ale to zase jednoho kámoše. Díky za odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru