Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač v síti běží jen na 10 Mb/s

Mám domácí síť propojenou pomocí routeru ASUS WL-500g. Jsou v ní zapojeny 3 počítače pomocí kabelu a 4. WiFi. Vše běží jak má, pouze jeden počítač neběží na 100 Mb/s, ale jen na 10. Co jsem na něm vyzkoušel - jinou síťovou kartu, Windows XP i 98, ustřihl jsem síťové koncovky a znovu je nalisoval - vše bezvýsledně. Ve správci zařízení můžu u síťové karty nastavit cokoli - full duplex, half duplex, 100 full speed - absolutně nic nemá vliv. Teď zrovna tam mám síťovou kartu Realtek RTL8139D. Existuje nějaký program, který dokáže zjistit, zda chyba není v kabelu (něco jako v dřevních dobách paralelní loopback)? Bohužel počítač je v jiném patře a kabel už nejde vyměnit. Děkuji za každou odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přidávám další poznatky: kabel proměřen a OK, switch podle ledky ukazuje připojení 100 Mb/s, vyzkouš…
HonzaX 28.07.2006 08:34
HonzaX
Ten router by som nevylucil, mne sa uz tiez stalo /nepamatam znacku/, ze ked som pripojil/vyuzil via… poslední
MatoZ 28.07.2006 08:49
MatoZ

Přidávám další poznatky: kabel proměřen a OK, switch podle ledky ukazuje připojení 100 Mb/s, vyzkoušel jsem i jiný počítač (notebook) - a bohužel reálná rychlost je stále 10x pomalejší než na ostatních počítačích ve stejné síti. Takže když vyloučím systém, síťovou kartu i kabel, tak zbývá ještě router ASUS WL-500g - ale to by snad šly pomalu všechny počítače. Pak ještě nějaké rušení, ale žádné elektrospotřebiče poblíž kabelu nejsou.

Ten router by som nevylucil, mne sa uz tiez stalo /nepamatam znacku/, ze ked som pripojil/vyuzil viac ako 5 vstupov u 8 vstupoveho switcha tak sa niektore PC chovali na sieti ako !zabrzdene! - pritom to zalezalo od sietovej karty aky chipset pouzivali - tusim realtek nesiel a 3com ano /alebo naopak?/
Skusil by som odpojit ostatne vstupy a nechal by som len 2 PC cez ktore to potom pretestujes...a uvidis.
Pripadne skusit predradit nejaky HUB/switch pred vstup v routeri.

Teraz som si este spomenul, ze nakoniec sa ukazalom ze za problemy mohol 5V zdroj pre ten switch /zle stabilizoval pri vacsom odbere/- jeho vymenou uz siet behala ako treba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru