Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formát → Instalace XP → Povýšení na W7

Zdravím,

chci přeinstalovat PC. Mám Windows 7 (upgrade verzi → nelze s ní formátovat systém). Mám ale plnou verzi systému XP, chci tedy zformátovat pomoci DVD u XP a na nově nainstalované XP nainstalovat W7. Mám ale hned jeden problém na začátku. Pokažde když jsem přeinstaloval XPeška, tak stačilo vrazit do mechaniky DVD, restartovat počítač, a pak se mi načetlo prostě jestli chci zformátovat, opravit apod. K této nabídce se teď pro boha živého nemůžu nijak dostat - Ať vrazim to DVD do mechaniky kdy chci, ať během toho restartu mačkám co chci, tak se mi ta blbá nabídka prostě neukáže.
Co mám dělat, aby se ukázala?

Děkuji mnohokrát za rady :-)

Předmět Autor Datum
oddily na hdd muzes odstanit take pomoci livecd.php
Alfonz.SPO 16.06.2012 15:08
Alfonz.SPO
Treba nastavit v BIOSe bootovanie z CD a nabootovat. Ak to skutocne nejde tak je bud v prdeli mechan…
blue5 16.06.2012 17:49
blue5
Nepřítomnost nabídky na formátování oddílu (ne systému - instalátoru je obsah disku, alespoň v této…
Pytlík 16.06.2012 21:45
Pytlík
pumpli jsme zaměstnavatele, a užíváme si jedné licence ultimátního cd acronisu. poslední
lední brtník 16.06.2012 22:07
lední brtník

Nepřítomnost nabídky na formátování oddílu (ne systému - instalátoru je obsah disku, alespoň v této fázi, lhostejný) nesouvisí s tím, že je to upgrade. Je to pouze obchodní záležitost - legitimita licence je vázána na legitimitu vlastnictví licence na libovolnou nižší verzi Windows a instalátor o tom nemá ani tušení.
Řekl bych, že ta blbá nabídka tam je, ale blbý uživatel to nepozná. Nebo se ti snad nenabídne výběr oddílu, kam se mají Windows instalovat? A není tam snad současně tlačítko Vlastnosti, pod kterým se skrývá tebou požadovaná idiotská nabídka na formátování?
Pokud ovšem tu nabídku nejsi schopen (z neznalosti) najít, tak použij nějaký program třetí strany. Kolega přede mnou doporučoval Gparted, mně zase přirostl k srdci Partition Wizard od firmy MiniTool. Jsou ale i jiné možnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru