Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozené soubory *avi (DivX 4)

Tak za mnou přišel kamarád s plackou s jednotlivými díly (celkem 10) seriálu Twin Peaks. A má tuhle prosbu: DVD přehrávač mi nespustí sedmý a osmý díl, devátý a desátý mi to přehrává jako první dva a až pak se vrátí k prvním dílům. Nešlo by s tím něco udělat?
Přeházené díly (jako první přehrávané 9. a 10.) byly způsobené pouze špatným pojmenováním souborů. Seriál je točený po sériích, první serie končí osmým dílem a tvůrce se to snažil zohlednit číslováním v názvu souboru. Při této příležitosti bych řekl, že velké I není římská jednička. Tím méně II není římská dvě :-).
Takže, pokusy o zkopírování souborů prosté (v průzkumníku) skončilo u 6., 7. a 8. dílu hláškou "nelze zkopírovat (cyklická redundantní kontrola)". 6. šla spustit přímo z placky ve WMP, ale ke konci to začalo neskutečně fragmentovat, sekat se etc.
Při pokusu spustit 7. nebo 8. přímo z placky to skončilo zamrznutím WMP. V linuxu (VLC media player, nebo Avifile) 7. spustit šla ale s fragmenty, sekáním etc, 8. už vůbec spustit nešla.
Takže jsem zkusil udělat kopii, což se po půldruhahodinovém načítání v programu CloneCD podařilo. Z nově vypáleného DVD už šly překopírovat všechny soubory v pohodě. Ovšem při spuštění, teď už z disku, efekty stejné jako předtím...:-/
6. se mi podařila opravit prográmkem ASF-AVI-RM-WMV-Repair
ale 7. a 8. bohužel...
Má někdo ještě nějaký nápad?
(Zas tak často se neptám, tak mi šlo i o to, abyste si početli. Proto takový elaborát. :-) )

edit: Ještě jsem zkusil tohle: http://www.brothersoft.com/dvd_video/avi_tools/divx _avi_asf_wmv_wma_rm_rmvb_fixer_21303.html
7. neopraví (resp. tváří se, že ano, ale výsledek nula.) 8. ani neotevře s tím, že to není video soubor.

Předmět Autor Datum
Ono dost zalezi na pouzitej mechanike. Pokial ti tie poskodene subory neprecita mechanika, tak ti je…
shiro 08.08.2006 23:34
shiro
No ruku do ohně za mechaniku dát nemůžu (LG 4120B), ale kolega přišel už s tím, že ty dva díly se mu…
Zarniwúp 09.08.2006 00:32
Zarniwúp
Asi uz to video neuvidis. :-D Nemas nejakeho kamose z jinou mechanikou ? Nekdy je to o nahode a tre…
Redmarx N 09.08.2006 13:43
Redmarx N
Copak mně je to video ukradený, ono to vážně není moje. Kamarád je už o neúspěchu informován a je s… poslední
Zarniwúp 09.08.2006 13:53
Zarniwúp

Ono dost zalezi na pouzitej mechanike. Pokial ti tie poskodene subory neprecita mechanika, tak ti je kazdy software na figu.
Preto ti to aj po skopirovani v clonecd blbne, lebo tie data su tam jednoducho poskodene, a PC si ich prirodzene nevie domysliet.
Skus to este v inej mechanike, mozno sa s tym vysporiada lepsie, a bude to pozeratelne. Ale skorej by som sa obzeral, kde tie casti znova stiahnut.

No ruku do ohně za mechaniku dát nemůžu (LG 4120B), ale kolega přišel už s tím, že ty dva díly se mu nespustí ani v přehrávači. A nakonec, CloneCD celé DVD přechroupalo, i když mu to trvalo. Kupovat kvůli tomu jinou nebudu..
Vidím to taky na to, že je video ve věčných lovištích.

Copak mně je to video ukradený, ono to vážně není moje. Kamarád je už o neúspěchu informován a je s tím srozuměn. :-) Lite-On jsem měl pouze CD mechaniky a ty skutečně přečetly všechno (aspoň v dobách, kdy jsem měl kombinaci mechanika Lite-On a CD vypalovačka Asus. Lite-On asusuku potloukla s prstem v nose).
Žádnej kámoš s DVD mechanikou mě nějak nenapadá, ale jak na nějakýho narazím, vyzkouším a dám vědět. Ale asi už jen ze studijních důvodů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru