Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem otravne piskani nabijecky

Viz název příspěvků jde o nabíječku mobilu Xperia mini pro sk17i. Jesté dodám že kdyz je telefon připojen k nabijecce tak to píská potichu ale jakmile to odpojim od mobilu tak to píská více trvá to i chvíli tak 30 sec po odpojení že sítě ... Další otázka je zda to může poškodit nějak mobil ... Děkuju za každou reakci

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Poškodit mobil to nemůže. Píská tam transformátor. Řešením by bylo nabíječku rozebrat, ale to se děl…
Jan Fiala 15.08.2012 08:33
Jan Fiala
Obávám se, velký JaFi, že tvůj názor na pískání nabíječky není tak úplně hardwarově korektní. Měnič…
Pytlík 15.08.2012 09:11
Pytlík
vicemene pravdu ma, jedine co tam muze piskat, je trafo, nebo tlumivka, ktrerou bych pri proudu, kte…
ms-fiala 15.08.2012 11:47
ms-fiala
A doplňte, kde se vyskytují plechy u indukčností u takových kmitočtů. "Překřížené" vinutí raději pit…
ms 15.08.2012 22:04
ms
na transformatoru
ms-fiala 16.08.2012 11:32
ms-fiala
Viděl jste už někdy u malých měničů jádro s plechy? Já ne, a že jsem jich viděl... (samozřejmě, preh… poslední
Pytlík 16.08.2012 12:04
Pytlík

Obávám se, velký JaFi, že tvůj názor na pískání nabíječky není tak úplně hardwarově korektní. Měnič nabíječky totiž pracuje na tak vysokých kmitočtech, že tazatel, pokud není pes či netopýr, by neměl nic slyšet, i kdyby bylo cokoliv jakkoliv uvolněno. Pokud tedy nabíječka vydává slyšitelné zvuky, znamená to, že je něco v nepořádku: něco je přetěžováno, rozkmitává se zpětná vazba a podobně. Slyšitelné zvuky jsou potom vedlejším, vlastně i vítaným jevem (upozorňují nás na závadu), závada je ale jinde. Osobně bych takovou nabíječku co nejrychleji vyměnil. Ono to sice nemusí být nic závažného, může to takhle pracovat bez problémů třebas i léta, ale také se mohou uchystávat pyrotechnické efekty.

vicemene pravdu ma, jedine co tam muze piskat, je trafo, nebo tlumivka, ktrerou bych pri proudu, ktery ji proteka vyloucil, u levnych spinanych zdroju se nepouzivaji vysoke frekvence, protoze by to kladlo vysoke naroky na trafo a obycejna nabijecka by se tak zbytecne prodrazila, proto tyto zdroje pouzivaji frevence nizsi, klidne i 35kHz, a to piskani pak zpusobuje nizsi harmonicka, ktera uz je ve slysitelnem spektru, nejedna se tedy o zavadu, ale o vlastnost zapricinenou nekvalitnim tansformatorem (volne plechy, mezery mezi zavity, prekrizene vinuti, atd)

Viděl jste už někdy u malých měničů jádro s plechy? Já ne, a že jsem jich viděl... (samozřejmě, prehistorické měniče vylučuji)
Jediné místo, kde se u současných měničů vyskytuje jádro z plechů je tlumivka pasivního PFC - a to tady nepřichází v úvahu. Kromě toho, tohle jádro bručí, ale nepíská.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru