Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootování na atypickém notebooku

Mám u nás neprodávaný notebook Sony Vaio X-505 (http://notebooky.idnes.cz/preview/sony_vaio/sony_va io_x505_75x75031125.html), který nemá žádný typ mechaniky a nebyla k němu ani přiložena CD s operačním systémem (jinak to má Win XP Pro). Je osazen USB 2.0 a slotem PCMCIA.

Ntb má jakýsi PhoenixBIOS, na kterém lze enableovat „i.Link“, což je po soňácku normální FireWire.

Bootovat je možno defaultně z Hardisku, dále se nabízí pro tento účel i Floppydisk, Opticaldrive a Network. Když jsem pomocí FireWire připojil jiný HD nebo DVD-ROM, nešlo z nich bootovat, ale ve Windows se normálně přihlásily a šlo s nimi standardně pracovat.

Zkoušel jsem přes USB připojit FDD mechaniku a ani tak se mi nepodařilo nabootovat. Navíc mám starou externí CD-ROM, která se připojuje k notebookům kabelem s PCMCIA-adaptérem, ale ani z ní nejde nabootovat. Když jsem dále četl příslušnou literaturu o bootování ze sítě, dospěl jsem k závěru, že na to nemám dostatečnou intelektuální kapacitu.

Na Google jsem se někde v diskusích dočetl, že údajně zmíněný X-505 potřebuje k nabootování speciální FDD mechaniky typu PCGA-UDF a optické PCGA-CRDW, vyrobené přímo od Sony. Ty však stojí 200,- resp. 400,- USD, což se mi zdá zbytečné investovat, když potřebuji jednou za dva roky přeinstalovat Windows. Navíc jsem zkusil je nahradit prostřednictvím příslušného HW-boxu interní DVD mechanikou od Sony, která by měla být s těmi vyvolenými komaptibilní a ani tak se boot nepodařil.

Protože nepředpokládám, že by zmíněný ntbk nabootoval z PCMCA nebo CF karty, i když know-how už na to je (viz http://pc.poradna.net/question/view/54543-preneseni -instalacniho-cd-na-flash-disk), chtěl bych se zeptat, zda neexistuje nějaká jiná cesta, jak na tom X-505 přeinstalovat operační systém.

Díky předem za případné odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak se to vyřešilo, kolega měl náhodou externí floppydisk, ze kterého mi to nabootovalo. Pokud by by… poslední
Paullus 26.08.2006 15:00
Paullus

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru