Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přesouvání složek přes bat

Zdravím, pokouším sem vytvořit bat soubor, ve kterém si vyberu číslo od 1 do 3 a podle toho se přesune složka číslo 1/2/3 do jiné složky (cílové cesty). Potřeboval bych ale poradit, jak se dají přesouvat složky (jakési "menu" jsem již vyřešil pomocí if errorlevel ==...), problém je že v daných složkách se mohou objevit další podsložky.
a další otázka by byla, zdali bat umožňuje zabít běžící proces.
děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Použil bych příkaz robocopy s parametry /e (včetně podsložek) /move (přesun). Na zabíjení procesů lz… nový
wert 06.10.2012 00:59
wert
děkuji za odpověď, move použít nechci, protože soubory chci zachovat (v nápovědě v cmd robocopy /? s… nový
115529 06.10.2012 09:10
115529
Doporučuji ti, aby sis napřed ujasnil pojmy a průjmy, tedy to, čeho chceš dosáhnout a to nám, co mož… poslední
Pytlík 06.10.2012 10:34
Pytlík
zabít: taskkill degenerované home verze win ho neobsahují. nový
lední brtník 06.10.2012 09:43
lední brtník

Použil bych příkaz robocopy s parametry /e (včetně podsložek) /move (přesun). Na zabíjení procesů lze použít pskill, ten ale standardně není součástí Windows (lze stáhnout ze stránek MS), nebo lze zabíjet pomocí wmic - např. pro zabití poznámkového bloku (notepad.exe): wmic path win32_process where name="notepad.exe" call terminate
Syntaxe a významy parametrů příkazů si raději ověřte a prostudujte, píši z patra :)

děkuji za odpověď, move použít nechci, protože soubory chci zachovat (v nápovědě v cmd robocopy /? se píše že je to bude mazat po přesunutí ze zdrojového adresáře)

robocopy "C:\Users\peter m\Desktop\bat\1" "C:\Users\peter m\Desktop\bat\test" /e
(^ ve složce s názvem "1" jsou soubory, které chci přesunout do složky s názvem "test")
řádek pro kopírování by tedy měl vypadat takto, nicméně dostávám chybovou hlášku, že systém nemůže naléz cestu ke zdrojovému adresáři. (nejspíše způsobeno mezery v uživatelském jméně (?), dočetl jsem se žo tento problém vyřeší uvozovky ale nevypadá to tak)

Doporučuji ti, aby sis napřed ujasnil pojmy a průjmy, tedy to, čeho chceš dosáhnout a to nám, co možná srozumitelně, řekl. Je totiž rozdíl mezi přesunutím a kopírováním: Při kopírování se vytvoří nové soubory/složky a staré zůstávají, kdežto při přesunutí staré soubory/složky zmizí a objeví se na novém místě (taková drobnost, že ony se vlastně napřed okopírují na nové místo a potom na starém vymažou na věci nic nemění). Ty jsi projevil ve svém původním dotazu zájem o přesunutí složky, takže ti všichni ono "move" radili dobře. Že jsi se ptal blbě, za to nemohou. Tobě totiž stačí prostý příkaz copy - prostuduj si k němu nápovědu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru