Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus A6JC, minirecenze

Pozn.: U grafické karty jsem narazil na menší záhadu. Podle údajů, které jsou k této grafické kartě k dispozici má 64 MB vlastní paměti (video RAM) a dokáže v případě potřeby ještě navíc sdílet paměť z operační paměti RAM (technologie TurboCache); různé zdroje se liší v tom kolik (některé uvádí 128 MB, jiné 192 MB, v mém případě karta "hlásí", že má k dispozici 512 MB). V BIOSu (verze 216) jsem nenašel žádné odpovídající nastavení. Zdá se, že tento údaj je závislý na množství fyzické paměti. Můj notebook je osazen 2 GB RAM (karta si tedy dle potřeby "ukousne" až čtvrtinu).

6. Pevný disk
Pevný disk má označení ST98823A a je připojen k primárnímu kanálu IDE (zařízení 0) v režimu Ultra DMA 5. Kapacita 80 GB (formátovaná kapacita 74.5 GB) je od výrobce rozdělena na 3 oddíly. První, o velikosti 1.86 GB je skrytý a zřejmě obsahuje obraz (image) instalace operačního systému (má název Recovery). Ve druhém oddílu, velikosti 43.6 GB (disk C:) je umístěn operační systém na souborovém systému FAT32 (alokační jednotka 32 kB; uvítal bych NTFS). Třetí oddíl (disk D:) má velikost 29 GB a je určen pro data (je prázdný, opět formátovaný souborovým systémem FAT32; alokační jednotka 16 kB). Na pracovní ploše je dávkový soubor určený pro převod (konverzi) obou oddílů (tj. disk C: a D:) na souborový systém NTFS.
Subjektivně se mi pevný disk zdá jako největší brzda notebooku (přestože má 5400 ot./min., což je u notebooků běžné).

7. Klávesnice a touchpad
Notebook není příliš vysoký a před klávesnicí je (snad) dostatečný prostor pro položení ruk - dojem je o něco přesvědčivější při psaní na kolenou oproti notebooku položenému na stole. Klávesy jsou černé s bílými a modrými popisy (modré pro klávesu Fn) s dostatečným zdvihem. Jako nevýhodu považuji umístění klávesy Fn vlevo od Ctrl, jako zajímavost lze uvést druhou (stejnou) klávesu Fn umístěnou v pravém sloupci (téměř v pravém dolním rohu). Klávesa Enter bohužel není v provedení "do L", na šířku zabírá zhruba 2.5 klávesy. Za další výhodu považuji samostatné klávesy Home, End, Pg Up a Pg Dn (ne jako na některých noteboocích přes Fn).
Touchpad má povrch, který při delším plynulém pohybu prstem působí mírné zadrhávání (vše ale závisí na vyvinutém tlaku). Po připojení myši je touchpad stále aktivní, v případě potřeby ho lze vypnout druhým tlačítkem zprava nad klávesnicí.

8. Optická mechanika
Má označení HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N, jedná se o optickou mechaniku pro dvouvrstvá média. Je připojena opět k primárnímu kanálu IDE (jako zařízení 1) v režimu Ultra DMA 2. Při čtení (datového) CD není nejtišší, zvuk sice vyloženě neruší, ale je zřetelný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny