Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaspersky nebo Nod 32

Zdravím.
Který antivir je podle skušenejších uživatelů lepší? Sice používám Noda 32 a zdá se mi fakt dobrý, ale nejak mi nesedí a nekolikrát sem i tak dostal vira. Dnes jsem vyzkoušel Kasperskyho,
resp. sem udelal scan a našel a vymazal mi trojského kone.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych dal přednost dualbootu Win a Lin . Nebo na net lézt ze Slax Popcorn a pak je po starostech.…
nononot 16.09.2006 10:18
nononot
Dualboot je v dnešní době výkonných počítačů a virtualizačních nástrojů zdarma anachronismus. Počíta…
Vladimir 16.09.2006 10:38
Vladimir
Mě zase děsí představa kvůli brouzdání na netu instalovat virtualizační nástroje ( i když jsou zdarm… nový
nononot 17.09.2006 15:43
nononot
Pozerám, že odborníkov na problematiku virusov tu máme neúrekom. Zaujimalo by ma, koľko z tychto odb… nový
dano3xl 18.09.2006 10:12
dano3xl
Bavíš mne, bavíš mne velice :-) Přirozeně že bych kterékoliv počítače které nejsou moje instaluji a… nový
Vladimir 18.09.2006 12:55
Vladimir
Vo všetkom s tebou suhlasim, ja tiez mam PC na ktorom strihame vo firme video a tam antivir nie je a… poslední
dano3xl 19.09.2006 08:41
dano3xl

Dualboot je v dnešní době výkonných počítačů a virtualizačních nástrojů zdarma anachronismus. Počítače ani nevypínám, jen hiboernuju, takže představa jak kvůli něajkému programu restartuji mě děsí.

Když už někdo mocí mermo by chtěl lozit na net přes linuxový browser a má rád ošklivé fonty, tak je lepší nainstalovat jednoduchý linuxový terminálserver a na WIndows doinstalovat free XServer, a spouštět linuxový browser z ikonky na ploše jako každou jinou aplikaci ;-)

Mě zase děsí představa kvůli brouzdání na netu instalovat virtualizační nástroje ( i když jsou zdarma). Výkonný počítač mám doma jen jeden a ten je synkův na hraní.Ostatní PC jsou podstatně slabší- Athlon XP 1700+ a 256 MB RAM, pak P3 800 MHz a 256 MB RAM a jedno PII 350 ( ale to je místo televize). Firefox mi zobrazuje v linuxu ( Kubuntu) celkem dobře, trochu hapruje Opera. Konqueror moc nepoužívám.

Pozerám, že odborníkov na problematiku virusov tu máme neúrekom. Zaujimalo by ma, koľko z tychto odborníkov zodpovedá za nejakú sieť 30-40 PC + 2-3 servre a či aj tam by neinštalovali antivir. Takýto správca by mal asi dosť krátku životnosť a rýchlo by si osvojil život kočovných Nomádov.

Bavíš mne, bavíš mne velice :-)

Přirozeně že bych kterékoliv počítače které nejsou moje instaluji antivir, a chceš vědět proč?

1. Nesedím u nich já a jistý typ lidí potřebuje aplikaci, která by ho upozor%novala na to, že otevírají virus /trojana /cokoliv. Co já vím kdy si kdo vzpomene otevřít crack.exe nebo kurnikova.jpg.vbs.

2. Antivir nainstaluji i na místa kde nemá absolutně smysl - např. server který neslouží jako terminálový ani na něm nejsou uživatelská data - protože nechci riskovat že přijde nějaký idiotský auditor a řekne že jsem server "nezabezpečil".

Nicméně jen blázen by spoléhal na to, že zabezpečení za něj udělá antivir...

Vo všetkom s tebou suhlasim, ja tiez mam PC na ktorom strihame vo firme video a tam antivir nie je aj ked je pripojeny k netu. Zaklad je neklikat na vsetko co vidim.
Naopak - dalsie PC na ktorom mam firemnu agenu ma NOD32, pre istotu. Tam si nedovolim riskovat.

Ano Nod nie je ako NOD. V zakladnom nastaveni nekontroluje komprimovane subory. Malokto si po instalacii NODu vyklika dokladnejsiu kontrolu a ulozi do profilu. Potom si stiahnu rarkovany subor a po rozbaleni sa nestacia divit ako sa im virus dostal do PC - ved maju antivir. Svojim zakaznikom instalujem NOD32 sam, ja im ho nastavim a profil standartne heslujem, aby ho nemohli menit. Takto mam klud.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru