Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám poruchu síťové karty ?

Mám základní desku MSI s 2 síťovkami Marvell a Nvidia na PC, kde jsou nainstalovány 2 x WXP.Včera mi přestal fungovat internet (kabel UPC) na obou oddílech.Na hot-line technici počítač viděli jako komunikující, ale mi se nepodařilo připojit se na internet("není povolen protokol TCP/IP").Po delším bezvýsledném experimentování s podporou hot-line UPC byl problém vyřešen přeregistrací síťovky z Nvidie na Marvell.Takže internet funguje, ale potřeboval bych zjistit, jesli se nejedná o HW problém na desce, která je ještě v záruce.Víc počítačů na propojení zatím nemám, ale výhledově domácí síť nevylučuji. Myslím, že když nefungovala ani na jednom oddíle s nezávislými instalacemi asi v pořádku nebude...ale mít několik týdnů PC na reklamaci a pak platit za to, že nebyla uznána se mi taky nechce.
1.Jak můžu ověřit, že síťovka je O.K. ?
2.Je teoreticky možné, že došlo k problému např.s ovladači zároveň na obou systémech? Nebo je nějak vysvětlitelné, že jde jen o sw problém? Klidně (no moc klidně vlastně ne) to celé znovu přeinstaluji, ale jak ověřím, že to pomohlo a vše je O.K. ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ad 1) už bylo řečeno ad 2) to bych skoro vyloučil (*) Nemohl se vám někdo dostat do účtu UPC a změn…
anarchist 22.09.2006 00:35
anarchist
Nemyslím, že by někdo měl důvod měnit tuto adresu.Ale díky ochotě hot-line (!!!! fakt!!!) jsme vyzko…
Martin2 22.09.2006 00:58
Martin2
když máš v PC 2 karty, tak je můžeš propojit křížovým kabelem, nabootovat nějaké Linuxové liveCD, na…
touchwood 22.09.2006 08:50
touchwood
když máš v PC 2 karty, tak je můžeš propojit křížovým kabelem, nabootovat nějaké Linuxové liveCD, na…
rh 22.09.2006 12:25
rh
ja si tiez myslim ze takto to nejde ale nie preto preco ty (sice mozno aj hej ale inak to hovorim)..… nový
fleg 22.09.2006 13:11
fleg
Jasne, to by byl prvni "problem". Ze by system nemel duvod to posilat pres jednu kartu do druhe, ale… nový
rh 22.09.2006 13:35
rh
Je mozne, ze by slo nastavit routovanie, aby to islo cez kabel. Alebo pouzit nejake ine triky (zapo… poslední
x22 22.09.2006 13:37
x22

ad 1) už bylo řečeno
ad 2) to bych skoro vyloučil (*)

Nemohl se vám někdo dostat do účtu UPC a změnit vám tam MAC adresu registrované karty? Kontrolovali jste to společně s technickou podporou, než jste přistoupili k registraci karty jiné?

Každopádně i když bude skutečně vadná, reklamaci desky bych si velmi rozmýšlel (pokud by to tedy neměla být předzvěst nějaké závažnější poruchy). Za cenu jednoho zabraného slotu PCI kartu snadno za přiměřenou částku nahradíte a tak vám to za ty komplikace a čekání nestojí.

* nicméně pokud chcete mít klid, můžete zkusit nějakou Live distribuci (neinstaluje se) Linuxu

Nemyslím, že by někdo měl důvod měnit tuto adresu.Ale díky ochotě hot-line (!!!! fakt!!!) jsme vyzkoušeli po zprovoznění druhé karty ještě znovu všechno restartovat a pokusit se znovu přiřadit MAC té původní kartě.Oni ji viděli, ale zdálo se jim že se chytá nějak pomaleji - a já jsem se nedostal na internet vůbec, protože mi chyběla IP.Takže mi zaregistrovali znovu tu druhou.Fakt velmi vstřícná hot-line (velmi příjemné překvapení), akorát cena hovorného bude docela nářez-no co už ...(Než jsem se dostal na řadu, pak jsme to řešili, pak jsem to zkoušel a volal znovu...a tak pořád dokola celý příjemný večer]:()

Co bych vyřešil Linuxem ? Přece mám MAC na 1 kartu, a jak v Linuxu vyzkouším tu druhou ?

když máš v PC 2 karty, tak je můžeš propojit křížovým kabelem, nabootovat nějaké Linuxové liveCD, nastavit si 2 IP adresy a zkusit se navzájem pingnout.

P.S.: nevím jakým způsobem jsi instaloval ty 2 instance XPček, ale musí se to umět, pokud jsi je "instaloval" nějakým nestandardním způsobem (nebo i v případě, že jedna instance je na C: a druhá na D:), pak může dojít ke křížení (anebo v druhém případě k nákaze malwarem). Dnešní spyware (typu NewDotNet apod.) dokáže totálně zprasit nastavení TCP/IP u aktuálního "výchozího" inetového spojení. Proto to doporučení na liveCD

když máš v PC 2 karty, tak je můžeš propojit křížovým kabelem, nabootovat nějaké Linuxové liveCD, nastavit si 2 IP adresy a zkusit se navzájem pingnout.

Tohle bude fungovat opravdu "out of box"? Ze ten ping pujde pres ten kabel? Kdysi jsem se o to zajimal, myslel jsem si, ze si udelam takhle testovaci sit. Ale problem byl ze jadro potrebuje komunikovat s jinym jadrem, nemuze takhle komunikovat samo se sebou.

ja si tiez myslim ze takto to nejde ale nie preto preco ty (sice mozno aj hej ale inak to hovorim)...ked zadas ping eth1 tak signal ide z dosky priamo na kartu...ked ping eth2 tak to iste len na druhu...ako donutit aby siel cez kabel? to je predsa nemozne pingnut takuto kartu zvonku

Jasne, to by byl prvni "problem". Ze by system nemel duvod to posilat pres jednu kartu do druhe, ale slo by to primo na tu kartu. Coz by se teoreticky dalo resit nejak routovanim, ale tady je prave ten problem. Ze by jadro nemohlo routovat samo na sebe. Nevim, mozna jsem to kdysi spatne pochopil :-), ale tak nejak znelo vysvetleni od zkusenejsich. Ze proste nejde vrazit do pc dve sitovky a donutit je komunikovat se sebou "vnejskem", pres kabel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru