Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem čištění počítače aneb jsou vůbec ccleaner a spol. k něčemu?

je to tu furt dokola, přesto vznikají stále noví uživatelé, kteří v tom nemají jasno.
http://www.maxiorel.cz/cisteni-pocitace-aneb-jsou- vubec-ccleaner-spol-k-necemu
čtěte a zvažte.

(sám bych měl drobnou výtku k článku - autor uvádí nějaké zrychlení startu ie zřejmě po smazání cache a historie, ale už neuvádí, zda to nezpomalilo používání prohlížeče, protože si smazané objekty stahuje znovu)

Zdroj: weblogy.cz
Předmět Autor Datum
A furt si budou hrát a furt si budou hrát! Nutno též dodat, že spousta mladých a sebevědomých jedinc…
ms 16.08.2014 21:48
ms
tsbohemia byl vždycky shit, vydělávali na tuposti zákazníků, které zajímala jen cena (dealer pcchips…
lední brtník 16.08.2014 23:00
lední brtník
ccleaner používám dost dlouho na mazání cache a historie sem tam,nic to nebrzdi a ani nezrychluje.
sambilionk 17.08.2014 00:01
sambilionk
Kdybys pouzival Firefox, tak neni ccleaner vubec potreba, mazani historie je zabudovane a na cache j…
RedMaX 17.08.2014 06:30
RedMaX
Používám Mozillu i ccleaner a nikdy jsem žádný problémy s pc ca za 7 let neměl a spokojenost.
sambilionk 17.08.2014 22:19
sambilionk
Clanek vlastne dokazuje, ze napriklad tady nenavideny Ccleaner je velice uzitecny program, protoze u…
kurelaa kokothunter 17.08.2014 08:25
kurelaa kokothunter
z diskuse pod výše zmíněným článkem: CCleaner také používám, už dlouho, ale hodně opatrně - musel j…
touchwood 17.08.2014 08:37
touchwood
kurela: jaké uvolnil místo? jednorázově smazal tempy. co na tom nechápeš? pro tebe to zopakuju ještě…
lední brtník 17.08.2014 09:37
lední brtník
čištění disku počítače od balastu i defragmentace registru má příznivý vliv na rychlost startu. Nem…
MM.. 17.08.2014 20:32
MM..
No k článku autora bych měl zásadní výhrady. 1) Čím měřil tu dobu spouštění programů? Pokud je mi z…
Flash_Gordon 17.08.2014 08:39
Flash_Gordon
je to popsané v diskusi pod článkem. Polzer zcela správně simuloval chování běžného BFU, pro kterého…
touchwood 17.08.2014 08:43
touchwood
ok. Pak se ale jedná o subjektivní simulaci debility a zcestných předpokladů/domněnek. Slovo test či…
Flash_Gordon 17.08.2014 08:49
Flash_Gordon
já bych si BFU za debily označit netroufal. ;-)
touchwood 17.08.2014 08:55
touchwood
Z výše uvedeného je možná trochu cítit, že mám k čisticím a tuningovým programům trochu rezervovaný…
pme 17.08.2014 15:58
pme
Total Commander (pečlivě ukrytý, bez ikonek) Takže vlastně celkem běžná softwarová výbava. Žádné pir…
karel 17.08.2014 16:35
karel
Tohle mě trochu zarazilo. Proc? Total Commander casto instaluju servisni technici, aby si ulahcili…
blue5 18.08.2014 10:39
blue5
A z uživatele tak nevědomky dělají spolupachatele.
Wikan 18.08.2014 11:46
Wikan
Ja myslim, ze to robia vedome, akurat im je to jedno, pretoze je to jedno. Ale urcite sa im to raz z…
blue5 19.08.2014 09:25
blue5
pred prečítaním tohto článku doporučujem prečítať článok,na ktorý ten v odkaze volne nadväzuje,tam a…
audax 17.08.2014 22:06
audax
A třešničkou na dortu je reklama co se mi zobrazila na konci této stránky i na stránce s testem: cz.… poslední
Thunder 19.08.2014 21:20
Thunder

A furt si budou hrát a furt si budou hrát! Nutno též dodat, že spousta mladých a sebevědomých jedinců tím prokazuje vůči svému okolí svou zručnost a znalosti ve správě os. Dokud je to jen slovně, pak se celkem nic neděje, ale když dojde na věc...
Pozn.: Ten zmíněný Sempron byl snad ještě do skt. 754 a Vista a 1GB OP? Běžná ojebávka v době tzv. "netbooků" se slabým Atomem, nebo v případě vyprazdňování skladů, jako bylo asi u té TS Bohemie.

tsbohemia byl vždycky shit, vydělávali na tuposti zákazníků, které zajímala jen cena (dealer pcchips/ecs). vista na jednojádru s 1gb ram byla stupidita i u čerstvě naistalovaného pc, ale bohemka se zjevně neštítí ničeho.

zdálo se mi zbytečné to dokola opakovat, ale když tu kdosi zas vyrukoval s another čističem...

Clanek vlastne dokazuje, ze napriklad tady nenavideny Ccleaner je velice uzitecny program, protoze uvolnil na disku skoro 2GB mista jednim kliknutim. Nektere programy po vycisteni nepotrebnych souboru zrychlily, ty ktere ne, se vrati na minimalne puvodni hodnoty po druhem spusteni, az si z netu stahnou, co k chodu potrebuji - to je moje zkusenost - co delal poloslepej Polzer netusim, ale napriklad 31s na Skype je vysmech. Takze program potvrdil to, co rikam. Jednim klikem z jednoho mista usetri uzivateli, ktery potrebuje smazat nepotrebne soubory, cas a hlavne hledani mista, kde a co smazat.
No a za dalsi zcela jednoznacne vyvratil tvrzeni zdejsich machru, kteri neustale tvrdi, ze Ccleaner znici a sezere pocitac. Nejenze pocitac neznicil a nesezral, ale uzivateli se starym PC uvolnil 2G mista.

Zpusob, kterym autor provedl tento hura test je absolutne pomateny. Postahovat nekolik cisticich programu, bez uvedeni verzi, pustit je na PC jeden po druhem, muze jen blb. Navic docela dost pochybuji, ze autor vzdy po "vycisteni" jednim programem, system uvedl do puvodniho stavu napriklad obnovou Acronisem ci cimkoli jinym, aby vysledky mohly byt opravdu duveryhodne. Polzer udelal test jako kdyz pejsek a kocicka pekli dort. Udelal z toho naprosto neduveryhodnej a neprehlednej mismas a zdejsi stifmajstri z toho maji orgasmus. Jen debil maze registry v PC jednim programem a pak to jeste tupluje druhym programem a vydava to za test.

Dale je velmi zajimave, ze se zdejsim it machrum hodi pod vousy clanek od Polzera, ktery provedl, kdovi jakym, necertifikovanym zpusobem 1 test, ale kdyz sem dam odkaz na certifikovany test, ktery se dela za urcitych podminek nekolik let opakovane, tak je nazyvan ruzne, jen ne duveryhodne. Ano, jedna se o testy, kdy je prokazano, ze zde doporucovany smejdsky AV program od MS nejenze nic nenajde, ale dokonce oproti ostatnim Av programum zpomaluje chod PC.

Zaujatost tupanu na teto poradne je neuveritelna a objektivita absolutne neexistuje. Jinak se zda, ze medni mrdnik asi necetl clanek, na ktery sam odkazuje, protoze jeho popleteny autor pise na zaver, ze cisteni PC melo priznivy vliv na rychlost startu. Takze prokazal, ze opet lzete, kdyz zde lidem tvrdite, ze to nic nezrychli a ze to naopak PC zpomali a znici.
Citace:"Takže pokud si projdete výše uvedená čísla nebo kouknete na následující tabulku, uvidíte, že čištění disku počítače od balastu i defragmentace registru má příznivý vliv na rychlost startu."

A kecy o tom, ze dalsi programy PC kdovi jak v Polzerove testu neco podelali, si nechte pro babicku. Za prve se na teto poradne temer nikdy a nikdo nezminuje o defragmentaci registru, zcela minimalne se zminuje o defragmentaci disku, temer nikdo se nezajima o AVG tunitko. Tady se resi z toho, co bylo pouzito v testu, zcela jednoznacne nejvic Ccleaner a u nej ten suprtest dokonce prokazal, ze to nezere a nenici PC. Takze pomatenej Polzere, diky za test.

To bude zase revu co, kuciiii....

z diskuse pod výše zmíněným článkem:

CCleaner také používám, už dlouho, ale hodně opatrně - musel jsem si také pohrát s nastavením, aby mi to nelikvidovalo některé součásti jinak dost drahého SW (mazalo to přístup k některým součástem CADu).
Můj závěr z článku je tedy:
a) pro zasvěceného, který si dokáže domyslet, o čem to je, "dobrý",
b) pro laika, hazardéra, návod, jak o něčem zasvěceně "troubit do světa" jak je to blbý... a to není zrovna profesionální.

Já jen přidám:

c) a pro zasvěceného nemá smysl CCleaner používat, protože si dokáže poradit i bez něj.

No a pro tebe a tvé omezené rozhledy: ccleaner dokáže doslova dokurvit téměř libovolné PC (podobně jako další tuniče), s čímž jsem se ve své bohaté praxi nesčetněkrát setkal. Že ve tvém partikulárním případě nemáš SW, který CCleaner "nezná" a poškodí jej, jakož to, že soudíš dle svých omezených zkušeností, to jen ukazuje na tvou nezkušenost. Typické "čištěné" PC vykazuje dříve či později znaky podivného chování, nejdou odinstalovat některé SW (typicky Catalysty), programy nefungují jak by měly apod. Pro tebe je to třeba pod rozlišovací schopnost, ale klasický BFU z takového problému má většinou jediné východisko - reinstalaci.

edit: vyznění i závěr článku jednoznačně podporují tezi, že čističe a tunítka jsou k ničemu.

P.S.: řveš tu jen ty.. ;-) nu což, jsi malý vztekloun kterému se všichni smějí.

kurela: jaké uvolnil místo? jednorázově smazal tempy. co na tom nechápeš?
pro tebe to zopakuju ještě jednou:

autor uvádí nějaké zrychlení startu ie zřejmě po smazání cache a historie, ale už neuvádí, zda to nezpomalilo používání prohlížeče, protože si smazané objekty stahuje znovu

veškerá ostatní zrychlení jsou zanedbatelná +-0

článek od polzera jsem tu dal úmyslně. jako bývalý redaktor computeru se i on živil tím, že v jednom čísle doporučoval hlupákům čističe a ve druhém čísle zas otiskovali návody na záchranu pc a vrácení do původního stavu. teď si svoji medicínu vyzkoušel na sobě.

napriklad tady nenavideny Ccleaner

ne, neumíš česky. správný výraz je "pohrdaný".
jistě že by se dal využít ke správě pc - ale to není případ nemyslících klikačů, co sem chodí, že se jim "samy" rozdrbaly windows.

------
k tvému průjmu:
jen hlupák se v komentáři k čističům rozpláče, jak mu bylo ukřivděno, že nikoho nezajímal jeho antivirový test.
běžné bfu si nainstaluje antivir, nanejvýš cosi nesmyslně odkládá do truhly, tím to pro něj hasne. jeho antivir kontroluje spuštěné soubory pouze na desetitisíce známých sekvencí. těchto virů se však vyskytuje jen zanedbatelné procento a vítěz v testu virů tak vítězí v disciplíně, kterou uživatelé ne a ne potkat.

antivir si nevšímá faktického obsahu autorun.inf po vložení flashky, neřeší doplňky a cizí skripty v prohlížečích, jsou naprosto neúčinné proti adware, což je 90% dnešních nákaz.
antivirové firmy skupovaly výrobce antispywarů, protože po letech zjistili, že jim ujel vlak. to je i případ msse, který se zaměřuje na odstranění nejčastějších virů a spyware a neřeší, že to nejsou úplně všechny, co se používají v antivirových testech. furt nechápeš, troubo?

čištění disku počítače od balastu i defragmentace registru má příznivý vliv na rychlost startu.

Nema. Taku vec moze napisat len debil.
P.S> debilovi startuje Windows 1:52 a po cleaneri 1:49, mne startuje 0:20 a bez cleanera.

(a tych 2Gb nemuseli byt zbytecne, to sa ale clovek dozvie az trebars o pol roka, ked mu nefunguje cosi po update alebo nejaky uninstall apod)

No k článku autora bych měl zásadní výhrady.

1) Čím měřil tu dobu spouštění programů? Pokud je mi známo,
lze to udělat jen "lidským odhadem".
Navíc kdyby na to existoval software, určitě by to měřil s přesností na ms.
Nikoliv na desetiny s. Žádný software na měření nabíhání programů autor ani neuvádí.
Takže "testy" jsou zřejmě zcela subjektivní na jeho náladě, když to zrovna "měřil"!

2) Prováděl autor "testů" vůbec mazaní prefetch pamětí programů?
Každé malé dítě ví, že když spouštím program podruhé, zůstavají v paměti
načtené knihovny.
To by vysvětlovalo "zázračné" urychlení spouštění toho jeho IE po smazání koše.

3) Na základě předchozích bodů si kladu otázku, zda má tento neodborně provedený článek
vůbec nějakou hodnotu, a nebo jestli už patří přímo do kategorie patologická "fetiš".

Z výše uvedeného je možná trochu cítit, že mám k čisticím a tuningovým programům trochu rezervovaný vztah. O jejich kladných dopadech na výkon počítače jsem vždycky tak trochu pochyboval, ale přiznávám se, že i já jsem napsal hromady článků a tipů o tom, jak si vyčistit (zaflákat) počítač. To vše ve jménu mamonu a honby za autorskými honoráři.

Honorár je honorár a je jedno čo za nezmysly sa píšu...

Že to niekoho baví, stále reagovať stupidnými testami a odôvodňovať tamto alebo hento...
Vyše 20 rokov praxe a skúseností nenahradí žiadny program, čistič, antivír ani nič podobné.

Total Commander (pečlivě ukrytý, bez ikonek)
Takže vlastně celkem běžná softwarová výbava. Žádné pirátské věci.

Tohle mě trochu zarazilo.

Čím méně volné operační paměti, tím je počítač samozřejmě pomalejší.

Dál jsem to nečetl.

Tohle mě trochu zarazilo.

Proc? Total Commander casto instaluju servisni technici, aby si ulahcili pracu pri presuvani dat. Po dokonceni prac sice zmazu ikonku, ale program nechaju nainstalovany, aby v buducnosti usetrili cas (a BFU ho na systemovom oddieli aj tak nikdy nenajde).

Ja myslim, ze to robia vedome, akurat im je to jedno, pretoze je to jedno. Ale urcite sa im to raz zrata, minimalne sa im podstatne znizi karma a skoncia v pekle, ziadny strach.

Osobne to nemam rad, podla mna by po servisnom zasahu nemal v OS zostat ziadny "pracovny" SW, aj keby ho zakaznik nikdy neobjavil.

pred prečítaním tohto článku doporučujem prečítať článok,na ktorý ten v odkaze volne nadväzuje,tam autor poukazuje na to,že existuje niekolko skupín užívatelov,tí,ktorí obvykle vedia,čo robia a pre tých môžu byť programy a la ccleaner užitoční pomocníci a užívatelia,ktorí nevedia v podstate nič,len bezhlavo inštalovať a klikať a v ich rukách môžu spomínané programy aj v štandardnom nastavení znamenať katastrofu pre systém...to je aj môj osobný názor,ten,kto vie,čo robí,tomu môžu pomôcť zmechanizovať určité úkony,aj keď obvykle takéto nástroje nepotrebuje,samotný systém ich ponúka dosť,ten ,čo nevie čo robí,ten by sa nemal vôbec rýpať v systéme,pokial nieje pod dohladom niekoho skúseného,ktorý ho naučí,čo,kedy,kde a ako zmazať a či vôbec zmazať,horšie je ovšem,pokial ten druhý len myslí že vie..........

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru