Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Střední vyšší třída za 45 tisíc? Omeny jsem měl vždy rád ale tohle je jen blikající a nafrněný cirku…
mlok8 05.01.2020 16:50
mlok8
Pre pomalsich este raz...dostal som sa k tejto zostave nahodou a kedze Omeny sa mi vzdy dizajnovo pa…
fleg 05.01.2020 17:19
fleg
Tak radši budu omezenec než abych někoho napadal za názor :-) M-Pol sestavil sestavu o 70 euro levně… nový
mlok8 05.01.2020 21:21
mlok8
Uz som tu dal prirovnanie k autam pouzijem ho znovu. Nie kazdy si kupuje Ferrati, ci Lambo, pretoze… nový
fleg 09.01.2020 09:00
fleg
odladený sen každého frikulína :-) jsem líný klikat na video o dětském pc, ale recenze nižšího pc z… nový
lední brtník 13.01.2020 09:23
lední brtník
Pozeram, ze autor to schytal v komentaroch podobne ako ja, ale dosiel k rovnakym zaverom. Zostava ni… poslední
fleg 13.01.2020 19:45
fleg

Střední vyšší třída za 45 tisíc? Omeny jsem měl vždy rád ale tohle je jen blikající a nafrněný cirkus uzavřený uvnitř bedny. Aneb od "sestavujte si PC sami, vyjde to finančně lépe a dostanete vyšší výkon" přecházíme k "je to od HP, je jedno, že to za ty prachy nemá výkon, hlavně že to svítí".

Nějak jsem to minul, toto je placená reklama?

Pro mladého hráče ve věku 10-11 let

Cože? Někomu, komu je 10-11, bych nekoupil ani kolo za 45 tisíc, natož počítač. Vlastně si to ve videu dobře vystihl, počítač je pro mladé kluky, kterým se líbí blikající cirkus a maminka po dlouhých nocích přemlouvání tatínka v posteli mu ho po nějaké době zajistí.

Když pominu, že celé video to tedy zní, jako kdyby si běžel u natáčení maraton a zadýchával se u toho, tak jsem nějak nepochopil koncept videa. Má to tedy být reklama? Jestli jde o upřímnou recenzi, tak zrovna u tebe tomu nevěřím ani kdyby mi platili. Co vím, tak ještě pár dní zpátky by si takového člověka poslal do kopru, kdyby ti něco takového nabízel. Vlastně pořád přemýšlím nad tou pointou toho videa. Půlku videa tam prakticky opakuješ, že nevíš, co by si řekl, že nevíš tohle, támhle to, že tohle a tohle bude v jiné recenzi... ??? Poslední visible confusion takového rázu jsem měl, když Michal David řekl, že jeho kariéra není vtip ale myslí to vážně.

Pre pomalsich este raz...dostal som sa k tejto zostave nahodou a kedze Omeny sa mi vzdy dizajnovo pacili rozhodol som sa spravit o tom video.
Nie, nie je to reklama, nakonieco sam som spomenul, ze znackova zostava bude vzdy drahsia ako skladacka a Omeny su len pre tych, co na to maju.
S cim nesuhlasim su vsak kecy o vyhadzovani penazi, pretoze ak tu na poradni berieme ako etalon M-Pola, tak som vychadzal pri porovnani s jeho navrhnutou zostavou z 13.12 a porovnaval ceny pc (nie zvysku), kde mi vyslo, ze Omen by bol drahsi oproti M-Polovej skladacke o 70 eur, co sa mi pri cene pc nezda tak moc. M-Pol tam mal totizto pomerne fadny case od Fractalu. Zostava s takmer totoznym hw od Alzy bola tiez lacnejsie o 70 eur.
Takisto nesuhlasim s tym, ze zostava je nevyvazena, pretoze defacto kopiruje M-Polovu.

Cože? Někomu, komu je 10-11, bych nekoupil ani kolo za 45 tisíc, natož počítač. Vlastně si to ve videu dobře vystihl, počítač je pro mladé kluky, kterým se líbí blikající cirkus a maminka po dlouhých nocích přemlouvání tatínka v posteli mu ho po nějaké době zajistí.

Opat ta bolistka...ty by si nekupil, ty si myslis toto...kua chlapi a co vas je do penazi druhych? Ano zaplatila to mama, zaplatila to zo svojho a nie nemusela liezt kvolitomu hocikomu do postele.
Dokazete pochopit vo svojej obmedzenosti, ze existuju aj ludia, ktori proste riesia uplne ine veci ako vy a prachy to urcite nie su?
Ano o dalsich 500 eur navyse bola zostava z Core i7 9700F a RTX 2070 8GB, 2x tolko stala zostava s i9 a 2080 grafikou, ale to uz aj mne prislo ako vyhadzovanie penazi navyse, ked slo o prvy pocitac toho chlapca...pretoze oni by to kupili keby im poviem.
Takze za tym, ze tato pc zostava je od rovnako vykonnej skladacky od M-Pola drahsia len 0 70 eur a ze ide o vykonovo vyvazeny stroj, ktory navyse dobre vyzera a v spojeni s ostatnym Omen hw vyzera este lepsie si stojim.

Tak radši budu omezenec než abych někoho napadal za názor :-) M-Pol sestavil sestavu o 70 euro levnější... A pointa ??? Nějaké ty zkušenosti jsem za život už nasbíral a nevzpomínám si, že by někdy 45 tisíc byla cílovka na stavění PC. Lidi chtějí něco, co má výkon a ne blikající cirkus (nedej bože na kolečkách, to už jsem taky u pár expertů viděl). V době, kdy drtivá většina herních PC se pohybuje do 30 tisíc tu recenzuješ a vychvaluješ do nebe svítící cirkus, protože "je o 70 euro levnější než ten M-Polův build". Jako vážně? A když ti řeknu, že to je blbost, tak se do mě jdeš navážet skoro až osobními útoky.

Opat ta bolistka...ty by si nekupil, ty si myslis toto...kua chlapi a co vas je do penazi druhych?

Tak vzhledem k tomu, že jsem nějaký ten rok pracoval u největšího e-shopu s elektronikou na Slovensku a v Česku, tak mám docela dost aktuální a jasnou představu, co si lidi kupují a proč si to kupují. V tomhle se tedy hádat budu. Drtivá většina herních počítačů se prodává do 30-35 tisíc a to vč. toho, když si někdo nakoupí komponenty a chce si to složit sám. Když už někdo šel nad tuto částku, byla to většinou herní sestava za 60 tisíc s vodníkem, něco na stříhání videí nebo grafiku. Paradoxně pár kusů už z tak mizivého % prodejů se i tak vracela a kupující si vzal něco levnějšího, co mu stačilo. A o PC pro děti nebo mládež jsme také ve valné většině věděli, protože se nám ozval člověk, co tomu vůbec nerozuměl a řekl nám přesně, pro koho to chce, na co to chce a do kolika to chce nebo chtěl po nás nainstalování specifického sw pro rodičovskou kontrolu apod. Tam šla cena do 20-25 tisíc, výjimečně tam padla i hranice 28 tisíc. Tak pojď, pojď mi povídat, co si lidi kupují nebo za co ostatní utrácejí prachy, rád si popovídám :-)

Omen hw vyzera este lepsie si stojim.

Většinou ano, tady vážně ne.

porovnaval ceny pc (nie zvysku), kde mi vyslo, ze Omen by bol drahsi oproti M-Polovej skladacke o 70 eur, co sa mi pri cene pc nezda tak moc

Tak tohle mě pobavilo :-D Nevím, kde nebo v jaké platové skupině žiješ ale v Česku je úplně jedno, kolik vyděláváš. Tady lidi šetří každou korunu i když si kupují Bavorák za milču. Pochybuju, že by někdo tady mávnul nad 70 euro. Ačkoliv to vůbec není pointa mého komentáře, i tak mě to pobavilo :-D

Uz som tu dal prirovnanie k autam pouzijem ho znovu. Nie kazdy si kupuje Ferrati, ci Lambo, pretoze existuje XY aut s lepsim pomerom cena/vykon a predsa existuje ista skupina ludi, co chce zrovna tieto auta. Poloz si otazku preco a preco ich neoznacujes za cirkus ako si oznacil Omen.
Mozno si predaval v eshope, ale evidentne si sa nestykal priamo so zakaznikmi. Inak by si vedel, ze napriklad podmienka pri nb byva casto, aby bol ruzovy. Naposledy chcela zakaznicka odo mna novy monitor...poziadavka, aby bol biely. Divis sa? Ja nie. Stretavam sa s tym uz roky.
Btw ja som pc nerecenzoval, mal som ho doma 2 dni, ziadnu hru som na nom nehral, takze tazko mozeme hovorit o recenzii. Takisto nevidim vychvalovanie zostavy, povedal som, ze sa mi paci a ze je trosku drahsia ako skladacka. Oboje je pravda.
Naopak tu som si vypocul o tom, ze zostava je blikajuci cirkus a je nevyvazena. Ked napisem, ze velmi podobnu zostavu zlozil M-Pol o par desiatok eur lacnejsiu je to hned zhodene pod ciernu zem...ja sa pytam preco, ked som povedal uz dopredu, ze Omen je drahsi ako skladacka (ale vyzera lepsie ako skladacka).
Tiez mi nemusi rozpravat o tom, co ludia kupuju, predajom sa zivim cez 18 rokov a boli casy, ked som robil do roka niekolko hernych pc, ktore som sam skladal.
Ano potvrdzujem, ze kategoria ludia "nezaujima ma to kolko to stoji, chcem to" je relativne vzacna a nie je bezna, ale toto je presne ten pripad, takze toto nie je bezne herne pc pre syna, kde si na to rodicia setrili cely rok. Co je na tom take tazke pochopit?

Tak tohle mě pobavilo Nevím, kde nebo v jaké platové skupině žiješ ale v Česku je úplně jedno, kolik vyděláváš. Tady lidi šetří každou korunu i když si kupují Bavorák za milču. Pochybuju, že by někdo tady mávnul nad 70 euro. Ačkoliv to vůbec není pointa mého komentáře, i tak mě to pobavilo

Toto zase rozosmialo mna...pripominas mi komercne tv, ktore este prednedavnom rozpravali kazdy vecer nieco o socialnych sebevrazdach,
Vseobecne sme sa nikdy nemali tak dobre ako teraz, vseobecne je drviva vacsina naroda na tom velmi dobre a prosim ta naozaj mi nerozpravaj ako ludia setria kazdu korunu...byval som v triangli 3 velkych nakupnych centier, takze poznam ako uz niekolko rokov je tam problem zaparkovat a hlavne viem, co ludia nakupuju, ale obrovske kose vynasaju a co za zbyocnosti su tam nahadzane.
To o chudobe a setreni korunou prenechaj politikom, pretoze je naoazaj mizive percento ludi v CR a SR, ktori su na to naozaj horsie a premyslaju nad kazdym eurom/korunou, pretoze tu mame pomerne velku a silnu strednu vrstvu, ktora na to ma.

Jo a este k tym utokom...ja som nepisal konkretne, pisal som o chlapoch a len to, aby ste sa zamysleli. CO bolo naopak nefer bolo, ze sa tu pisalo o tom, ako musela matka niekomu vliezt do postele, aby kupila synovi pc.

odladený sen každého frikulína

:-)
jsem líný klikat na video o dětském pc, ale recenze nižšího pc z té řady vyšla na pctunning.
i přes pouze pc render obrázky: jo, krabice je to pěkná - v porovnání s pouťovými hnusy, které si děti tahají do svých pokojíků.
mám dojem, že jde skutečně o mini sříň, nikoli o tlustý hnusný miditower, jakých jsou na trhu stovky.

za předražený krám dostává jejich článek vynadáno i tam, duševní giganti ovšem argumentují rozumy jako "kradená windows v ceně", "montáž zdarma". až nastoupí do svého prvního zaměstnání, přál bych jim stejnou výplatu - a my budeme mít jejich výrobky levnější.

autor v tom zmiňuje proslulou nekompatibilitu hp boardů, to je ovšem skrytý problém. při poruše po záruce by taky mohl být ten pc na vyhození. nebo se povede desku nahradit nějakým matx, nebo z ebay.
ze stejného sudu může být provedení zdroje, který nemusí být rozměrový a konektorový atx standard, už jsem takové nepříjemné překvapení u hp zažil, třeba se aspoň v tom poučili.

u amd řady je prý značně omezený bios. asi by měl mít na úvodní stránce jen tři tlačítka: basic, advanced, restore to default. protože uefi biosy čínských výrobců jsou druhý extrém, totální zrůdnost.

nemám pražský plat, na mě je to drahé a děcku bych to nekoupil. ale vypadá to fak fobře.

Pozeram, ze autor to schytal v komentaroch podobne ako ja, ale dosiel k rovnakym zaverom.
Zostava nie je zdaleka tak predrazena oproti skladacke ako by som bol aj ja na prvy pohlad povedal a zostava je mierne hlucna, co som spomenul aj ja vo videu. Takisto sa mi zdal chladic procaku nedostatocny, ale netestoval som ho ako on a potvrdil moje domnienky v teste.
Som rad, ze dosiel k podobnym zaverom ako ja, uz som sa zacinal citit blbo;o).

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru