Předmět Autor Datum
Vzdy a vsade je treba brat recenzie s rezervou, napr. aj na heureke sa to deje. Je vela skupin "rece…
Dreamer 18.07.2013 01:44
Dreamer
Plne s Tebou souhlasim a to se vsemi body co jsi popsal..
BAGR3210 18.07.2013 06:53
BAGR3210
Cetl jsem to odspodu a nevim, jestli se smat nebo za bricho popadat... Hned u bodu 8 jsem prestal ci…
kurelaa 18.07.2013 08:30
kurelaa
A ty patris zas do toho bodu ze pise totalny magor odveci. Ja si vsimam recenzie uz vela rokov na ro…
MM.. 18.07.2013 10:25
MM..
A keby si spravicku precital az do konca a ne len 2riadky tak by si zistil ze ale 5 % je psáno spec…
MM.. 18.07.2013 10:55
MM..
"Analýzou bylo zjištěno, že zhruba 95 % recenzí přidaných k produktům samotnými uživateli je v pořád…
Dreamer 18.07.2013 13:50
Dreamer
Cetl jsem to odspodu Možná tohle bude jádro tvýho problému.
Prasak 19.07.2013 02:04
Prasak
Vypadá to na trojčlenku (nebo je to nějaká úměra?): Čím dál je autor recenze od ČR, tím je ta recenz… poslední
IQ37 23.07.2013 01:20
IQ37

Vzdy a vsade je treba brat recenzie s rezervou, napr. aj na heureke sa to deje. Je vela skupin "recenzentov", urcite neuvediem vsetkych:

1. Hodnotne recenzie, uzivatelia napisu realne vyhody aj nevyhody, skusenosti po nejakom case uzivania, to su najprospesnejsie recenzie realnych uzivatelov.

2. Vynutene recenzie, uzivatelom pride mail ze mozu hodnotit tovar, tak napisu "ok", alebo vyhody "vsetko", nevyhody "nic".

3. "Uspechane" recenzie, uzivatelia napisu postrehy po par hodinach pouzivania, recenzie su nepouzitelne, casto obsahuju vela papierovych informacii.

4. Recenzie za body, uzivatelia si nahanaju body a napisu kadeco, pouzitelnost recenzii je rozna.

5. Neobjektivne recenzie, uzivatelia si kupia oblubenu znacku a vedome alebo podvedome prehliadaju v recenzii nevyhody.

6. Amaterske recenzie, uzivatelia nedokazu vyrobok pouzivat, nastavit a napisu ze nefunguje, daju mu minimalne hodnotenie, toto skresluje celkove hodnotenie.

7. Pomylene recenzie, uzivatelia hodnotia obchod ktory tovar nedodal, dodal neskoro a pod., ale hodnotia vlastne tovar, takze odoberaju mu uplne nepravom body.

8. Negativne recenzie, uzivatelia su znechuteni, z roznych dovodov tovar nefunguje ako ma, ignoruju uplne vyhody a daju mu minimalne hodnotenie.

9. Vulgarne recenzie, bez komentara.

10. Profesionalne recenzie, pisane odbornikmi ktori sa v problematike vyznaju, zvacsa su to kvalitne recenzie, ale obcas sa stane ze ich pisu "odbornici" a vtedy su to velmi nebezpecne recenzie, kedze bezni uzivatelia im doveruju a pritom to mozu byt uplne nepouzitelne recenzie.

Tak ani som nemyslel ze toho bude tolko vela. :-)

Cetl jsem to odspodu a nevim, jestli se smat nebo za bricho popadat... Hned u bodu 8 jsem prestal cist. Takze tovar nefunguje a ten hloupej uzivatel (kupujici) si kvuli tomu dovoluje ignorovat jeho vyhody. Tak napriklad u telefonu nefunguje displej, ale oproti minule generaci nebo oproti jinym vyrobcum to ma velmi vyhodne umistenej USB konektor a ten blb to neoceni. Co na tom, ze to nefunguje tak, jak ma. Paneboze, to snad nemysli nikdo vazne. No zahlidl jsem bod 7, vys nastesti nevidim a posunovat stranku nebudu, a poznal jsem, ze je to mysleno vazne.

Zda se taky, zes ani necetl ten odkaz. Pise se tam tohle: " ...Amazon, vzešla hodně zajímavá čísla. Analýzou bylo zjištěno, že zhruba 95 % recenzí přidaných k produktům samotnými uživateli je v pořádku, ale 5 %"

Takze se hodnotil zejmena Amazon a s tim je na 100% drtiva vetsina uzivatelu spokojena, takze bod 7 dalsi kravina a sami tam pisou, ze pouze 5% hodnoceni jsou podivny. Takze nechapu tech tvych 10 bodu, ale cim vic bodu, tim vic adidas.

Zda se, ze prispevek na kterej reaguju psal nekdo, kdo by rad vypadal "chytre" a dopadl stejne, jako ten, co pise ty "recenze".

A ty patris zas do toho bodu ze pise totalny magor odveci. Ja si vsimam recenzie uz vela rokov na roznych shopoch aj zahranicnych a hlavne aj nemecky amazon a je to presne tak jak pise Dreamer.

Ked nefunguje display tak bud to uzivatel nevie zapnut alebo ma vadny vyrobok (co mohlo sposobit napr. to ze balik postak hadzal na 10m z nakladaku na ulicu, a potom na neho este hodil nejaku chladnicku pre suseda, apod), taka recenzia je uplne onicom a je to recenzia posty a ne vyrobky samotneho. Navyse vadny display ma reklammovat.

Univerzita mohla robit prieskum nejakej vzorky a 8 z 10 kategorii sa im toho prieskumu urcite ani nezucastnilo ptz to vyplyva uz z povahy recenzenta.

P.S> a kopec vyrobkov zavisi aj od nejakych inych veci napr. ked ma nejaky user blbo nakonfigurovany router kupi si TV alebo telefon zapoji a zisti nejde internet a napise recenziu typu "nejde na tom internet je to srot", pritom to nema nic s TV ani telefonom ale len uzivatel to nevie spravne zapojit. Takych recenzii som uz videl a nie len jednu.

A keby si spravicku precital az do konca a ne len 2riadky tak by si zistil ze

ale 5 % je psáno specificky, a to lidmi, kteří daný produkt nezakoupili.

Dreamer rozpisal kategorie tych 95% recenzii ktori produkt zakoupili, a ktorymi sa ta univerzita vobec nezaoberala. Clovek si musi precitat vela recenzii aby vyfiltroval nejake uzitocne informacie z recenzii a tie ktore spadaju do tych Dremer-ovych kategorii.

"Analýzou bylo zjištěno, že zhruba 95 % recenzí přidaných k produktům samotnými uživateli je v pořádku"

S tymto nesuhlasim, "v poriadku" je velmi relativny pojem, podla toho su vsetky recenzie ludi ktori tovar zakupili uplne dokonale a tych 5% ktori si tovar nekupili je zlych.

Ja citam rozne recenzie, aj zahranicne a nie len na tovar, aj na SW a to by mozno malo iny rebricek, ale vela bodov by bolo podobnych.

K tej poznamke k bodu 8, ak je tovar poskodeny, nefunguje, ma sa reklamovat a nie pisat recenziu na nieco co sa neda pouzivat (po reklamacii prip. uviest v recenzii na funkcny vyrobok, ze prvy kus nefungoval). Vseobecne je podobne pocinanie aj v inych bodoch, kedy uzivatel nezmyselne z roznych dovodov pise recenziu aj keby nemal.

No zahlidl jsem bod 7, vys nastesti nevidim a posunovat stranku nebudu, a poznal jsem, ze je to mysleno vazne.

Krasny priklad, takto nejak vznikaju tie "kvalitne" recenzie.

Vypadá to na trojčlenku (nebo je to nějaká úměra?): Čím dál je autor recenze od ČR, tím je ta recenze objektivnější. Takže nejobjektivnější recenze jsou od Číňanů, Japonců a Australanů (možná i některé od Novozélanďanů, pokud mají internet a světlejší pigment v kůži). Takže jistě chápete, že většina českého národa nebude číst recenze od nějakých Hotentotů a "sešmoulí", tj. vymyslí si nějaké sama (odtud asi pochází špatná pověst ČR). Moc hlavy to nemá, tak třeba to bude mít málo paty. Aspiruji tímto na nejlepšího recenzenta a na Pulitzerovu cenu za ni. :-D

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru