Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem NSA má při prolamování šifer náskok, otázkou ale zůstává...

Kvantovy pocitac? Backdoor v kazdom firemnom produkte? Haha. Ludia proste miluju konspiracne teorie a toto mi cele pripomina tych XY serialov o amickych kriminalkach, ktore su na hony vzdialene realite, ale ludia to proste zeru a myslia si, ze v juesej sa naozaj takto vysetruje.
NSA rada robi okolo seba halo, je to klasicka taktika z prirody, ked sa niektore male jedince nafuknu a zvacsia opticky svoj objem, takze sa ich ostatne zvierata potom boja.
Ty sam najlepsie vies ake tazke ej odchytavat megatony sietovej komunikacie, este tazsie je to spracovavat a hlavne analyzovat, co je a co nie je dolezite.
Co vie NSA v skutocnosti?
Pravdepodobne vie spravit MIM v akomkolvek node na uzemi USA. Vie odchytit komunikaciu cielovej osoby a vie ju nasledne offline desifrovat pokial pouzila "spravne" sifrovanie. Verim celkom tomu, ze SSL moze mat nejaku slabinu, o ktorej nevieme, neverim tomu, ze dokazu veci riesit online a na pockanie. Maju sice mozno najvykonnejsi superpocitac na svete, ale ani ten nedosahuje zdaleka takeho vykonu akoby potrebovali. Neverim na backdoory v sifrovacich protokoloch, neverim, ze zlomia PGP v realnom case.
Sme stale pocitacovo zaostali, boze ved uz roky nevedia inzinieri z celeho sveta prist na to ako spravit hlasovu rekognikaciu, dokonca identifikacia hlasu este nie je na 100%...nasa Tatrabanka vyvalila zase raz velke prachy do reklamy, ze na supporte rozpoznaju zakaznika po hlase a jasne...pred par dnami som si to vyskusal a blby pocitac ani na treti pokus nevedel poznat, ze som to ja naco operator zacal habkat, ze tam mam asi vela ruchu (bol som sam v byte, vsade okolo ticho). A pritom je to je len sprosta hlasova identifikacia a urcite za to dali kopec prachov, ked len reklama ich stala miliony.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality