Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Warez fóra jsou nelegální

Warez fóra a další podobné katalogové stránky jsou nelegální, konstatoval 16.4.2017 soudní dvůr EU:

Poskytování a správa takové online platformy pro sdílení chráněných děl, jako je
„The Pirate Bay“, mohou představovat porušování autorského práva
I když předmětná díla umisťují online uživatelé platformy pro sdílení, její provozovatelé hrají
nepominutelnou úlohu při zprostředkování těchto děl

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle je zase nejakej zaplacenej ojeb ze strany EU. Chapu nelegalnost warez fora, pokud se orientuji…
Redmarx N 14.06.2017 13:42
Redmarx N
pokial dá niekto k dispozícii crack na komerčne predávaný program,tak de facto takisto porušuje auto…
audax 15.06.2017 08:09
audax
To mi neprijde jako dobry primer. Nikde se neuvadi, ze si hru mas odnekud jinud stahovat ilegalne, n…
Redmarx N 15.06.2017 10:08
Redmarx N
Lenze aj ked si hru legalne kupis a nasledne pouzijes crack, tak porusujes autorsky zakon - obchadza…
Michal2 15.06.2017 10:58
Michal2
Pokud si koupim auto a nasledne ho vybavim tuningovyma neoriginalnima dilama, tak prekvapive nic nep…
Redmarx N 15.06.2017 11:20
Redmarx N
jsem presvedcen, ze minimalizace pirateni je mozna osvetou a privetivejsi obchodni politikou Souhla…
merlouska 15.06.2017 16:29
merlouska
Filmy/seriáli tam je jedna věc že některý a není jich zrovna málo se tady vůbec nedávaj nevysílaj a…
sambilionk 15.06.2017 16:36
sambilionk
Nevim, zda to tak bylo mysleno, ale plati to i pro Netflix. Treba na "nasem" (ale s anglickym uzivat…
RedMaX 15.06.2017 19:01
RedMaX
Nevim, zda to tak bylo mysleno, ale plati to i pro Netflix. Treba na "nasem" (ale s anglickym uzivat…
merlouska 15.06.2017 23:37
merlouska
Platim si dve predplatny na premiova uloziste, pokud se autori obsahu vzpamatuji a nabidnou stejne s…
Redmarx N 16.06.2017 07:43
Redmarx N
Tak prestan platit zlocincom a chod radsej za tie peniaze si kupit nejake dvd apod. P.S. sa divim ze…
MM.. 16.06.2017 12:42
MM..
To bych porusoval vlastni presvedceni. Treba hry jsem taky piratil do nastupu digitalni distribuce,…
Redmarx N 16.06.2017 12:56
Redmarx N
Tak zas platit nemusíš nic viz Uložto,pokud nechceš mít stáhnutý rychle,což si myslím že je fuk.HBO…
sambilionk 16.06.2017 13:11
sambilionk
Ja si to kludne kupim anglicky alebo nemecky. Ak ten anglican neni nejaky z welsch ci kde, ptz tomu…
MM.. 16.06.2017 14:49
MM..
Ja si to kludne kupim anglicky alebo nemecky. A to je ten kámen úrazu těch US srač... je i plná Tv…
sambilionk 16.06.2017 15:21
sambilionk
A na to clovek potrebuje platit konto na warez serveri? A to pozeras po rusky a korejsky a finsky, c…
MM.. 16.06.2017 16:53
MM..
Tak já za to neplatím a ani není potřeba platit když to je volně,jenže jde o to že ty filmy Ru,Fin a…
sambilionk 16.06.2017 17:01
sambilionk
Ja mam Hollywood rad, ale ty veci co koukam vyjma HBO produkce tu stejne nebezej, pripadne je davaj…
RedMaX 16.06.2017 17:17
RedMaX
Tak si to nahraj na USB stick nový
MM.. 16.06.2017 17:19
MM..
Mozes si ten film zohnat nejak legalnejsie, a titulky stiahnut dodatocne v srt od fandov. Ja viem ze…
MM.. 16.06.2017 17:18
MM..
Možná že je už na DVD, jenže title jsou pouze k jedný verzi AVI a to je někdo udělal po dobrejch 3 l… nový
sambilionk 16.06.2017 17:39
sambilionk
ze za premiovy pristup na piratska uloziste s timto obsahem platim mesicne ~350 Kc. Mohol by si nap… nový
Palos2 17.06.2017 17:35
Palos2
děkujeme za použití planety magrathea:)) nový
kmochna 17.06.2017 19:40
kmochna
rapidgator a ulto Protoze se na nich da platit pres paysafecard. poslední
RedMaX 17.06.2017 21:13
RedMaX

Tohle je zase nejakej zaplacenej ojeb ze strany EU. Chapu nelegalnost warez fora, pokud se orientuji na warez a maji to i v nazvu, tezko budou argumentovat. Ale na torrentovych systemech vcetne The Pirate Bay je spousta legalniho obsahu, takze rict, ze poskytuji platformu pro sdileni chranenych del je znacne nefer.

Jinak by me zajimalo, ajk to bude treba s gamecopyworld, kde se zadna chranena dila nevyskytuji. Jsou tam jen cracky k jednotlivym hram. Onehda jsem to pouzil k jedne starsi hre a i jsem byl udiven, ze jeste funguji, preci jen doba, kdy clovek shanel neco, diky cemu pujde hrat bez vkladani CD/DVD do mechaniky, je uz davno pryc. A tahle databaze byla velmi napomocna.

pokial dá niekto k dispozícii crack na komerčne predávaný program,tak de facto takisto porušuje autorské práva,dáva k dispozícii nástroj,pomocou ktorého je možné využiť autorsky chránené dielo bez toho,aby dotyčný,ktorý tento nástroj použije mal nejakým legálnym spôsobom k dispozícii legálnu užívatelskú licenciu a práva dotyčný program legálnym spôsobom používať,je to podobné,ako keby si mal strážiť susedov byť počas jeho dovolenky a Ty miesto stráženia by si dal zlodejovi klúče od susedovho bytu...

To mi neprijde jako dobry primer. Nikde se neuvadi, ze si hru mas odnekud jinud stahovat ilegalne, na tom gamecopyworld nejsou zadne odkazy. V podstate si muzes hru normalne koupit a nasledne ji hrat neautorizovanym zpusobem pres crack a hlavne bez nutnosti vkladat CD/DVD do mechaniky. Asi jako kdybys mel sousedovi strazit byt po cas jeho dovolenky, ale ty bys rekl nejakemu ukrajincovi, at ho hlida za tebe. :-)

Pokud si koupim auto a nasledne ho vybavim tuningovyma neoriginalnima dilama, tak prekvapive nic neporusuju a vyrobcovi a prodejcovi auta je to uplne jedno.

Ano, vim o namitce kupujes si licenci, ale tohle je opravdu jen oblibeny vyklad ochrancu autorskeho zakona. Selskym rozumem a jako nepravnik ho mohu aplikovat, jsem si proste neco koupil a budu si s tim soukrome delat co chci a pokud nekdo poskytuje vlastni autorske dilo (crack), tak rozhodne nedela nic spatneho, dokud crack nespojis s nelegalni kopii hry, tak nevidim problem. A navic nelegalni kopie hry maji vetsinou crack zabudovany, tudiz problem by mel bych hlavne v poskytovani tech nelegalnich kopii her.

Osobne jsem vzdy na strane piratu a stvou me jakekoli zasahy proti nim, protoze jsem presvedcen, ze minimalizace pirateni je mozna osvetou a privetivejsi obchodni politikou (napriklad aby ve hrach nebyly ochrany kvuli kterym ma pirat lepsi zazitek ze hry nez ten co si to koupil). Tohle ukazovani svalu dava lidem pri pirateni spis pocit odboje proti tem zlym misto, aby v nich vyvolavalo soucit s vyvojarema, kteri proste potrebuji za svou praci zaplatit, stejne jako vetsina nas ostatnich chce za svou praci nejake penize.

jsem presvedcen, ze minimalizace pirateni je mozna osvetou a privetivejsi obchodni politikou

Souhlas. Ja si klidne za zhlednuti filmu nebo serialu zaplatim, pokud to bude a) rozumna castka, b) budou k tomu titulky. A tohle dneska casto proste je problem, pokud clovek sleduje neco, co timhle zpusobem dostupne neni. E-knihy uz me taky nebavi piratit, radsi si cas od casu nejakou koupim. Hry a software si obvykle kupuju taky. Jen u tech filmu a serialu je to celkem bida. Takze posledni dobou koukam vesmes jen na iVysilani. Uz dlouho planuju zkusit Netflix, abych zjistila, jestli by mi vyhovoval, ale jeste jsem se k tomu nedostala. Ale tam taky neni vsechno, ze.

Filmy/seriáli tam je jedna věc že některý a není jich zrovna málo se tady vůbec nedávaj nevysílaj a nikdy nebudou,takže pirátská kopie s titulkama je jediná možnost když to chce někdo vidět,titulky vždycky někdo udělá časem.Že vypatlanej soud EU si něco rozhodne neznamená že to tak bude,náhrada se vždy nějaká najde.:-)

Nevim, zda to tak bylo mysleno, ale plati to i pro Netflix. Treba na "nasem" (ale s anglickym uzivatelskym rozhranim) Netflixu se nepodivas na House of Cards, protoze prava pro CR Netflix prodal, pritom je to jejich serial a docela klicovy. Takze ikdyby Netflix umel ceske titulky, tak ja bych do nej rozhodne nesel, kdyz tam chybi obsah.

Ja jsem docela serialovej fanousek a tudiz piratim denodenne a svou odhodlanost k neplaceni za obsah muzu zcela zasadne potvrdit a to napriklad tim, ze za premiovy pristup na piratska uloziste s timto obsahem platim mesicne ~350 Kc. Takze ted mohou lide z Netflixu nebo i dalsi tvurci obsahu zacit brecet, protoze za jejich obsah platim, akorat oni nedostanou ani korunu, protoze narozdil od piratu mi obsah neumi nabidnout.

Ted me omluvte ale :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.

Povazuju tvurce obsahu za neskonale blbce, kdyz si me neumi zkasnout a na jejich tvorbe nechaji vydelat nekoho jineho.

---

Tvurci aplikaci si me diky Googlu a jeho Google Play dokazali najit a vyrazit ze me prachy, tvurci her dokazali diky GOGu a Steamu totez. Hudbu neposloucham, takze tam nic, audio knihy nemam posledni dobou cas a piratske nahravky casto nebyly nejlepsi, nemam v teto oblasti prehled, ale pokud je nabidka, tak je to otazka casu nez si je najdu a zaplatim za obsah. U knih tam nejsem cilovka, ale nevylucuju, ze bych treba jednou nejakou elektronickou knihu nekoupil.

Proste vsichni to zacinaji pozvolna chapat a ikdyz by to mohlo byt lepsi jako s tema ochranama u her, tak aspon neco je a doufejme, ze to ti lide co ten obsah tvori casem pochopi. Ovsem tvurci filmu a serialu maji teda opravdu mimoradne dlouhe vedeni, myslim ze nejaky filmovy a serialovy vydavatelsky dum by mel kazdorocne vyhravat Darwinovu cenu, protoze jejich mentalita je ostatnim naprosto nepochopitelna a snad tam ani zadna neni!

Nevim, zda to tak bylo mysleno, ale plati to i pro Netflix. Treba na "nasem" (ale s anglickym uzivatelskym rozhranim) Netflixu se nepodivas na House of Cards, protoze prava pro CR Netflix prodal, pritom je to jejich serial a docela klicovy. Takze ikdyby Netflix umel ceske titulky, tak ja bych do nej rozhodne nesel, kdyz tam chybi obsah.

Tak oni maji nejakou zkusebni dobu zdarma, pokud se nepletu... cili fakt jen vyzkouset, jestli me jejich nabidka oslovi, nebo ne. Taky vim, ze tam neni vsechno.
A taky mi ta situace kolem filmu/serialu prijde dost stupidni - ja se nebudu registrovat (a platit) na xy sluzbach nabizejicich filmy a serialy, ale kdyz bude jedna, kde bude vsechno, tak s tim nemam problem. Resp. pokud budou platby za jednotlive filmy/serialy, tak ani tech vice sluzeb teoreticky nemusi byt problem (i kdyz by to stejne byl opruz). Ale nekolik mesicnich pausalu fakt ee :-)

Platim si dve predplatny na premiova uloziste, pokud se autori obsahu vzpamatuji a nabidnou stejne sluzby, rad si maximalne dve sluzby poridim a nahradim ty uloziste. Ale souhlas, taky bych to videl na platbu za film/serial - proste neco jako herni GOG nebo aspon neco jako herni Steam.

To bych porusoval vlastni presvedceni. Treba hry jsem taky piratil do nastupu digitalni distribuce, nejsem typ na kupovani fyzickych nosicu nehlede na to, ze ty veci co stahuju ani vetsinou nejsou ani na tom DVD.
Jak pisu, mne je to sumafuk, od koho to budu mit, dokud nesly hry koupit pres net, tak jsem si taky nedelal starosti. V dnesni dobe neni co resit, na GOGu je to uplne nejlepsi, ale i ten Steam se da, nekde pokoutne hledat ISO obrazy a pak zas hledat cracky jeste ke vsemu s nejistotou, ze tam nebude vir, proc, kdyz to na Steamu nebo GOGu neni drahy a je to tak jednoduche.
U serialu a filmu bohuzel nic, tak holt nic ani z me strany. Mimochodem budu se opakovat, ale nasi si plati HBO GO, ja bych jim tak otresnou kvalitu neplatil - casto to nefunguje, technicke potize, bez Silverlightu se to neprehraje, jako to je spatnej vtip.

Tak zas platit nemusíš nic viz Uložto,pokud nechceš mít stáhnutý rychle,což si myslím že je fuk.HBO jde sem tam na netu a ty sračky co tam dávaj že na to stejně ani nekoukám i když to jde.:-)

MM - ohledně filmů/seriálů,jak koupíš něco co neexistuje ? Pokud bys třeba sehnal orig někde z ciziny tak k tomu stejně nebudou title a ty budeš muset stáhnout pirátskou kopii s titlema pokud to chceš vidět.:-)

Ja si to kludne kupim anglicky alebo nemecky. Ak ten anglican neni nejaky z welsch ci kde, ptz tomu nerozumie nikto. (inac v D stejne nie su skoro ziadne DVD ani BD s CR/SR stopou ani s titulkami, ale za to su niekedy aj 2-3x lacnejsie ptz to nemuseli prekladat pre 3 zakaznikov v CR/SR).

P.S. inac v SR na kablovke (ca 50prog.) vkuse chodia serialy a filmy aj relativne nove, da sa pri tom sediet aj 24/7, nechapem co este k tomu kto potrebuje tahat. Ale tahaj co chces mne je to jedno.

Ja si to kludne kupim anglicky alebo nemecky.

A to je ten kámen úrazu těch US srač... je i plná Tv jenže třeba Finsko,Švédsko,Korea,JPN atd atd se sem vůbec nedostane a pochybuju že umíš všechny jazyky a ne všechno vyjde na DVD aby sis to mohl někde koupit,viz jeden příklad tohle stáhli i s Tv a přesto to má po netu úspěch.:-)

A na to clovek potrebuje platit konto na warez serveri? A to pozeras po rusky a korejsky a finsky, ci jak?
Inac mna US filmy tiez uz moc nezaujimaju, obcas si sice kupim hollywoodske BD ale inac kukam vacsinou na realne reportaze dnes je toho uz kopec v kablovke. (europske ne US). Alebo srandy (sketche alebo politicke) v D.

Tak já za to neplatím a ani není potřeba platit když to je volně,jenže jde o to že ty filmy Ru,Fin atd jsou od někud stáhlí a tady někdo udělá titulky takže se na film v pohodě podíváš i když to je pirátský,v opačným případě by si ten film neviděl a bez titulků na něj ani nekoukal,těch severskejch je plno a nic tu nedávaj až na vyjímky to samé sem viděl plno Korejskejch Ruskejch a celej Hollywood se může jít zahrabat,jenže u nás to nikdy dávat nebudou takže plno lidí může těm "pirátům" poděkovat.

Mozes si ten film zohnat nejak legalnejsie, a titulky stiahnut dodatocne v srt od fandov. Ja viem ze niekedy je problem zohnat nieco legalne, ja napr. som pozeral nove epizody mayday na youtube a to muselo byt sprznene tak ze to slo len na 1/4 obrazovky asi aby to youtube automaticky nedetekoval a nezmazal, slo to len na US ci kanadskom discovery ci kde, ale keby som to nevidel tak by sa tiez nic nestalo.
Inac aj ten rusky film z 1998 existuje na DVD (ale ked sa to da stiahnut tak si to stiahni. To ale nezlegalnuje warez fora :)

Možná že je už na DVD, jenže title jsou pouze k jedný verzi AVI a to je někdo udělal po dobrejch 3 letech,jasný že je to nezlegalizuje warez, jenže to nemění nic na tom že pokud chceš něco vidět nic jinýho ti nezbejvá,co mě je platný když si seženeš třeba orig DVD z JPN kde možná bude ještě Eng ,když se na to stejně budu muset koukat v AVI s titlema když je někdo udělá teda...(ono další věc že ani nevíš že ty filmy vůbec existujou,protože to někdo někam hodí,zkoukneš a říkáš si super,kdyby to bylo jenom orig v původním jazyce bez titlí tak to tady nespatří světlo světa :-) )

ze za premiovy pristup na piratska uloziste s timto obsahem platim mesicne ~350 Kc.

Mohol by si napisat, ktore uloziska konkretne pouzivas?

Ja stojim pred dilemou, ci ist podobnou cestou, alebo si zaplatit VPN, aby som mohol sledovat geograficky blokovane vysielanie. Dnes som si po dlhej dobe chcel pozriet nieco v archive CT a pristup zo Slovenskej IP neslape :-(

Fakt to nie je normalne, clovek je ochotny platit ale nikto (takmer) tie peniaze nechce...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru