Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Herní dělo jako Android šéfuje Antutu benchmarku

Po nějaké době můžeme vidět na Antutu výsledky benchmark testů pro Mi Black Shark. (Ve zkratce jde o herní telefon značky Xiaomi, parametry etc... zde)
Než se vůbec tento telefon dostane na tuzemský trh, odhaduje se jeho cena na cca 12 000,-. Do toho se pochopitelně ale nepočítají přirážky, které si tam tuzemští obchodníci jako vždy dají.

iPhone X versus čínský šmejd?

Hlavní myšlenka této aktuality je napadnutí samotného Applu. Je to už trochu delší doba, co Apple představil svůj iPhone X a tvrdil, že jde o revoluční telefon. Bohužel již při vydání iPhone X nedosáhl ani do top 3 mezi benchmark testy Android + iOS + Windows Phone. Přitom jeho skóre se ale stále drželo dosti vysoko, optimističtější testy hovořily o cca 220 000 bodech.

Nyní tu ale přichází nekompromisní výkon ze strany Číny, který už ani Apple nezvládá. Mi Black Shark (8 + 128) dosáhl v benchmark testech na krásných 288 tisíc bodů a umístil se na první místo ve výkonu (zdroj). Víc zarážející je ještě cena, která se v zahraničí má pohybovat v přepočtu kolem 12 000 Kč (zdroj), u nás by tedy tento telefon nemusel překročit hranici dvacítky. Což je při nejmenším směšné když vezmeme v potaz, že po velkém boomu seženeme už tak zlevněný iPhone X podle Heureky v ČR za 24 tisíc (zdroj).

Za mě si myslím, že Čína opět ruku v ruce s Androidem dokázala vytvořit skvělý telefon za přijatelnou cenu.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A k cemu je ten vykon (tedy az na cisla v AnTuTu) vlastne dobry ? * Byvalé MS telefony mohli alespon…
XoXoChanel 21.07.2018 15:38
XoXoChanel
PS : Jinak jde videt, ze si Aplle stale nechava platit za znacku no (tedy kdyz pominu preferenci sam…
Killer of amphibians 21.07.2018 18:58
Killer of amphibians
Upřímně, měl bys na Apple a Xiaomi neutrální názor. Koupíš lepší mobil za 12 nebo horší za 24? Tak…
merlouska 21.07.2018 19:18
merlouska
Máš benchmarky kde se zhodnocují i funkce. Jedinou revoluční věc co Apple má, je 3D sken obličeje a…
Killer of amphibians 21.07.2018 19:20
Killer of amphibians
Nevim co je 3D oblicej, ale Lumia uz meli v telefonech rozeznani pres zornicku|sitnici uz pred 3 rok…
XoXoChanel 21.07.2018 19:23
XoXoChanel
Nevím co měla Lumia ale Apple byl a je myslím první kdo to má. 3D snímání obličeje probíhá tak, že v…
Killer of amphibians 21.07.2018 19:37
Killer of amphibians
Face ID je celkem prijemna zalezitost, i kdyz jednu drobnou nevyhodu to ma - nefunguje, kdyz je tele…
merlouska 21.07.2018 19:59
merlouska
revolucni/jedinecna vec u Apple: kompatibilita s mym bionickym uchem. Dalkove ovladani + prime strea…
L-Core 22.07.2018 10:46
L-Core
Telefon se pres nizkoenergeticky bluetooth sparuje se zvukovym procesorem a pak ten zvuk streamuje d… nový
merlouska 22.07.2018 17:01
merlouska
A vysledek toho je co? Mohla bys dat nejakej odkaz, aby se to dalo nejak vizualne predstavit? Nemuze… nový
RedMaX 22.07.2018 17:43
RedMaX
Popravde, ja do toho z technickeho hlediska nevidim tak dobre, abych to dokazala popsat/vysvetlit. U… nový
merlouska 22.07.2018 21:42
merlouska
Dik. Jestli jsem to dobre pochopil, tak ten Cochlear Nucleus 7 je proste vyvinutej primo pro iPhone… nový
RedMaX 26.07.2018 01:17
RedMaX
Pátral jsem trochu do historie, je to prakticky tak jak si myslíš. Společnosti upravující si zvuk js… nový
Killer of amphibians 26.07.2018 10:29
Killer of amphibians
Panove, diky za reakce a info. Tak nejak jsem asi tusila, ze u Androidu bude hlavni problem ta obrov… poslední
merlouska 26.07.2018 20:25
merlouska
Prolétl jsem to tak zběžně, ale Xiaomi Mi 8 EE se 3D skenem obličeje chlubí a na Českém trhu bude za… nový
Eessencia 22.07.2018 11:43
Eessencia
Hm to jsem přehlédl. Otázka ale je; 1) má to 3D kameru nebo to má normální kameru s tím, že to má sp… nový
Killer of amphibians 22.07.2018 12:00
Killer of amphibians

A k cemu je ten vykon (tedy az na cisla v AnTuTu) vlastne dobry ?
* Byvalé MS telefony mohli alespon fungovat jako RT OS, zapojit do TV a pouzivat (s pripojeni pres BT klavesnice & mys) jako PC kde ten vykon nejak smysl daval ale -- ?

PS : Jinak jde videt, ze si Aplle stale nechava platit za znacku no (tedy kdyz pominu preferenci samotného OS 'iOS' u kterého se mi provedeni libi vic jak nadstavby androidu, dlohou dobu byl i lépe optimizovany, jasny vec nazoru) a kdo hleda vykon (tedy nevim k cemu) muze zakoupit stejne vykony za plovicni cenu.

PS : Jinak jde videt, ze si Aplle stale nechava platit za znacku no (tedy kdyz pominu preferenci samotného OS 'iOS' u kterého se mi provedeni libi vic jak nadstavby androidu, dlohou dobu byl i lépe optimizovany, jasny vec nazoru) a kdo hleda vykon (tedy nevim k cemu) muze zakoupit stejne vykony za plovicni cenu.

To je de facto celá pointa této aktualitky. Alespoň někdo pochopil :D

A k cemu je ten vykon (tedy az na cisla v AnTuTu) vlastne dobry ?

No, jednak pro slabší telefony to je ukazatel toho, co za appky rozjedeš a co ne. Pro low-price telefony tohle je zásadní ukazatel. A u dražších mobilů to je přesně pro to co se tu snažím dokázat - který model je na tom lépe či který telefon (s Androidem X iOS X WP) převyšuje a o kolik ty ostatní. Upřímně, měl bys na Apple a Xiaomi neutrální názor. Koupíš lepší mobil za 12 nebo horší za 24?

Máš benchmarky kde se zhodnocují i funkce. Jedinou revoluční věc co Apple má, je 3D sken obličeje a samotná 3D kamera. Odhady ale hovoří, že do 2 let Samsung a Huawei (resp. Honor) zkusí také vlastní 3D kameru, do 3 let údajně Xiaomi a LG.

Nevim co je 3D oblicej, ale Lumia uz meli v telefonech rozeznani pres zornicku|sitnici uz pred 3 rokama (dokonce s nocnim videnim az na 1m), takze ani zde nejde o nic "vyjmecného" za co doplacet. (jen osobni nazor)
* U 950/950XL uz to fungovalo vyborne a reaktivne, bohuzel to optimizovali az u konce vyroby této znacky ktera zavrela své vratka (jednu jeste pouzivam [Lumia 950XL], pro me nenahraditelny telefon kde nekteré jeho funkce nemaji ani dnesni premiové modely, jako u fotoaparatu 4K, slow motion *120FPS*, odemykani zornici *Windows Hello*, moznost pouziti telefonu jako mini-PC, port USB-C a podobne. S "Glance Screen" prisel také Microsoft).

Nevím co měla Lumia ale Apple byl a je myslím první kdo to má. 3D snímání obličeje probíhá tak, že v iPhonu je 3D kamera, která dokáže nasnímat na tvém obličeji tisíce bodů. Jaká je výhoda v praxi? Teoreticky můžeš být natočený, v zhoršených světelných podmínkách nebo se ti prostě jen nechce dávat telefon před sebe jak dement na ulici. A telefon by se měl odemknout. Jaká je realita, to musí říct asi nějaký uživatel. Nikdy jsem iPhone s takovou funkcí neměl a ani to neplánuji za ty prachy ;) To už si radši koupím novou GK :D

Face ID je celkem prijemna zalezitost, i kdyz jednu drobnou nevyhodu to ma - nefunguje, kdyz je telefon prilis blizko u obliceje. Coz je pro me jako poloslepejse mirnej opruz napr. po ranu v posteli, kdyz nemam bryle a ostre vidim max. na vzdalenost 10 cm :-) Nejdriv jsem si myslela, ze je to smejd, pac me to bez bryli nepozna, nez mi doslo, ze je to vzdalenosti.

Nicmene si myslim, ze otisk prstu udela tutez sluzbu (prihlaseni) uplne v pohode. Kvuli Face ID bych si X nekupovala.

Pro me byla prioritou jina revolucni/jedinecna vec u Apple: kompatibilita s mym bionickym uchem. Dalkove ovladani + prime streamovani zvuku. Telefony s Androidem ted v cervenci cerstve dostaly to prvni, po tom druhem zatim neni ani vidu ani slechu. Takze proto Apple. No a konkretne X to bylo kvuli idealni velikosti. 7/8 je na me moc maly a 7+/8+ zase moc velky.

Uz jsem to tu psala v jine diskusi, iPhone sam o sobe se za ty penize moc nevyplati a za tutez cenu bych mela 2 kvalitni telefony s Androidem. Nicmene kvuli te vyse zminene funkci mi to za ty prachy stalo. Zase si ale nekupuju graficke karty :-) Proste at si kazdej za svy penize koupi, co chce :-)

revolucni/jedinecna vec u Apple: kompatibilita s mym bionickym uchem. Dalkove ovladani + prime streamovani zvuku

::)
Tohle mě zajímá, jak to funguje? Nahoď nějaký link..
To se nějak propojí s tím tvým implantátem? Bluetooth?

(jak píšu jinde, telefony jsou hodně mimo mě, stačí mí lowendové dno)

Popravde, ja do toho z technickeho hlediska nevidim tak dobre, abych to dokazala popsat/vysvetlit. U Apple je to integrovane primo v systemu, jestli by to dokazalo fungovat ciste jen jako aplikace, to netusim. Mluvim teda ted o tom primem streamovani zvuku. Aplikace pro ovladani procesoru ted uz cerstve existuje i pro Android, ale tam bych asi rekla, ze neni tak komplikovany datovy prenos jako u streamovani zvuku.

Odkaz na "vizualni predstaveni" toho systemu jsem nikde nenasla, vsude jsou akorat zpravy ze to bylo predstaveno a co to umi, ale ne technicke vysvetleni, na jakem zaklade to pracuje.
Jako treba tadyhle video nebo ruzne clanky, ale to ti asi moc platny nebude.

Zkusila jsem pogooglit - tady je clanek o MFi pro sluchadla (pro procesory ke kochlearnimu implantatu ale plati to same), ale protoze je to dlouhy, vytahla jsem z toho uryvek - vysvetluje to nejak tvuj dotaz?
http://canadianaudiologist.ca/hearing-aids-made-for-iphone/

Why Only MFi?

While Apple products are certainly popular, they are of course not the only ones in their category in the marketplace for consumer electronics. In fact, Apple products do not even have a dominant market share for smart devices in some countries. Thus an obvious question is why MFi hearing aids are only, well, made for iPhone and not other smart device operating systems. The answer to this is twofold. For one thing, the hearing aid industry is tiny compared to consumer electronics and hearing aid manufacturers have comparatively limited development resources. Apple, with its focus on accessibility, was the first manufacturer of smart devices to devise a power efficient audio streaming protocol that would be feasible for direct communication with hearing aids. Therefore, it was an obvious decision to begin with Apple products as hearing aid manufacturers must start somewhere. Another consideration is that the iOS is very well-controlled, unlike other smart device operating systems such as Android. This removes some variables that could affect the performance of the audio streaming and allows hearing aid manufacturers to gain some experience with this functionality. The Apple proprietary audio streaming protocol is available for any hearing aid manufacturer who wishes to implement it for their products to be compatible with iOS devices.

The next development in direct connectivity to smart devices will be apps such as the ReSound Smart app for the Android operating system. Because the ReSound LiNX is a Bluetooth Smart device, it is possible to write apps for other operating systems that can be downloaded to Bluetooth Smart ready devices like Android smart phones and tablets. Like the ReSound Smart app for iOS, this will allow users remote control functionality as well as other features that involve data exchange between the hearing aids and smart device. The ReSound Smart app for Android is planned for late 2014. Since there is as yet no standard audio streaming protocol that is appropriate for direct connectivity to hearing aids, it will be longer before this functionality is available for other operating systems or other manufacturers’ smart devices.

Pokud chapu dobre, je hacek v tom, ze Android zatim nema zadny protokol pro streamovani audia, ktery by byl vhodny pro pouziti u sluchadel/procesoru k implantatum. Asi je tam problem i s energetickou narocnosti, protoze asi neni zadouci lidem kvuli treba hodinovemu streamovani denne zkratit vydrz sluchadla/procesoru na tretinu nebo tak.

Tady jeste nejaky odkazy s infem o planech pro Android, pokud by ti to nejak pomohlo v pripadnem vlastnim patrani:
https://www.xda-developers.com/android-getting-support-for-bluetooth-hearing-aids/
https://www.xda-developers.com/google-pixel-2-bluetooth-hearing-aids-android-p/

Kdyby ses do toho chtel nejak hloubeji ponorit, tak ti klidne muzu pomoct s nejakymi informacemi obecne o sluchadlech/procesorech, ale z te stranky operacniho systemu a aplikaci tomu fakt nerozumim a pak se i blbe hledaji informace, kdyz ani nevim, co bych mela hledat :-)

Dik.

Jestli jsem to dobre pochopil, tak ten Cochlear Nucleus 7 je proste vyvinutej primo pro iPhone a oni se s zadnou podporou pro Android vubec nezabyvali, takze tam je jasny, proc to nemuze behat na Androidu.

Ovsem ten zvukovej procesor Nucleus nejake open-source API ma, tudiz by to teoreticky nemelo byt problem do Androidu pridat.

Ono ale ta firma asi mela nejakej duvod, proc to vyvinuli pouze ve spolupraci s Apple, za me bych si tipnul na silene zvukove API Androidu s velkou latenci spojeni a prehrani zvuku, reseni problemu mezi jednotlivymi vyrobci zarizeni pro Android, kde treba Samsung si tem zvuk upravuje, protoze ho otresne vyvojarske schopnosti Googlu nebavi a tech problemu tam bude asi i vic. Proste pro ne bylo nejednodussi se domluvit s Apple, kde maji jistotu, ze to v uzavrenem jednom systemu bude fungovat furt stejne.

U Androidu by se asi musel najit spis nejaky komunitni vyvojar, ktery by pro urcity telefon pripravil custom-ROM, kde by nasadil to Nucleus API. No a uz jenom tohle vylucuje vsechny telefony vyjma tech se Snapdragon SoC. Treba se nekdo casem najde, ale firma to asi jen tak oficialne podporovat nebude.

Pátral jsem trochu do historie, je to prakticky tak jak si myslíš. Společnosti upravující si zvuk jsou velkým rizikem a navíc nestálým produktem. Co jsem dobře pochopil, tak pro Apple to je kvůli jejich OS. Protože iOS máš jen jeden v X updatovaných verzích kdežto Android - to máš updatované verze a ještě do toho nadstavby. Proto se můžou a mohli soustředit na vývoj a podporu pouze Applu.

Panove, diky za reakce a info. Tak nejak jsem asi tusila, ze u Androidu bude hlavni problem ta obrovska rozmanitost zarizeni. Ale jinak je pro me nejake konkretni fungovani a hlubsi vhled do problematiky vicemene spanelska vesnice. Uvidime, jak to bude dal. Nicmene jsem za tu moznost, ze uz neco takoveho funguje aspon na iOS, fakt rada.

Jinak kdyz uz zminujes tu latenci spojeni a prehrani zvuku - nevim, jak by to bylo u Androidu, nicmene na iOS tak vterinu-dve zpozdeni je, nez ten zvuk naskoci (to se asi da cekat), ale jinak to potom funguje v pohode a v dobre synchronizaci s obrazem.

Hm to jsem přehlédl. Otázka ale je; 1) má to 3D kameru nebo to má normální kameru s tím, že to má speciální SW?; 2) není to zatím jen prototyp?

//Edit: Nenašel jsem že by to mělo 3D kameru. Všude se mluví jen o 3D skenu, odhaduji tudíž, že to je pořešené pouze softwarově.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru