Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MikroTiky napadeny, vkládají do stránek skript na těžení kryptoměn

Na to, aby si hackol MT potrebujes jednu podstatnu vec. Musi byt verejne pristupny z netu a musi mat otvorene standardne porty.
V defaulte MT ma na inpute vsetko blokovane, cize mozem povedat, ze aj satry MT vybaleny z krabice je bezpecny a nie je mozne ho hacknut. Bohuzial admini (vratane mna) su casto prilis lenivi menit porty sluzieb, vytvarat sofistikovane bezpecnostne pravidla na fw (napr povolit admin spojenie len z konkretnej IP, alebo len z VPN) a pod.
Takze ono je to zase len o ludoch.
A teraz k tvojmu TP-Linku. Ma tvoj TP-Link verejnu ip adresu? Ak ano daj ju sem a ja ti zhodim jednym prikazom jeho webovy server, takze sa neprihlasis az do jeho restartu. Preco? Pretoze TP-Link uz roky pouziva rovnaky web server a doteraz nezaplatal tuto chybu. Preco? Lebo TP-Link.
Naproti tomu MT support pracuje 24h denne, napriklad Winboc presiel za posledne mesiace uz 3 updatmi, presli na novy engine co sposobilo, ze so starym Winboxom sa nepripojim na nove ROS a s novym na stare napriklad.
Nehovoriac o moznostiach managmentu, tam je to akoby si porovnaval staru Noku 5110 s novym Anroid telefonom. Volat sa da s oboma samozrejme, ale Android dokaze o milion veci viac ako stara Nokia.
Takze ano doporucujem MT stale ako univerzalne a spolahlive riesenie pre firmu aj domacnost iba s dovetkom, ze ak je MT vystaveny pristupom z netu treba byt vyrazne obozretnejsi ako v minulosti.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality