Předmět Autor Datum
no hlavně se dočkají i ti zabedněnější se zapnutými aktualizacemi, že ms konečně přestane jebat do w…
lední brtník 07.02.2020 23:47
lední brtník
poslední aktualizace něčeho zcela zbytečného vyrobila ještě zbytečnější chybu. řešením přece není od… nový
lední brtník 08.02.2020 18:04
lední brtník
Upgrade na Windwos 10 je stale funkcni, minuly tyden jsem upgradoval dva PC. Core2Quad, Bloomfield,…
RedMaX 08.02.2020 08:47
RedMaX
zadnemu domacimu uzivateli nedava nic zadny rozumny duvod zustavat na nepodporovanych Windows 7. Že…
sambilionk 08.02.2020 09:40
sambilionk
- naprosta vetsina veci prezije upgrade, cista instalace muze byt potreba, ale rozhodne bych to nevi…
RedMaX 08.02.2020 14:01
RedMaX
Zastarale W7 v čem jako ve W10 akorát nacpaný tuny srač... k ničemu co moc lidí asi nepoužívá? Aktua…
sambilionk 08.02.2020 15:24
sambilionk
S tim nemuzu souhlasit. AMD urcite testovalo pred vydanim, pritom si omezili testovani jen na dve p…
RedMaX 08.02.2020 17:07
RedMaX
AMD testovalo před vydáním,ale jak? První revize nenajeli vůbec prkna,OS,padalo to atd atd bez ohled… nový
sambilionk 08.02.2020 18:34
sambilionk
Takhle, ja ti nechci vnucovat, ze Win10 jsou nejlepsi, ale vzdycky bylo jasny, ze jednou skonci Win9… nový
RedMaX 08.02.2020 18:47
RedMaX
Zapoměls na Win 8,8.1 ty fungovaly taky dobře. nový
jezekhifi 16.02.2020 06:53
jezekhifi
až na KB2999226 poslední
Mlocik97 16.02.2020 14:34
Mlocik97
watch Vidím to stejně. nový
Lukas1982 09.02.2020 23:04
Lukas1982
A nejen to... https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-7-users-suddenly-cant-shut-do… nový
Mlocik97 08.02.2020 17:42
Mlocik97

poslední aktualizace něčeho zcela zbytečného vyrobila ještě zbytečnější chybu.
řešením přece není odložení aktualizací. to je jen záchranná brzda v případě, kdy ms dlouhodobě vydává chybové málo testované aktualizace, nejméně ve třetině případů jde o opravy oprav.
řešením je riziko podobných šmejdů minimalizovat = mít volbu: zbytečnosti neaktualizovat vůbec, nastavit pouze kritické aktualizace.
pak nebude potřeba řešit hlouposti, jestli po poslední záplatě přijde ještě její poslední oprava.

ms a jeho posluhovači by chtěli vyhlásit povinnost, aby se na nový hw musel instalovat nový systém. jenže i více než 5 let starý kancl pc může mít stále přebytek výkonu pro uživatele, zatímco nový chcípák postavený na atomu s emmc "diskem" je nepoužitelný měsíc po koupi.
samotný ms jako největší tahoun nekompatibility by měl chápat, že kvůli starým aplikacím (často dražším než jeho os) není důvod ihned měnit systém, jakmile krysař zapíská, a v často tak přijít i o podporu driverů pro periferie.

bezpečnost je vážný argument. skoro bych na něj věřil, kdyby ms ty nejvážnější zranitelnosti ve w10 opakovaně neopravoval rok v kuse.

no a mezi námi estéty a ergonomy: ty w10 nic moc.

Upgrade na Windwos 10 je stale funkcni, minuly tyden jsem upgradoval dva PC.

Core2Quad, Bloomfield, Sandy Bridge, Haswell, Skylake, dokonce za sebou mam i notas s Pentium P6200 (po upgrade nefunkcni Bluetooth) u vseho se upgrade zdaril a temer vsechno je funkcni. To Bluetooth bylo na tom notasu debilne reseno pres softwarovy prepinac, ktery mel Acer jen Windows 7. Samotneho me prekvapuje, jak obdivuhodne dokazal MS poresit ovladace hardwaru a zadnemu domacimu uzivateli nedava nic zadny rozumny duvod zustavat na nepodporovanych Windows 7.
(Neco jineho je to u firemnich pocitacu, kde ten funkcni v soucasne dobe uz neoficialni upgrade pres Microsoft Upgrade Asssistent nelze pouzit.)

zadnemu domacimu uzivateli nedava nic zadny rozumny duvod zustavat na nepodporovanych Windows 7.

Že je upgrade na Windwos 10 stále funkční a asi bude pořád je známá věc,pokud vím doporučuje se čistá instalace aby to jelo jak má tj upgrade a pak čistá instalačka,což je super když mám na HDD hafo rozehranejch a nainstalovanejch her.Já naopak nevidím jedinej důvod proč přeinstalovávat na W10 když vše jede jak má a podpora stejně bude grátis (i ta placená už jsou infa jak na to) ještě pár let,takže jaká nepodpora? Akorát mediální masáž od MS aby si každej pořídil W10,to neberu to že mám aktualizace vyplí nějakej ten rok a W7 jedou jak maj bez chybky zato slavný W10 už párkrát s vnucenýma aktualizacema rozesrali uživatelům kompy.:-)

Ps:na druhým kompu mám W10 a to z jedinýho důvodu že nešli nainstalovat všechny ovladače pro W7 což je sviňárna od Intelu protože na stejných prknech Z270 ale s rozdílnýma CPU ( Skylake / Kaby Lake)to se starším šlo normálně a u novějšího to ty kurvy už znemožnili že i když u MB ofic podpora je nainstalovat obvladače prostě nešli......

- naprosta vetsina veci prezije upgrade, cista instalace muze byt potreba, ale rozhodne bych to nevidel jako zasadni doporuceni to delat, kdyz k tomu nemusi byt duvod.

- sejvy her si zalohuju tak jako tak nebo je mam ulozene v cloudu herniho klienta. Nainstalovane hry se daji proste zkopirovat a doinstaluje si klient jen to co je nutne potreba, rozhodne neni nutne tahat stovky gigabyte znovu. Dneska je diky hernim klientum reinstalace her naprosto trivialni. Jen je potreba mit externi disk, kam si to zazalohujes, pokud bys teda delal format a nacisto.

- Windows 7 jsem provozoval do prosince 2019 a moc dobre teda vim, kolikrat mi to ruzne spadlo a kolik s tim bylo problemu, nicmene instaloval jsem pouze bezpecnostni aktualizace, je mozne, ze kdybych neinstaloval nic, ze by to jelo OK, jenze tahle aktualita je prave o tom, ze bezne lidi aktualizuji system, protoze nestoji o to mit system deravy a hrat to jen na stesti nebo smulu, jestli jim to nekdo napadne nebo ne.

Intel ani AMD uz u novych procesoru zastarale Windows nepodporuji a proc by take meli, najimat testery taky neco stoji a kdyz navic Microsoft tak stedre Windows 10 rozdava, neni duvod, aby HW firmy rvaly dalsi penize do starych systemu, to radeji at vic podporuji linux.

Zastarale W7 v čem jako ve W10 akorát nacpaný tuny srač... k ničemu co moc lidí asi nepoužívá? Aktualitace které sis mohl vypnout a nainstalovat co si chtěl místo vnucenejch? MS W10 štědře rozdává a ani zadarmo je plno lidí nechce to taky asi o něčem svědčí.Jinak ta nepodpora je čistě naschvál nic víc,protože sem psal o starších socketech a ne o současných a nevím že by dřív výrobci utnuli a znemožnili instalaci driverů při novým OS,o tom testování čehokoliv bych si iluze taky nedělal to si otestujou až za chodu na lidech co to koupí viz AMD s Ryzenem.:-)

S tim nemuzu souhlasit.

AMD urcite testovalo pred vydanim, pritom si omezili testovani jen na dve platformy Windows 10 a linux a podivej jak dlouho skoro pul roku jim trvalo, nez to doresili tak, ze uz ty RyZeny docela slusne funguji. AMD Radeon je obdobna kapitola. A ted si predstav, ze by museli zahrnbout podporu dalsich uz zastaralych systemu! By to nebehalo ani za rok. Takze zrovna tady vidim to rozhodnuti jako efektivni zbavit se zbytecne zateze navic. :-)

Furt se Microsoftu vytykala bezpecnost, jenze to bylo tezke, kdyz lidi sami neaktualizovali, tak to MS zaridil tak, ze se aktualizuje na pozadi a je to. To dulezite je, ze to funguje a to pomerne dobre. Problem vidim jen v tom, ze pokrocily uzivatel si nekdy potrebuje aktualizaci odlozit obzvlast v nejakem produkcnim prostredi a nema ve Windows 10 Home zadny nastroj, aby tak mohl cinit a na druhou stranu MS temto uzivatelum neumoznuje vyber verze Windows 10 pri koupi notebooku. Takze ano u notasu je problem, ale pokud zrovna my oba mluvime o desktopu, tak zadny problem nevidim, koupis PRO, aktualizacim nastavis odklad 30/90 (myslim ze jde i vic) a o vic se nestaras.

AMD testovalo před vydáním,ale jak? První revize nenajeli vůbec prkna,OS,padalo to atd atd bez ohledu na ceny HW,ladilo se to ještě ve duhý revizi Ryzenů,teď to funguje protože to doladili za ty roky, testovali to ovšem hlavně zákazníci jak je vidět .:-)

Ohledně aktualizací a bezpečnosti sem do teď neměl jedinej problém pod W7 za ca deset let nonstop chodu a vyplejch aktualizacích.No odklad nastavíš u W10 pak aktualizuješ a za chvilku to otravuje s další aktualizací nevím proč nedaj vypnout kdo chce jak to bylo dřív.Mě ty W10 nevaděj sem si zvyknul tak nějak taky,ovšem orientace a něco najít pořád nic moc oproti W7,ale taky nemám jedinej důvod proč bych přecházel na tom herním s W7 protože to MS vnucuje každýmu po dobrým nebo po zlým,přitom aktualizace budou ještě pár let stejně k dispozici jak je vidět.:-)

To že zatemnila aktualizace plochu je právě to že ty co to hned stahujou bezhlavě nebo maj aktualizace zaplí,u W10 už bylo taky párkrát že se komp rozesral s tím co MS poslal v aktualizacích tolik k tomu že se o to nestaráš,ten odklad otom taky neví každej navíc se mě stalo že sem i odklad měl (dávám ho často) ale potřeboval sem restartovat komp a spustili se stejně ....

Takhle, ja ti nechci vnucovat, ze Win10 jsou nejlepsi, ale vzdycky bylo jasny, ze jednou skonci Win95, 98, Me, 2000, XP, Visty, 7icky, .... Proste skoncily a ted jsou aktualni Win10, neprijde mi smysl se tomu branit. Jasne ma to svy problemy, taky by me stvala jejich nova nabidka Start, ale nastesti tu je ClassicShell a kdyby nebyl, tak jsou nejake placene nebo bych si vytvoril nejaky vlastni jednoduchy launcher. Na hry nastesti launcher mam, takze tam nemusim resit nic.
A takhle je to se vsim, proste neco se na Win10 zmenilo, neco zustalo, zit se s tim da, nevim proc bych se tomu mel branit.

Ze by Win7 nemely problemy, mozna jsi stistko a u tebe nebyly, u me jo, definitivni tecku jsem udelal v prosinci vlastne nucene, proste spadly a uz jsem je nenahodil. Tak jsem instalnul na oba PC Win10 a pohoda, jedu dal. ;-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru