Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ať jsem si s XnView a jeho nastavením hrál několikrát scházela mi svižnost při procházení obrázků. I…
MM_tank 13.05.2009 23:05
MM_tank
Taky mám nejraději IrfanView, ale je to asi jako s Total Commanderem. Vyhovuje mi natolik, že ani ne…
Paullus 14.05.2009 23:37
Paullus
Ono jde o to, že se svým způsobem Irfan a XN nedají srovnávat. Prohlížení - oba Konverze (i hromadn…
kmochna 15.05.2009 07:53
kmochna
To vážne? Presne takúto kategorizáciu som hľadal v ACDSee. Bola tam a aj tak mi nevyhovovala, ale v…
msx. 15.05.2009 10:10
msx.
Veď presne takto to roky funguje v ACDSee. (používam 8.1 Pro) Ale pozerám teraz ten nový XnView a v…
deadhead 15.05.2009 19:11
deadhead
Áno, ale neroztriedi to podľa dátumov, keď dáš hľadať.
msx. 17.05.2009 11:36
msx.
Ale áno, roztriedi to podľa akéhokoľvek mysliteľného parametra. Ale v tomto threade to nemá zmysel r…
deadhead 17.05.2009 14:28
deadhead
Musím priznať že novšie - Pro 2 a 2.5 sú nepoužiteľné shity No a toto je podla mna dovod hladat alt…
Dreamer 17.05.2009 22:36
Dreamer
Súhlasím, ja inak celkom rád skúšam nové veci, ale okrem peňazí čo som za to zaplatil ešte musím vyr…
deadhead 18.05.2009 20:10
deadhead
Tak preto ja zatial nepouzivam napr. hodnotenie, kym sa nestandardizuje v XnView. Nezapisuju sa kluc…
Dreamer 18.05.2009 21:20
Dreamer
XN má kategorie v category.db (je to SQLite). ACDsee to má tuším podobně řešený. Pro takový převod…
kmochna 19.05.2009 05:56
kmochna
Ako vidím, odpoveď tu už je (viď moja otázka vyššie). poslední
msx. 19.05.2009 10:07
msx.

Ono jde o to, že se svým způsobem Irfan a XN nedají srovnávat.

Prohlížení - oba
Konverze (i hromadná) - oba
Katalogizace - XN

Když máš pár obrázků, které máš ve složkách, tak to ani nepotřebuješ, ale jestli jde o mnoho a chceš je mít i ve více kategoriích, pak se XN vyloženě hodí.

Začne to už Media Detectorem, který ti vytahne fotky z karty a rozškatulkuje podle zadané šablony. Nařadu přichází kategorie, kde jedna fotka může být i v třeba více kategoriích: dovolená, voda, já, Máňa. Pak máš fotky co se ti obvzláště povedli a dáš jim hodnocení. Dále chceš pracovat s více fotkami najednou v různých složkách - použiješ tagy (u jiných programů to řeší drop basketem), to je fajn věc.
Taky přijde kamarád, že má 1000 fotek, že to fotili 3 lidi a chtěl by zjistit kdo co fotil - naštěstí mají každý jiný foťák a nasadíš funkci hledat.

Takže na prohlížení a převody je to myslím fuk, pokud někdo chce pořádek ve fotkách tak XN. na popisy a geotagy používám GeoSetter. Irfan nepoužívám leta, tak se mohu mýlit.

To vážne? Presne takúto kategorizáciu som hľadal v ACDSee. Bola tam a aj tak mi nevyhovovala, ale v XnView som takú nenašiel ani zďaleka. Možno to je teraz v novšej verzii. Môžeš mi povedať, cez čo pridať kategórie? Napr. mám fotky, dám kategóriu dovolenka, iné fotky, ale aj niektoré z tej prvej skupiny budú mať kategóriu Slovensko. Podmienka je hromadné pridávanie do kategórie s tým, že ak už obrázok v nejakej zaradený je, tak musí v nej aj ostať a pridať kategóriu novú. Potom dám hľadať povedzme dovolenka slovensko a nájde len obrázky, kde sú nastavené len obidve kategórie. Naozaj to takto funguje? Ak áno, konečne som našiel čo hľadám 2 roky.

Veď presne takto to roky funguje v ACDSee. (používam 8.1 Pro)

Ale pozerám teraz ten nový XnView a vidím že na katalogizácii pekne zapracovali a už sa to zdá byť celkom použiteľné. Len to nenastaviteľné užívateľské rozhranie mi vadí. (viem že Layout má viacero možností, ale mne chýba napr. možnosť súčasného zobrazenia adresárov aj kategórií a pod.)

Ale áno, roztriedi to podľa akéhokoľvek mysliteľného parametra. Ale v tomto threade to nemá zmysel riešiť :) Pokiaľ by ťa ale niečo zaujímalo, kľudne napíš mail alebo PM.
ACDSee je tak trochu môj "milášek" :) (Podotýkam že verzia Pro 1. Musím priznať že novšie - Pro 2 a 2.5 sú nepoužiteľné shity)

Musím priznať že novšie - Pro 2 a 2.5 sú nepoužiteľné shity

No a toto je podla mna dovod hladat alternativu, teda este okrem toho ze to nie je zadarmo. Tam totiz uz ziadne nove funkcie nepribudnu, ani sa neopravia prip. chyby a hlavne je problemova buduca podpora roznych novych multimedialnych formatov a standardov.

Súhlasím, ja inak celkom rád skúšam nové veci, ale okrem peňazí čo som za to zaplatil ešte musím vyriešiť malý problémik ako exportnúť kategórie a kľúčové slová k cca 30 tis. obrázkom :)

Faktom ale zostáva že táto verzia čo mám mi zatiaľ plne vyhovuje.

Tak preto ja zatial nepouzivam napr. hodnotenie, kym sa nestandardizuje v XnView. Nezapisuju sa klucove slova do IPTC? Ak ano, potom by to malo fungovat aj v XnView. CO sa tyka kategorii, to neviem, ale je mozne ze aj to je zapisane v IPTC, alebo XMP. Potom by sa to malo dat lahko najst a hromadne 'prekonvertovat' - a mozno je to kompatibilne uz teraz, ved vyskusat to mozes, XnView sa da stiahnut aj vo verzii ZIP - ta sa neinstaluje, len rozbalis a spustis.

XN má kategorie v category.db (je to SQLite). ACDsee to má tuším podobně řešený.

Pro takový převod kategorií bych použil IPTC/ kategorie (bohužel max. 3 znaky) a doplňková kategorie. Vyplnit podle původních kategorií a v XN podle hledat/IPTC to rozhazovat do kategorií.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru