Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Francie definitivně zavádí „třikrát a dost“

Čisto teoreticky. Nikomu sa to nepáči, ale na druhej strane, ak niekto nič nelegálne nesťahuje, tak mu nič nehrozí. Znamená to, že tí, ktorým to vadí plánujú občas niečo aj nelegálne sťahovať? Zrejme nie. Takže ide o princíp. Lenže tu sa opäť dostávame k tomu, že ak niekto nesťahuje nič nelegálne, tak mu nič nehrozí. Nejedná sa teda len o strach, že čo ak ma vyhodnotia nesprávne?

Teraz zas niečo iné: Niekto v domácnosti bude niečo nelegálne sťahovať. Povedzme, že deti. Domácnosť odpoja od Internetu a ako k tomu prídu rodičia, ktorí za deti nebudú môcť ísť na Internet? Čo ak ho potrebujú k práci? A to neuvádzam príklad, že nelegálny sťahovateľ sa nájde v nejakej firme, ktorú potom odpoja. Nech by sa len zaoberala vývojom webových aplikácii, tak to by bola katastrofa. Zdá sa mi celý ten zákon trochu prehnaný.

A keby nikto nikdy nič nelegálne neťahal, resp. nekopíroval, tak pochybujem, že by tie spoločnosti mali taký predaj ako majú. Ľudia by častokrát nekúpili už len preto, lebo by nevedeli ani čo kupujú. Často sa stáva, že človeku sa niečo zapáči a tak to kúpi, spoločnosť teda zarobí. Ale málokedy sa stáva opak: Vraj, keby sa nesťahovalo, tak sa legálne kúpi, čiže niekto si niečo stiahne, používa to, ale keby bol nútený za to zaplatiť, nájde si alternatívu a nezaplatí aj tak. Tieto spoločnosti ale tvrdia opak. Nemyslím, že je to tak. Neraz sa mi stalo, že som kúpil a keby mám možnosť vyskúšať to predtým (resp. vypočuť, pozrieť), tak by som to určite nekúpil. To neznamená, že keby som to stiahol, tak po zistení, že je to o ničom by som to hneď vymazal.

Ale má to aj pozitíva ako už niekto raz spomenul: Zvýšia sa bezpečnostné opatrenia proti odhaleniu, bude sa viac kódovať a komunikácia bude bezpečnejšia.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality