Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Android se topí v potížích. Může kvůli nim ztratit dobyté pozice

Bezpečnostní chyby, spousta patentových sporů, licenční poplatky nebo vysoká míra nespokojenosti uživatelů. To jsou zásadní potíže, které sužují operační systém Android. Zatímco jedněm vrásky přidělává, jiní se z jeho potíží radují.
Zdroj

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už dost toho Blesku.
Flash_Gordon 05.08.2011 15:19
Flash_Gordon
Přílišná otevřenost je na škodu. Linux je toho důkazem..
touchwood 05.08.2011 15:33
touchwood
Ale neni. Android nema ziadne bezpecnostne problemy, ked si nejaky uzivatel nainstaluje app u ktorej…
MM.. 05.08.2011 16:46
MM..
Tak např. já jsem android shledal nepoužitelným... ;-) Nespokojených uživatelů, kteří nadávají např.…
touchwood 05.08.2011 16:54
touchwood
tak to mate nejake divne telefony lebo na mojom samsungu funguje budik perfektne mam nastavene opako…
MM.. 05.08.2011 23:58
MM..
... komu sa to nechcelo citat cele tak v skratke: ked ti nejde budik tak pis ze "budik na telefone X…
MM.. 06.08.2011 00:18
MM..
Jenže tohle je právě ono. Android selhává (sám o sobě) v poskytování služeb/vlastností (byť minoritn…
touchwood 06.08.2011 13:41
touchwood
Amen. V mym případě za to může hloupoučký Android 2.1 na VF245 od Huawei. Nemůže za to ani Huawei, a… nový
Depaje 06.08.2011 13:50
Depaje
budik NEMA byt ziadna sluzba OS. Jedina sluzba OS je pridelit pamat a prepinat tasky a koniec (analo… nový
MM.. 06.08.2011 15:11
MM..
jo, kdysi jsem byl taky tak ortodoxní. :-) Ale když má počítač (nebo jakékoli elektronické zařízení)… nový
touchwood 06.08.2011 15:47
touchwood
Ale teraz ma moznost si zakupit default aky mu vyhovuje, motorola ma ine predinstalovane aplikacie a… nový
MM.. 06.08.2011 16:02
MM..
Teraz je v tom este chaos lebo je to v zaciatkoch a neni uplne vykristalizovane ze ktory vyrobca ma… nový
MM.. 06.08.2011 16:03
MM..
Ale aspoň umí borci pobavit vývojáře pro Android. Viz metody ve třídě Log. http://developer.android… poslední
MaSo 09.08.2011 14:55
MaSo

Ale neni. Android nema ziadne bezpecnostne problemy, ked si nejaky uzivatel nainstaluje app u ktorej to pri instalacii PISE ze jake povolenia chce (napr. na posielanie SMS) tak potom nech sa dementny uzivatel nedivi ze ta App sama posiela SMS apod. Ja neviem odkial bere ten clanok tie "problemy s bezpecnostou" alebo "nespokojenych uzivatelov". Ja o ziadnom nespokojenom uzivatelovi neviem a to uz maju telefon s androidom vsetci kolegova v praci.
P.S: jediny problem su patenty a pripadne spory, to je len problem vyrobcov telefonov. Bolo uplne nad slnko jasnejsie ze MS namiesto toho aby ziskal trhovy podiel fungujucim OS (co mu evidentne moc nejde), tak bude sa snazit ziskavat trh spinavostami a intrigami a tlakom na vyrobcov a sudnymi spormi a janeviem jak. Ked sa im to podari a o 10rokov bude na vsetkych fonoch nejaka nepouzitelna MS sracka, tak to bude kompletne zlyhanie celej trhovej spolocnosti (a to uz bude druhykrat v historii)
P.S.2. netvrdim ze android je nejaky super skvely, ale je pouzitelny.

Tak např. já jsem android shledal nepoužitelným... ;-) Nespokojených uživatelů, kteří nadávají např. na polofunkční kalendáře a občas nefungující budíky lze paradoxně taky najít dost. Jednoho dokonce znám osobně. Zkusil několik kalendářů a každý nějakým způsobem nefungoval..

Přílišná otevřenost je na škodu, za tím si stojím. Pamatuju se na Amigu, ta byla taky otevřená, a každá instance OS (napříč uživateli) byla vizuálně i funkčně naprosto odlišná. A to tak, že i zkušený uživatel mohl "cizí" systém velmi rychle poškodit, protože "neznal noty". Android je na tom podobně, každý výrobce se snaží být originální s UI, a to je cesta do pekel.

tak to mate nejake divne telefony lebo na mojom samsungu funguje budik perfektne mam nastavene opakovanie pondelok-piatok a prestelovaval som ho uz x krat.
Treba si uvedomit ze aplikacie (aj budik je aplikacia) nie su vec androidu ale vec vyrobcu mobilu kazdy vyrobca si dava do mobilu svoje aplikacie a to je dobre pretoze konecne moze nastat konkurencia. Napr. ked ma HTC albo ktory vyrobca ja neviem problem s budikom a samsung problem nema tak si ludia kupia samsung alebo ten co problem nema, aj ked obe maju android tak to NENI TO ISTE. A tym padom funguje trh - ked nejaky vyrobca bude trvalo vyrabat sracky (aj z hladiska SW) tak skrachuje.
Android je operacny system a operacny system ma len operacnosystemovat :D (spustat aplikacie a pridelovat pamat aplikaciam a poskytovat nejake GUI kniznice apod) a nie hrat sa na budik. To len MS poslednych 10rokov kedze nevedel urobit OS tak k tomu furt pribaloval nejake nezmysly a nazyval to ako celok OS. Nie, to NENI OS. OS ma splnat len dve veci - stabilitu a nederavost, co android IMHO splna velmi dobre. Budik nemas nic spolocne s OS.

P.S> co sa tyka App co sa daju stiahnut tak ano app zdarma programuje kazdy druhy tutko co sa 2tyzdne uci programovat a drviva vacsina su sracky. App za peniaze som neskusal ale tam sa da cakat ze to bude slusnejsie a ze to neprogramoval nejaky ucen.
A za dalsie treba davat velky pozor na to co aplikacia ma za poziadavky, napr. minule som instaloval nejaky kompas zdarma a mal instalacnu poziadavku ze dovolit mu pripajat sa na internet, okamzite som dal cancel, kompas nema co sa pripajat na internet - riziko ze v tom je nejaky smejd. V skole v 1.rocniku zakladnej skoly by mali ludi konecne zacat ucit nielen citat pismena ale aj chapat suvislost medzi pismenami na displayi a tym co robim :) A potom nebudu mat ani ziadne "viry" v androide.

P.S.2. este preistotu zopakujem ze netvrdim ze android je uplne bezchybny (mne uz to raz zamrzlo a restartovalo sa, asi kvoli jendej app co som tam nacpal, neviem), ale bohuzial dnes asi nic lepsie neni, celosvetovo sa SW robi narychlo bum bum kazdy mesiac novy model len aby dementny marketingovy kravatak si mohol urobit v exceli fajocku ze splnil plan, a potom nic neni dorobene.

Jenže tohle je právě ono. Android selhává (sám o sobě) v poskytování služeb/vlastností (byť minoritních jako je právě ten budík), které jsou dnes už považovány za standard, naopak se spoléhá na appstore a výrobce HW, že tuto funkcionalitu doplní a zvládnou - což není zrovna vždy na 100% pravda a realita..

Ten "blbej" Symbian ti budík zazvoní i v okamžiku, kdy ti vyskakuje hláška že systém má málo RAM a že máš zavřít nějaké aplikace.

budik NEMA byt ziadna sluzba OS. Jedina sluzba OS je pridelit pamat a prepinat tasky a koniec (analogia motor v aute ti nema pustat pesnicky ani otvarat strechu ale len tocit hriadelom). Vsetko ostatne su aplikacie a nie OS. Preco chces silou mocou zas mat jeden "OS" (chapane ako jednotne 20GB skladisko sraciek apliakcii) na uplne vsetkych veciach na svete stejny, a samozrejme nahovno lebo neexistovala konkurencia? Teraz moze konecne nastupit konkurencia a prave ona casom moze priniest vysoku kvalitu SW. Nie google ani MS ti nemoze zarucit kvalitu SW ak maju monopolne postavenie tak ti seru na kvalitu a budu robit len nove znelky a novy hnusny design.

P.S. analogia: ked mas napr. auto vyrobcu X s motorom VW a bude ti blbnut autoradio tak nenadavas na motor VW, ale na vyrobcu auta. A nabuduce si kupis auto ineho vyrobcu ale kludne s motorom VW. Tym trh donuti vyrobcu X urobit poriadne radio.

jo, kdysi jsem byl taky tak ortodoxní. :-) Ale když má počítač (nebo jakékoli elektronické zařízení) opravdu fungovat napříč různými prostředími (a být pro lidi s IQ 70 a vyšším), pak unifikace je jedinou možnou cestou, za cenu, že "budík" bude "součástí" OS (jakkoli je to aplikace).

Nikomu neberu, že si může nainstalovat budík lepší, pokud chce. Ale většina (a nebudu psát zda chytřejší nebo hloupější) stejně zůstane na defaultu.. (viz IE, viz téma Windows XP, atd.)

Ale teraz ma moznost si zakupit default aky mu vyhovuje, motorola ma ine predinstalovane aplikacie ako samsung a ten ma ine ako HTC. Konecne mas moznost volby defaultu. Prave to pomoze tomu aby nikto nepotreboval instalovat ziadne dalsie aplikacie ale pouzival len odladeny default od vyrobcu XY (ale len za predpokladu ze vyrobca XY ma funkcny budik :-D)
P.S> a prave preto ze neni ziadne strikne jednotne GUI tak moze vyrobca XY vyrobit aj model pre IQ<70 ktory bude mat na displayi len 4ikony "vytocit" "zdvihnut hovor" "zlozit" a "vypni sa ty srot" :D

Doteraz kupis PC instalujes Windows a potom 3miliony vlastnych aplikacii. Odteraz si zvolis vyrobcu XY a ten ma vsetky tvoje oblubene aplikacie uz v defaulte a proste to len kupis a pouzivas.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru