Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
diagnosticky SW pre vyrobcu mobilu, co si robi len interne logy oznacit ako skodlivy, tak to moze le…
MM.. 01.12.2011 18:38
MM..
Ja cetl jen tu zpravu, na kterou je tady odkaz. Pokud si v ni nevymysli, tak pisou tohle Eckhart up…
Radek 01.12.2011 19:02
Radek
omg logy su na debugovanie v pripade chyb. typicky v nejakom debug mode a nie v release mode. Kazdy…
MM.. 01.12.2011 20:12
MM..
Ja se s tebou dohadovat nebudu a ani nechci. Jak jsem psal, reagovat na to dal nebudu a timto fakt k…
Radek 01.12.2011 23:51
Radek
Alexa nový
Zarniwúp 02.12.2011 11:18
Zarniwúp
Na telefony (stejně jako na různé ksichtoknihy a pípače) zvysoka sejřím. Moje sto let stará elektron…
Asmodeus 01.12.2011 23:20
Asmodeus
A to ještě neznáš "Ville". To by ti teprve jeblo. :-) [http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-as…
Kráťa 02.12.2011 00:37
Kráťa
:-D Neznám, i když znám - něco podobného mám nalepené na poštovní schránce v baráku (nevhazujte rekl… nový
Asmodeus 02.12.2011 00:46
Asmodeus
OT : v případě letáků si můžeš stěžovat u dané firmy a ten malej spratek nedostane zaplaceno :-p. nový
Depaje 04.12.2011 09:06
Depaje
A ty víš, která firma to tam zrovna hází, když jsou všude alespoň 3 na ten analogový spam? nový
Kráťa 04.12.2011 12:57
Kráťa
Ale samozřejmě, že se dá původce papírového spamu zjistit. Copak třeba hyperkvelb neví, kdo provádí… nový
Dale Cooper 04.12.2011 23:45
Dale Cooper
Jasně, že dá. Avšak než zjišťovat, u koho má kdo distribuci spamu, je podle mě lepší namazat tomu kl… nový
Kráťa 04.12.2011 23:53
Kráťa
A já pořád, proč je ten můj Galaxy ACE tak chcíplej, no bodejť by nebyl, když mi tam běží rootkit :-… poslední
mia 05.12.2011 21:23
mia

diagnosticky SW pre vyrobcu mobilu, co si robi len interne logy oznacit ako skodlivy, tak to moze len uplny vypatlanec. Navyse tam pisu ze je to v normalnom mode vobec neni aktivne. Neni to nic skodlive akurat vsetky noviny sa takychto nezmyslov chytaju jak muchy hovna a robia z toho bulvar nadpisy, ptz ich asi plati MS.

Ja cetl jen tu zpravu, na kterou je tady odkaz. Pokud si v ni nevymysli, tak pisou tohle

Eckhart upozornil na to, že aplikace funguje jako škodlivý software, protože je utajená, nelze ji odstranit ani zastavit její běh. Carrier IQ shromažďuje velké množství informací včetně znaků napsaných na klávesnici přístroje a sleduje i data přenášená zabezpečeným připojením.

MM spouste veci, ktery se programovani tykaji rozumis, ale tvoje nazory na nektery veci jsou proste, slusne receno divny. Vic se k tomu uz nevyjadruju, protoze bysme stejne k nicemu nedospeli.
Takze podle tebe aplikace, ktera si "len robi interni logy" by mela logovat stisky znaku z klavesnice a sledovat data prenasena zabezpecene? Jestli tohle jsou interni logy, tak at si takovy programy strci do prdele. Stejne tak, jako to melo Sony s jejich smejdem rootkitem, ktery se ti bez ptani a skryte instaloval po spusteni CD se hrou. Nikdo a znovu zdurazuju nikdo, mne nebude a naivne doufam ze ani nemuze do myho pristroje instalovat neco co je skryty, dela to kdovi co, a instaluje to tam bez tvyho vedomi. Jestli i tohle ti prijde normalni, tak mas hodne zvlastni pohled na svet.

Dal tam pisou tohle

Aplikace navíc sleduje i komunikaci prostřednictvím WiFi, nikoliv pouze prostřednictvím mobilní sítě. Carrier IQ zároveň shromažďuje informace o spouštěných aplikacích a stavu baterie.

Proc by mela nejaka aplikace, ktera si len robi interni logy, smirovat wifi a shromazdovat ruzny data? K cemu si tyto interni logy dela, kdyz je pak podle tebe

robi len interne logy

nikam neposila? Nejak mne unika smysl, protoze pokud si logy potaji dela (a jedonznacne je potaji dela) a dela to jen interne, tak k cemu to je, kdyz se to nikdy vyrobce nedozvi a nema tak odezvu? Pak je ale druha moznost, ze to ta zk.rvena aplikace nekam odesila a pak si len nerobi interne logy, ale normalne spicluje. Mne z toho jasne vyplyva, ze smiruji a spicluji a nehodlam slouzit vyrobcum jako pokusnej kralik. Dal nikdy nevis co to odesle a kdo se k tomu kdy dostane.

MS zdrbes i za to, ze existuji a takovyto veci prechazis jakoby nic a neni to prvni pripad.

omg logy su na debugovanie v pripade chyb. typicky v nejakom debug mode a nie v release mode. Kazdy OS robi tony logov vcetne windows mas toho plny harddisk. A to co teraz aj windows je spion lebo zaznamenal do logu na disk kedy si sa nalogoval a ked ti crashne aplikacia tak vyskoci okno ze ci odoslat log? Ahaaa windows je rootkit. Konecne mi je to jasne.
Neprogramujes, nechapes, veris bulvaru, ver si comu chces.

Ja se s tebou dohadovat nebudu a ani nechci. Jak jsem psal, reagovat na to dal nebudu a timto fakt koncim. neber si to osobne, ale tady se v par vetach neda nic vysvetlit. Spatne´s cetl, co jsem psal - psal jsem, jestli si nevymysli a ja nepoznam, jestli si vymysli, protoze nejsem progrmator, jaks napsal. Ty pises, ze logy jsou bezny, je to mozny. Nepru se o tom, ale pokud oni v clanku nelhali, tak tato aplikace monitoruje stisky klaves, neda se v tel. zjistit, smiruje wifi a dalsi veci. To ti prijde normalni vec, ktera je potrebna k logovani nebo debugovani chyb? Mimochodem jak by ty chyby z tech telefonu debugovali, kdyz se k tem logum nikdy nedostanou, protoze podle tebe to pouze loguje a nic neodesila? Myslim, ze je to jasny a ten program nebo co to je za smejda, proste neco odesila a to neni spravny. Neni ani spravny, ze ti ho nainstaluje vyrobce do pristroje, ale taky si ver cemu chces.
Neprogramuju a ani to nechci umet, ale jesti je smyslem programovani smirovat, odesilat data nekam a bez vedomi uzivatele, tak by se takovy programator mel jit prvne lecit. Ja se nehodlam nechat smirovat a spiclovat a je uplne jedno, ze to nekdo mysli treba "dobre" a je to jen pro reklamu a kdovi pro co. Na toto muze skocit jen nekdo hodne naivni.
Windows treba zapisuje kdy jsem se zalogoval, ale nemonitoruje stisky klaves atd. viz ten clanek. Navic co si matne vybavuju, tak na windows se taky nadavalo, ze kdovi co posila domu a mam pocit, ze to nejak odstranovali. Uz si nepamatuju, jak se to jmenovalo.
No a jinak u Androida ti vyskoci okno, kdyz ti crashne aplikace, jestli chces odeslat zpravu. Aspon mne to tak skace.

Na telefony (stejně jako na různé ksichtoknihy a pípače) zvysoka sejřím. Moje sto let stará elektronková Nokia zřejmě bonzovat nebude, a až odejde ke svým předkům do křemíkové Valhally, zakoupím stejně technologicky sofistikovaný přístroj (zřejmě krokodýla). Nesnáším telefény - vždy když to zapidliká, pokouší se mi šokem prasknout aneurisma v lebce. Nutné zlo, nic víc.

:-D Neznám, i když znám - něco podobného mám nalepené na poštovní schránce v baráku (nevhazujte reklamy, blablabla...). Toto řešení je extrémně kontraproduktivní: ten zmrd (nějaký spratek, co roznáší letáky) ti tam natruc narve půlku své sračkometózní kabely. Budu to muset odlepit :x:.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru