Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Flashovaní biosu chyba

Jsem si flashnul s flashky ´bios vše proběhlo ok restartoval jsem pc a naskočí modrá obrazovka s napisem Gigabyte UEFI DualBios a že byl resetován a že bud mám vrátit změny nebo něco v tom smyslu nebo nahrát bios a nebo se dostat přímo do biosu ale na cokoli kliknu nic se neděje naskočí jen modrá obrazovka jako by se to kouslo s nápisem Gigabite UEFI Bios a konec kdyš to restartnu a nechám to být tak mi naskočí něco v tom smyslu že něco flash bios a jestli chci flashnout na novou verzi je tam jen příkazový řádek C:\ a tod vše neví někdo jak dál?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jo udělal jsem to i s mezerou akorád že jsem ji tam nenapsal ale jen ten příkaz zmizí ale nic se…
Farock 05.07.2013 19:10
Farock
Nechaj ho aspon 5minut alebo aj 10minut bezat. A ked pises ten prikaz tak pred potvrdenim sa uisti z… nový
MM.. 05.07.2013 19:14
MM..
No je tam autoexe,FLASHEFI A SOUBOR Z68XPUD4.U1L nový
Farock 05.07.2013 19:18
Farock
Aby se mi tam ale ukázalo tohle musím odpojit disky jinak se mi tam ten řádek neukáže nový
Farock 05.07.2013 19:19
Farock
Ja mam vzdy pocit ze si tam tie subory nakopiroval blbo. Rozbalil si ich na nejakom inom PC vo Windo… nový
MM.. 05.07.2013 19:22
MM..
Alebo nakopiruj na ten USB stick subory z toho BIOSu "F6", stiahnes si mb_bios_ga-z68xp-ud4_f6.exe z… nový
MM.. 05.07.2013 19:26
MM..
Hele nevím jka se nám to povedlo ale už to běží ten uefi bios už se do něj dostanu.Napsal jsem tam t… poslední
Farock 05.07.2013 19:50
Farock

Nechaj ho aspon 5minut alebo aj 10minut bezat. A ked pises ten prikaz tak pred potvrdenim sa uisti ze si to opisal spravne kazde pismeno.

Jake subory mas na tom USB sticku vlastne? Vypises si ich prikazom
dir
Mal by si tam mat aspon subory
FLASHEFI.EXE
Z68XPUD4.U1L

Keby si tam mal aj autoexec.bat tak sa ti spusti flashovanie automaticky ked mas ten USB stick strceny a bootujes z neho.

Ja mam vzdy pocit ze si tam tie subory nakopiroval blbo. Rozbalil si ich na nejakom inom PC vo Windows predpokladam, a nakopiroval si tie 3 subory nanovo na tu USB flash? Potom vpravo dole ikonka so zelenou sipkou BEZPECNE ODPOJIT a potom pockaj kym ti Win napise ze to mozes odpojit a pockaj este 5sekund potom ten USB stick vytrhni.
Strc do tej posahanej dosky a zapni to. A nechaj to flashovat trebars 5minut (malo by sa to spustit samo) potom vypni PC.

Alebo nakopiruj na ten USB stick subory z toho BIOSu "F6", stiahnes si mb_bios_ga-z68xp-ud4_f6.exe zo stranky gigabyte, spustis to rovno vo Win, zadas zlozku kam sa to ma rozblait, a potom z tej zlozky nakopirujes na USB stick subory
autoexec.bat
Flashspi.exe
Z68xpud4.f6

bezpecne odpojis USB stick, strcis ho do tej posahanej dosky (odpojit vsetky ostatne HDD) a zapnes to. Nechas flashovat (malo by sa to spustit automaticky). Po ukonceni flashovania to na 10sekund vypnes a potom zapnes.
P.S. ked sa to nespusti automaticky tak zadas prikaz
Flashspi Z68xpud4.f6

Hele nevím jka se nám to povedlo ale už to běží ten uefi bios už se do něj dostanu.Napsal jsem tam ten příkaz do řádku nechal pět minut možná i déle bez povšimnutí nic se nedělo pak jsem to ctrl alt a delete resetnul a zmačknu dlelete a do biosu se dostal.Zrušil uvodní logo obrazovku a počítač jen při restartu pípne a během 10 vteřin mám naběhlí windowsy :-D super!!Hele díkes moc za snahu a za rady cením si toho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru