Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozbočovač na zvukovce :zároveň repro + sluchátka. Je to bezpečné ?

Mám na zvukovce rozbočovač, aby bylo možné poslouchat zároveň jak se sluchátky, tak přímo z repro (není to asi moc typické, ale používám to např.kvůli angličtině-aby bylo možné zesílit víc zvuk do sluchátek, a zároveň ostatní sledovali film bez toho, že by sousedi ohluchli).Teď jsem se dověděl, že prý toto zapojení ohrožuje zvukovku.
Je to pravda ? Fakt si ji takhle mohu odpálit ? Pokud ano, jde to vyřešit jinak ?

Předmět Autor Datum
Nesmysl, nic neohrožuješ. Vstup zesilovače reproduktorů má natolik velkou vstupní impedanci, že tam…
Pytlík 14.11.2006 19:23
Pytlík
Nic se nestane, brácha to tak má na PC už roky a nic špatnýho se neděje.
Prasak 14.11.2006 19:27
Prasak
Neohrozuje nic, ak zvukovka zvladne samotne sluchatka, tak zvladne aj sluchatka + zosilovac, ten zos…
MM.. 14.11.2006 20:48
MM..
Díky za povzbudivé reakce, ale dnes mi ten kamarád, který mě upozornil na nevhodné zapojení přinesl…
Martin2 15.11.2006 12:52
Martin2
To co pisu plati vseobecne o sluchatkach, ale dnesne zvukovky maju dostatocne zosileny vystup aby vy…
MM.. 15.11.2006 16:06
MM..
ale používám to např.kvůli angličtině-aby bylo možné zesílit víc zvuk do sluchátek, a zároveň ostatn…
StanB 15.11.2006 20:26
StanB
nad tym akurat rozmyslam :-D
Cza 15.11.2006 22:14
Cza
Asi mu ide o pripad ked je film s anglickym doprovodom a titulkami - on chce pocut poriadne anglicti…
MM.. 15.11.2006 22:43
MM..
Tak jo, vysvětlím Vám to : ve sluchátkách to je zesílené víc, aby bylo rozumět hlavně angličtině(stu… poslední
Martin2 16.11.2006 08:00
Martin2

Neohrozuje nic, ak zvukovka zvladne samotne sluchatka, tak zvladne aj sluchatka + zosilovac, ten zosilovac totiz ma vysoku vystupnu impedanciu takze to je ako keby tam ani nebol :-)

Akurat ak by bola nejaka slabsia zvukovka tak tie sluchatka mozu trochu skreslovat signal (ktory by siel potom skresleny aj do zosiku), inac sa nic nedeje, ziadnu paniku.

Díky za povzbudivé reakce, ale dnes mi ten kamarád, který mě upozornil na nevhodné zapojení přinesl COMPUTER 23/04, kde je článek o propojení PC s TV a na str.66 tam píší : "Nepřipojujte do redukce (=rozbočovací konektor) sluchátka, což by mělo za následek snížení kvality zvujového signálu a zvýšený odběr proudu, který by mohl poškodit zvukovou kartu."
Hm, tak nevím...tak trochu nevím, co si z toho mám vybrat.Věřim Vašim zkušenostem (proto se tady ptám), ale zas mám fakt ten článek dneska před sebou...

To co pisu plati vseobecne o sluchatkach, ale dnesne zvukovky maju dostatocne zosileny vystup aby vydrzal aj sluchatka. Ten TV/veza to nijak nezatazi, takze pre zvukovku je to akokeby tam boli len tie sluchatka samotne.

Len tam nepripojuj 2x sluchatka (do kazdeho jacku rozdvojky sluchatka), to by zvukovka nemusela vydrzat.

ale používám to např.kvůli angličtině-aby bylo možné zesílit víc zvuk do sluchátek, a zároveň ostatní sledovali film bez toho, že by sousedi ohluchli)

No, nechci být zbytečný rejpal ... dovedu si představit současné připojení sluchátek a repro na jednu zvukovku, ale NEDOVEDU s představit, že z jednoho výstupu slyším angličtinu a ZÁROVEŇ mi na reproduktorech běží zvukový doprovod filmu.

Tak jo, vysvětlím Vám to : ve sluchátkách to je zesílené víc, aby bylo rozumět hlavně angličtině(studijní důvody).Z reproduktoru to tak řvát nemusí, protože ostatní zároveň čtou titulky, čili stačí jen podprůměrně zesílit.Je to kvůli sousedům (panelák), i kvůli dynamice zvuku (ruchy a hudba "řve" víc, než normální řeč.Tj.MM to odhadl perfektně.(nebo možná četl jako jeden z mála původní otázku, tam to ten důvod popisuji)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru