Předmět Autor Datum
to přece záleží na tom, jestli to má být rackmount nebo tower, záleží na tom, jaké videa chceš strea…
touchwood 15.09.2013 20:08
touchwood
Jo jak vidím tak jo, ale táta chce založit portál :D Díky za info, pozorněji si to přečtu zítra. Ješ…
Baterie 15.09.2013 20:40
Baterie
doporučoval bych si v první řadě spočítat reálné "náklady", tj. kolik lidí (klientů), jaký bitrate a… poslední
touchwood 15.09.2013 20:53
touchwood

to přece záleží na tom, jestli to má být rackmount nebo tower, záleží na tom, jaké videa chceš streamovat, zda jsou předkovertovaná, nebo online (u 500 konkurenčních spojení to moc nevidím), závisí taky na bitrate těch videí. Já osobně bych to spíše viděl na cluster. Už videa s bitratem okolo 2Mbit (což je spíše méně než více) ti při 500 spojeních zcela zahltí gigabitový port (budou přes teoretickou kapacitu portu), takže budeš potřebovat buď teaming, nebo 10Gbit adaptér. Totéž platí pro řadič a diskový subsystém (minimum bych u jedné mašiny viděl na R10 postavenou z min. 6 disků SAS 15K). Finetune Apache už bude jen taková malá třešinka.

edit: s ohledem na to, že se bude streamovat ze serveru, tak by měla stačit i R5 (výkonová penalizace zápisu až tak vadit nebude)

Ale s ohledem na způsob jakým se ptáš bych řekl, že o tom víš úplné kulové a první pokus skončí velkou blamáží.

doporučoval bych si v první řadě spočítat reálné "náklady", tj. kolik lidí (klientů), jaký bitrate atd. protože 500 spojení v jeden okamžik, to je už docela velký web a podle toho to taky bude chtít "železo" - buď jeden masakrózní server (cena min. 150 tisíc), nebo cluster menších (tam ta cena při použití kvalitního železa bude ještě vyšší, ale bude možné celkem jednoduše navyšovat kapacitu a výkon).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru