Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak z více VOB souborů (film na DVD-video) vytvořit jeden VOB soubor?

Ahoj, chci Vás požádat o rady z praxe - Jak z více VOB souborů (film na DVD-video) vytvořit jeden VOB soubor? Něco jsem si přečetl o programu VobEdit 0.6 a IsoBuster, ale nejsem z toho moc moudrý. Postupoval jsem podle tohoto návodu. Přijde mi dost nepraktické ruční přidávání VOB souborů, když na některých DVD jsou desítky VOB.
Mým cílem je zkusit z DVD-video filmu vytvořit opět DVD-video ale již obsahující pouze jeden VOB soubor, protože takto je možné přehrát film z USB flashdisku na televizi. Jedná se o testovací záležitost, proto nemá smysl diskutovat nad tím, zda tento postup je na místě, co tím sleduji a podobně. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Miloslav2: Je to skutečně tak. Včera jsem to četl na zahraničním fóru. VOBy lze sloučit např. takto:…
VOB 30.09.2013 10:46
VOB
Co to je za TV..? Pokud tam je zvuk treba v DD, nebo DTS, a TV to neumi prehrat, tak bys to musel je…
Abox 30.09.2013 10:55
Abox
Tvoji myšlenku jsem pochopil. Zmiňovaný program Handbrake 0.9.9 jsem prošel, je v něm spousta nastav…
VOB 30.09.2013 12:05
VOB
Abox ale nepisal nic o suborovom systeme. Ked tvoja TV nevie dekodovat DTS alebo DD zvuk, tak bud si… nový
MM.. 30.09.2013 12:18
MM..
Spust si HandBrake, vyber si ten VOB soubor, nic nenastavuj a uloz ho jako MKV (nebo MP4). A pak to… poslední
Abox 30.09.2013 12:54
Abox

Miloslav2:
Je to skutečně tak. Včera jsem to četl na zahraničním fóru. VOBy lze sloučit např. takto:
copy /b VTS_01_1.VOB+VTS_01_2.VOB+VTS_01_3.VOB+VTS_01_4.VO B d:\film.vob
/b = binární soubor

V mém případě je však problém v tom, že TV z USB flashdisku výsledný velký VOB korenktně obrazově přehraje, ale vůbec nefunguje zvuk. Stejného výsledku jsem dosáhl s programem VOBMerge 2.55 (umožňuje výstup do VOB i MPEG). V obou případech způsobů sloučení jsem u velkých souborů na výstupu zkoušel přejmenovat příponu výsledného velkého *.VOB souboru na *.MPG i *.MPEG a výsledek je stejný nezávisle na příponě, zvuk je nefunkční, obraz OK. Přitom TV umí číst VOB, MPG, MPEG přípony/formáty. Vůbec nechápu čím to je. Došlo k pouhému sloučení čtyř VOB do jednoho velkého, výsledná velikost dat na vstupu i výstupu je naprosto stejná.

Poradí někdo? Díky.

Tvoji myšlenku jsem pochopil.
Zmiňovaný program Handbrake 0.9.9 jsem prošel, je v něm spousta nastavování a nemám na to znalosti, abych ho zvládl.

Jedná se o tuto TV (PDF).
USB - podporované formáty (PDF).

Nechápu, jaký je pro "dekódovací elektroniku v TV" rozdíl mezi tím, jestli jsou *.VOB, *.IFO, *.BUP soubory dostupné z DVD média a nebo z USB flashdisku. Přitom TV přečte NTFS na flashdisku. Souborový formát evidentně není problém.

Abox ale nepisal nic o suborovom systeme. Ked tvoja TV nevie dekodovat DTS alebo DD zvuk, tak bud si navolis na TV (dialkovym ovladacom) inu zvukovu stopu, alebo prekonvertujes zvukovu stopu formatu DTS/DD na normalne mp3 stereo a ulozis to spolu s obrazom trebars do mpeg2 (vtedy nemusis rekodovat obraz). Zvlada to vacsina grabberov, a urcite aj avidemux.

Tvpoj problem neni ziadne rozdelenie alebo spajanie, nechapem co furt chces spajat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru