Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak z více VOB souborů (film na DVD-video) vytvořit jeden VOB soubor?

Ahoj, chci Vás požádat o rady z praxe - Jak z více VOB souborů (film na DVD-video) vytvořit jeden VOB soubor? Něco jsem si přečetl o programu VobEdit 0.6 a IsoBuster, ale nejsem z toho moc moudrý. Postupoval jsem podle tohoto návodu. Přijde mi dost nepraktické ruční přidávání VOB souborů, když na některých DVD jsou desítky VOB.
Mým cílem je zkusit z DVD-video filmu vytvořit opět DVD-video ale již obsahující pouze jeden VOB soubor, protože takto je možné přehrát film z USB flashdisku na televizi. Jedná se o testovací záležitost, proto nemá smysl diskutovat nad tím, zda tento postup je na místě, co tím sleduji a podobně. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nahraj do jednej zlozky tie spravne .vob-y a TV to bude pustat zaradom. Alebo to demuxuj do mpeg2
MM.. 29.09.2013 19:31
MM..
nahraj do jednej zlozky tie spravne .vob-y a TV to bude pustat zaradom. To jsem zkoušel na začátku…
VOB 29.09.2013 22:28
VOB
Musis si na TV navolit jaky zvuk ma prehravat. Ked to nezvlada tak to musis demuxovat do mpeg2, akum… nový
MM.. 30.09.2013 11:01
MM..
Chlapi díky! Zdá se, že ne vše je tak jak je psáno. Aboxi, tvá úvahová otázka je na místě a je velm…
VOB 29.09.2013 21:10
VOB
Spojovac VOB neznam, divil bych se ze by nejaky existoval. Divil bych se, kdyby v navodu az ti ho p…
RedMaX 29.09.2013 21:53
RedMaX
Redmarxi, existuje, našel jsem a vyzkoušel VOBMerge 2.55. Autor www.evilmaster.net Zde jsem stahl tu…
VOB 29.09.2013 23:49
VOB
Naprostá pravda, já VOBy spojuji už léta pouze pomocí příkazové řádky takto: copy /b VTS_01_1.VOB+VT… nový
Miloslav2 30.09.2013 06:21
Miloslav2
Tak psal jsem, ze bych se divil ne ze neexistuje. ;-) OK, prakticke omezeni opravdu neni, ja takovy… nový
RedMaX 30.09.2013 07:09
RedMaX
VOB je MPEG2 v kontejneru VOB je to možné, já měl za to že má proti mpeg-2 jen pozměněnou hlavičku… nový
lední brtník 30.09.2013 08:13
lední brtník
Pánové, všem Vám děkuji za informace a rady! :beer: Průběžně testuju, jak mi povinnosti a čas dovolí… nový
VOB 30.09.2013 09:53
VOB
Miloslav2: Je to skutečně tak. Včera jsem to četl na zahraničním fóru. VOBy lze sloučit např. takto:… nový
VOB 30.09.2013 10:46
VOB
Co to je za TV..? Pokud tam je zvuk treba v DD, nebo DTS, a TV to neumi prehrat, tak bys to musel je… nový
Abox 30.09.2013 10:55
Abox
Tvoji myšlenku jsem pochopil. Zmiňovaný program Handbrake 0.9.9 jsem prošel, je v něm spousta nastav… nový
VOB 30.09.2013 12:05
VOB
Abox ale nepisal nic o suborovom systeme. Ked tvoja TV nevie dekodovat DTS alebo DD zvuk, tak bud si… nový
MM.. 30.09.2013 12:18
MM..
Spust si HandBrake, vyber si ten VOB soubor, nic nenastavuj a uloz ho jako MKV (nebo MP4). A pak to… poslední
Abox 30.09.2013 12:54
Abox

nahraj do jednej zlozky tie spravne .vob-y a TV to bude pustat zaradom.

To jsem zkoušel na začátku testování. Obraz funguje, zvuk však nefunguje. Zkoušel jsem VOBy dát do kořene flashdisku, také do VIDEO_TS a nepomohlo to. Přikopíroval jsem soubory s příponami BUP, IFO, ale ani to nepomohlo. Kéž by to co píšeš fungovalo i u mě. Bylo by to přesně to co chci, tedy jít cestou nejmenšího odporu a pracnosti. DVD je zkopírováno na FDD za cca 5 minut. Můžeme toto zkusit nějak podrobněji rpzebrat? Je mi divné, že VOB, které byly pouze zkopírovány, tak je TV nezvládne zvukově. Ještě mám další dotaz - lze se při způsobu, který jsi zmínil dostat do možnosti volby jazykové verze zvuku a titulků?

Chlapi díky!
Zdá se, že ne vše je tak jak je psáno.

Aboxi, tvá úvahová otázka je na místě a je velmi správná. Příliš neumím anglicky, ale zdá se, že 1GB/VOB soubor je maximum dle "nějaké" DVD specifikace. Teď jsem to ověřil prakticky a podařilo se mi provést převod podle návodu na který jsem v dotazu odkazoval (převod do VOB). Výsledkem jsou VOB o max velikosti cca 1GB.
MKV vedu v patrnosti, ale převod z DVD-video filmu do MKV je velmi náročný na čas a výkon PC. Nechce se mi kvůli tomu převodu tepelně tavit notebook. To už je lepší plast DVD. V potaz taky musím brát, že "kontejner snese všechno", ale na obyšejné televizi s USB ne vše přehraji. Nemám k dispozici informace od výrobce, co vše TV přes USB načte, protože návod nedodal ani prodejce a čekám, až jej zašlou, protože není v AJ a CZ verzi ani na stránkách výrobce.
Zkusil jsem demo programu Aiseesoft DVD Ripper. Spousta konverzních možností a MKV je jen konetjner a já nemám jasno ve formátech, které TV je schopná dekódovat. Zkusil jsem odněkud stažené MKV, ale nefungoval zvuk. MKV vytvořené v demu programu zase bylo bezproblémové a zvuk i obraz OK.
Ten program umí výstup do VOB a je zajímavé, že výsledný VOB měl 3,3GB nehledě na nějakou "normativní specifikaci". Převod DVD se 4-mi VOD do jednoho VOB trval 20 minut. Zdá se, že se to stejně "překódovávalo", protože notes topil a větrák fučel hodně.
Moje úvaha je taková, že nemá smysl řešit náročné konverze, je však dobré vyjít z toho co je k dispozici, využít to a dále jít cestou nejmenšího odporu, tedy spojit jen více VOB dohromady bez nutnosti převodu.

Spojovac VOB neznam, divil bych se ze by nejaky existoval.

Divil bych se, kdyby v navodu az ti ho poslou byly specifikovany formaty, ktere ta TV umi, vetsinou se dava (ze zakona) jen uzivatelsky navod, teda jak TV pripojit k elektrice a antene, dat na podstavec a naladit kanaly.

Si zkus vytvorit nejake mpeg2 pripadne mpeg4 jenom kratounke na ukazku, jestli je prehraje nebo si nejake ukazky nekde stahni. Potom si v MediaInfo zobrazis v jakem formatu ten soubor je a jak byl kodovan a podle toho pak muzes prekodovat tve DVD a vis ze to bude hrat, kdyz hrala ta ukazka.

Tak psal jsem, ze bych se divil ne ze neexistuje. ;-)

OK, prakticke omezeni opravdu neni, ja takovy VOB kdysi taky stvoril neznaje specifikaci, akorat to potom nehralo na prehravaci DVD akorat v PC. Omezeni pres ktere by nemelo jit je snad 4GB. Akorat jsem neveril tomu, ze to pujde bez prekodovani.
Jinak VOB je MPEG2 v kontejneru VOB.

VOB je MPEG2 v kontejneru VOB

je to možné, já měl za to že má proti mpeg-2 jen pozměněnou hlavičku kvůli dvd. po přejmenování na mpg funguje, překódování není třeba.
čili když už ten trik s copy++, tak bych to kopíroval do výsledného souboru *.mpg
pc to 100% přehraje, a když to i přehrávač vezme, původní voby smazat.

Pánové, všem Vám děkuji za informace a rady! :beer:
Průběžně testuju, jak mi povinnosti a čas dovolí ...
Ohledně manuálu a podrobnějších technických specifikací - vyžádal jsem si informace od výrobce, protože v papírech to uvedené není a na webu jsem to taky nenašel. Před chvílí přišel mail s JPG tabulkou ohledně "USB - podporované formáty" - pro Vaši informaci uloženo zde do PDF.

Miloslav2:
Je to skutečně tak. Včera jsem to četl na zahraničním fóru. VOBy lze sloučit např. takto:
copy /b VTS_01_1.VOB+VTS_01_2.VOB+VTS_01_3.VOB+VTS_01_4.VO B d:\film.vob
/b = binární soubor

V mém případě je však problém v tom, že TV z USB flashdisku výsledný velký VOB korenktně obrazově přehraje, ale vůbec nefunguje zvuk. Stejného výsledku jsem dosáhl s programem VOBMerge 2.55 (umožňuje výstup do VOB i MPEG). V obou případech způsobů sloučení jsem u velkých souborů na výstupu zkoušel přejmenovat příponu výsledného velkého *.VOB souboru na *.MPG i *.MPEG a výsledek je stejný nezávisle na příponě, zvuk je nefunkční, obraz OK. Přitom TV umí číst VOB, MPG, MPEG přípony/formáty. Vůbec nechápu čím to je. Došlo k pouhému sloučení čtyř VOB do jednoho velkého, výsledná velikost dat na vstupu i výstupu je naprosto stejná.

Poradí někdo? Díky.

Tvoji myšlenku jsem pochopil.
Zmiňovaný program Handbrake 0.9.9 jsem prošel, je v něm spousta nastavování a nemám na to znalosti, abych ho zvládl.

Jedná se o tuto TV (PDF).
USB - podporované formáty (PDF).

Nechápu, jaký je pro "dekódovací elektroniku v TV" rozdíl mezi tím, jestli jsou *.VOB, *.IFO, *.BUP soubory dostupné z DVD média a nebo z USB flashdisku. Přitom TV přečte NTFS na flashdisku. Souborový formát evidentně není problém.

Abox ale nepisal nic o suborovom systeme. Ked tvoja TV nevie dekodovat DTS alebo DD zvuk, tak bud si navolis na TV (dialkovym ovladacom) inu zvukovu stopu, alebo prekonvertujes zvukovu stopu formatu DTS/DD na normalne mp3 stereo a ulozis to spolu s obrazom trebars do mpeg2 (vtedy nemusis rekodovat obraz). Zvlada to vacsina grabberov, a urcite aj avidemux.

Tvpoj problem neni ziadne rozdelenie alebo spajanie, nechapem co furt chces spajat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru