Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Generovani VGA signalu

BTW. za predpokladu ze sa pixel clock blizi uC clocku, napr. ak je pixel clock vyssi jak desatina uC clocku, tak vyssieuvedene sposoby su problem (uC to nestiha), tak je akceptovatelne aj casovanie poctom vykonanych instrukcii. uC vykonava instrukcie v pevne stanovenom pocte clock cyklov, je to v datasheete (pocet cyklov moze zavisiet od instrukcie). Takze ak urobis vystup R,G,B, tak ze je vzdy na stejny pocet instrukcii t.j. stejny pocet clock cyklov (t.j. nemas tam ziadne if a skoky ktore by zaviseli od hodnot farieb, ale mas predpripravene hodnoty kdesi v RAM, a len ich ladujes na vystup, pomocou indexu do nejakeho pola) tak potom je to casovanie vykonanymi instrukciami velmi presne a je pouzitelne. Nic sa potom nebude vlnit.
Ak su tie tvoje delaye deterministicke (trvaju vzdy presny pocet cyklov) tak mozes pouzit aj delaye, ale za normalnych okolnosti su delaye v tomto pripade samozrejme len na skodu, ptz predpokald bol predsa ze uC nestiha.
No a predpoklad v tomto pripade je aj ten ze vsetky IRQ musia byt zakazane samozrejme, inac to casovanie nebude presne a pixely budu skakat po obrazovke sem a tam.

Menit data v RAM (ak chces animaciu apod) si mozes potom pocas HSYNC a VSYNC, tam sa da pouzit potom HW casovac a robit nieco ine pocas sync signalov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny