Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ktorá metóda je rýchlejšia pre testovanie možných ťahov na šachovnici?

if su len 2instrukcie CPU, delphi ti takych napcha do kodu kopec. Pre kazdy tah mas tam omnoho viac narocnejsich operacii ako jedno if. Ak ide o rychlost treba to brat komplexne a optimalizovat to ako celok (vcetne algoritmu). Zalozit optimalizaciu na 3hodinovom rozmyslani o jednom if je pre mna dost divne, navyse ak vobec spominas delphi.
To if ktore je len porovnanie registra, a bude maximalne vykonane 8x oproti jednemu pristupu na "mantinel" - a to mas prepocet adresy do pola, pristup k pamati, testovanie ci to je figurka hraca (tu dost zavisi ako konkretne ten test napises), plus zabera nieco to vacsie pole (pre vnorene tahy to znamena vytvaranie kopie vacsieho pola v pamati), atd. Nakoniec to vyjde mozno plusminus nastejno. Je omnoho dolezitejsie ako konkretne to napises a v com to budes robit, ako jedno if. Ak by si isiel do extremnej optimalizacie tak by malo vyznam aj jedno if, ale u extremnej opimalizacie nema co hladat ani pristup do pola cez pole[x,y] ale namiesto toho efektivne pouzivany smernik alebo rovno to napisat v assembleri :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny