Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ani jeden, oboje je to nechutně předražené na to, že se jedná o věc typu mobil primárně určený k tel…
Craft 01.05.2014 00:51
Craft
že se jedná o věc typu mobil primárně určený k telefonování a na to si zase prisel jak mi vysvetli…
Boboo 01.05.2014 12:42
Boboo
Tak mě poučit, k čemu je mobil primárně určený? Já vlastně zapomněl, pro někoho to má přidané hodnot…
Craft 01.05.2014 14:34
Craft
Tak uz jsem zpatky z kola, zmoknul jsem, nepomohl mi ani muj smartphone, nebot ten mrak se udelal zn…
RedMaX 01.05.2014 15:01
RedMaX
Joke: No, tak sis měl ten mobil přivázat aspoň na hlavu, místo čepice :-D Nezdá se ti, že už tady ně…
Craft 01.05.2014 15:33
Craft
Už jsi s sebou někdy tahal 50km pláštěnku? A mapu? Ono se těch dohromady třeba půl kilča pěkně prone…
Mayhem 01.05.2014 16:00
Mayhem
No představ si, že běžně věci, jako pláštěnku spolu se sadou imbusových klíčů mám stále v rámové kap…
Craft 01.05.2014 16:45
Craft
Ten byl dobrej. I ta tvoje veleslavná Nokie má dobu hovoru max 8 hodin. Já s sebou místo klíčů, pláš… nový
Mayhem 01.05.2014 21:57
Mayhem
Ono je to dost spekulativní, co je pro koho dobré. Člověk se musí hlavně zaměřit na to, co potřebuje… poslední
Kohyx 19.05.2014 19:27
Kohyx

Ani jeden, oboje je to nechutně předražené na to, že se jedná o věc typu mobil primárně určený k telefonování. Velké je to jako kráva, výdrž baterie stále žalostná a stačí menší pád a je to na kusy nebo po displeji a solidní práce se na tom dělat stejně nedá, takže si kup raději noťas a na telefonování nějaký lowend krám do max. 4000 kč s androidem a když to rozbiješ, hodíš to do popeláku a koupíš si jiný, protože je to dneska spotřebák. Jinak kupovat si předražené telefony typu Samsung S4 s androidem za tu cenu může jenom úplný pako, zřejmě pro svůj lepší pocit ;-)

Tak mě poučit, k čemu je mobil primárně určený? Já vlastně zapomněl, pro někoho to má přidané hodnoty, jako provizorní foťák bez veškeré optiky, vlastně některým stačí už to magické číslo MPix a je spokojen, prohlížení internetu na pidi displeji, hraní games na pidi displeji, nebo snad dělání nějaké solidní práce jako na stolním PC nebo notebooku? Nebo jsi chtěl říci kromě telefonování je ideální na hraní a získání závislosti na soc. sítích? Ano, s tím určitě souhlasím :-) Takže spíše taková parodie na plnohodnotné jiné přístroje, prostě vše v jednom, ve skutečnosti spíše z nouze ctnost ;-) Proto jak jsem psal, dát ty prachy za takovou hračku může opravdu pouze fanda do těchto hraček. Ten, kdo chce získat větší uživatelskou hodnotu za své peníze, investuje spíše do samostaných zařízení a mobil si koupí prostě nějaký základ a nemusí to opatrovat jako nějakou svátost a v případě poškození, pak nemusí fňukat. Ale chápu s tím tolik neohromí své vrstevníky, protože to nemá dostatečný výkon, stejně jako boty bez fajfky nebo správného počtu pruhů :-D

Tak uz jsem zpatky z kola, zmoknul jsem, nepomohl mi ani muj smartphone, nebot ten mrak se udelal znenadani a ani meteoradar ho teda vcas nezachytil. Nicmene uz jsem diky meteu nekolikrat desti ujel. Dneska 42km, zmeril mi to RunKeeper, jdu se podivat, jaky jsem dal vyskovy prevyseni. Jinak dneska jsem jel malou trasu, takze jsem se nikde neztratil a tudiz jsem ani Locus nebo Mapy.cz nepotreboval.

Jestli chces, tak ti tu muzu dat priklady dalsich situaci, kdy se mi smartphone dost hodi. To ze smartphone ty nevyuzijes (nebo neumis vyuzit) neznamena, ze ho nevyuziji jini a telefonovani je jen jedna nepodstatna aplikace.

Jo a fotim s tim taky, Jiayu ma fotak docela obstojnej, no Horor se dokonce vyrovna horsim kompaktum.

Joke: No, tak sis měl ten mobil přivázat aspoň na hlavu, místo čepice :-D
Nezdá se ti, že už tady něco není úplně v pořádku? Normální člověk, by si na kolo vzal pláštěnku do báglu a papírovou mapu cyklotras, pokud se v okolí neorientuje. Ty si vezmeš mobil a řídíš se meteoradarem a spoléháš se na to, že se mraku vyhneš. Sorry, nechci se tě nijak dotknout, ale budeš až příliš závislý na těchto nedokonalých hračkách. Moje zkušenosti jsou spíše takové, že většina takových lidí je pro normální život prakticky nepoužitelná a v případě, že pak mají řešit nějaký v celku normální problém bez dosahu těchto hraček jsou po našem v řiti :-)
Jinak už mě dávno nebere, kde jaká hi-tec masově rozšířená blbost, pro mě je důležitá užitná hodnota věci vzhledem k ceně, její životnost a návratnost investice do zařízení. Hračky si opravdu nekupuji, ty přenechávám dětem a náctiletým, kteří si musí stále něco navzájem dokazovat. Ještě, že mé dvě dcery jsou v tomto normální a dokážou si poradit i bez těchto hraček :-)
P.S. Kvalitní optiku digi zoomem nenahradíš.
P.S.2: Primární, tedy hlavní účel iPhone nebo Smartphone je slovo telefon, jak už mají taky v názvu, čili je to telefonování, všechny ostatní funkce jsou pouze sekundární, čili přidané hodnoty ;-)

Už jsi s sebou někdy tahal 50km pláštěnku? A mapu? Ono se těch dohromady třeba půl kilča pěkně pronese už tak po 20km.
Ano, telefon je na telefonování. A půjdeme jak daleko? SMS už tedy umět nemusí. Je přece na telefonování!
Nejsem nějaký závislák na mobilu, ale ty funkce jsou prostě šikovné, vidím něco zajímavého, vyblejsknu to. Ano, pokud bych chtěl profi fotku, vezmu si optiku za 30k a několik objektivů, ovšem to se hodí, pokud si ráno řeknu "Jdu vyfotit východ Slunce" a pak tam sedím 3 hodiny a čekám a ne pokud jsem například na výletě a prostě jen něco hezkého vidím. Navíc tahat to s sebou, jsme už minimálně na kilču, spíš na dvou. + baterky.
Milion dalších věcí, na které se smartphone hodí.
Zkus si na pořádný výlet vzít cihlu do báglu... A to neřeším to, že telefon mám za 5k, foťák, pláštěnka, mapa, předem vytisknuté jízdní řády z okolních vesnic apod...

No představ si, že běžně věci, jako pláštěnku spolu se sadou imbusových klíčů mám stále v rámové kapse kola, ty snad ne? Asi si z mobilu vykouzlíš i deštnou clonu a posloží ti i jako nářadí pro případnou opravu přibližovadla. Spíše to bude vypadat ale nějak takto: "Ahoj tati, můžeš pro mě přijet autem"? :-)
A praktický telefon s funkcemi navíc, které ale opravdu využiji je u mě: malá velikost, nízká hmotnost, výdrž baterie minimálně 4 dny v aktivním režimu telefonování, tlačítka, provizorní svítilna, kalkulačka a ten foťák pro vyfocení něčeho, abych to nemusel opisovat na papír, což vše momentálně splňuje můj postarší telefon Nokia E52 se symbianem a kupodivu přežil i ne jeden pád, no představ si to, neuvěřitelné :-D Inu zkus si vzít tu svou plácačku na delší pobyt někde bez dostupného zdroje elektřiny, zda ti po 2 dnech k něčemu bude dobrá, leda jako těžítko na mapu, kterou ale vlastně nebudeš mít, protože budeš spoléhat na mapy.cz nebo google mapy :-) A pokud si chci dělat opravdu kvalitní fotky, beru sebou vždycky svůj foťák Nikon, který není o moc těžší než nějaký slušnější kompakt.
Hele a co třeba vyjet na kole úplně bez mobilu? Jsi upad ne? :-D
No nic kluci, je s vámi fakt sranda, ale už musím jít dělat taky něco užitečnějšího, než plkat nad smysluplností dnešních hraček, bez kterých jsou někteří úplně vyřízení ;-)

Ten byl dobrej.
I ta tvoje veleslavná Nokie má dobu hovoru max 8 hodin. Já s sebou místo klíčů, pláštěnky, mapy, foťáku, objektivů a ještě milionu dalších blbin vezmu telefon, přenosnou cestovní nabíječku a vydržím i týden (za předpokladu, že budu telefonovat, hrát hry či budu chatovat na fejsu), nebo cca měsíc, pokud nic z toho dělat nebudu.
To, abych ale z telefonu mohl volat 4 dny mě nějak moc neuspokojuje, protože si přes smartphone vyhledám nejbližší spoj a budu doma (na rozdíl od tebe) velmi brzy. Mimochodem, stejně jsem fungoval dříve, když jsem měl SonyEricsson K770i. Na vyfocení to stačilo, svítilnu to mělo, vydrželo to chvilku taky (ve stadby 14 dní, při telefonování den - nevidím rozdíl), na internetu se daly použít mapy či zjistit jízdní řád.

Pro shrnutí - na déšť jsme připravení oba. Na cokoli dalšího (tornádo, nehody na cestě, výjimečné situace apod.) jsem připravený lépe.
Ano, dá se fungovat i bez telefonu. Proč bych ale volil složitější cestu, když to všechno jde vyřešit tak jednoduše jednou malou krabičkou. Všechno to je o pohodlí, když jdu s kamarádem na výlet, místo toho, abychom se 5x za cestu dohadovali, zda jít doprava, doleva či rovně, řešili to, že nějaký vtipálek vyměnil cedule, nevšimli jsme si turistické značky apod., můžeme se bavit o holkách, o sportu, o čemkoli.

Nechápu, proč tady tak hejtuješ kohokoli, kdo je (na rozdíl od tebe) schopný používat moderní technologie ve svůj prospěch. Pokud ti dělá dobře s sebou tahat o pomyslnou cihlu v báglu navíc, je to tvoje věc. Navíc s sebou klidně můžeš mít oboje, pláštěnka + smartphone je tutovka, že nezmokneš. :)

Ono je to dost spekulativní, co je pro koho dobré. Člověk se musí hlavně zaměřit na to, co potřebuje. Pro většinu lidí je důležitým prvkem fotoaparát, displej a vzhled. Někomu stačí podpora dvou SIMkaret či podpora microSD karet. Mě se třeba líbí i celkový design a hlavně prostředí - třeba u nového HTC One. Jako celek je iOS hodně uzavřený systém, bezpečný, ale dost často na něm padají aplikace, než třeba na Androidu. Ve směrech bezpečnosti je na tom třeba iOS o dost lépe, než Android.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru