Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou TV kartu

Dobrý den, mám dotaz: chci si pořídit TV kartu. Příspěvky jsem prošel, ale zde jsem nenalezl odpověď. Prozatím bych svůj dotaz specifikoval: pokud by mi chtěl někdo poradit, co je důležité sdělit ohledně mé konfigurace PC aby zejména nedocházelo ke konfliktům mezi hardw. Prozatím: WinXP Home SP2, zákl deska: EPOX 9NDA3 nForce 3 Ultra, , graf. karta: Saphire ATI X1950 PRO AGP8, cena tak kolem 2.000,- Kč. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Poradil bych tu samou, kterou jsem doporučil tady: http://pc.poradna.net/question/view/102198-jakou-…
Kurt 16.02.2007 19:30
Kurt
Děkuji za odpověď, tento příspěvek mi musel nějak uniknout. Jenom ještě asi trochu hloupý dotaz, v d…
Ivan 16.02.2007 19:44
Ivan
Na této základní desce je PCI v2.2
Kurt 16.02.2007 19:52
Kurt
Verzi PCI máš napsanou v manuálu od desky, je to 2.2 jak už prozradil Kurt.
host 16.02.2007 19:56
host
Pokud jde o digitální televizní karty, doporučil bych zamyslet se před nákupem nad softwarem. Větši…
Ynd0r 16.02.2007 20:07
Ynd0r
Absolvoval jsem to s několika DVB-T kartama - a kdybych tohle věděl na začátku, ušetřil bych si dost…
ancer 18.02.2007 02:12
ancer
Já jsem záměrně konkrétní karty neuváděl, protože jsem si nějak blbě přečetl původní otázku a měl js…
Ynd0r 18.02.2007 11:50
Ynd0r
... Takže příklady použití: 1) doma zapnu jakýkoli počítač, notebook nebo pda připojené přes WiFi a…
Ynd0r 18.02.2007 11:51
Ynd0r
díkec za Tvůj čas :beer: Povzdechnutí: kdyby tak ještě v té televizi něco zajímavého dávali, aby to…
ancer 18.02.2007 15:00
ancer
Viem ze je to od veci ale zrejme su tu odbornici.....mam WinFast LedatekDTV2000H a na DVB-T vysielan…
poar 18.02.2007 15:37
poar
http://platan.vc.cvut.cz/cgi-bin/httpttx/ct1/select /iso-8859-2/plain/index by zatím nestačilo? Ne…
ancer 19.02.2007 13:59
ancer
Tak, jelikož jsem vyřešil problém s naformátováním HDD a abych se nenudil, vymyslel jsem si jiný pro…
Ivan 07.03.2007 14:44
Ivan
Mam podobnou zalozenou na BT8x8 a asi bych doporucil DScaler verzi 4, funguje celkem pekne, nahrava…
kubik 07.03.2007 17:04
kubik
Win Fast TV 2000 XP (bez RM) mi pod XP/SP2 jela s dodaným softwarem hned (včetně dálky a nahrávání).…
Ynd0r 07.03.2007 21:54
Ynd0r
sypu si popel na hlavu, já na to úplně zapomněl. Mám teď neuvěřitelně málo času a jsem zde jen spora…
cody 07.03.2007 15:25
cody
Máte někdo zkušenosti s USB tunery? Co nabízí vůči klasickým tunerům v PCI? Co jim naopak schází? poslední
Prasak 11.03.2007 21:28
Prasak

Pokud jde o digitální televizní karty, doporučil bych zamyslet se před nákupem nad softwarem.

Většina karet (PCI i USB) má u sebe jen nějakou debilní prohlížecí aplikaci s timeshiftem a nahrávačem - a není kompatibilní s ničím jiným... maximálně s MCE.

Po opadnutí prvotního nadšení člověk často zjistí, že by se televizní karta dala využít i jinak - třeba pro streamování televize do ostatních počítačů v LAN, nebo přes WiFi do PDA/telefonu, případně přes internet kamkoli - třeba taky do telefonu. V případě digitální televize to nesežere žádný výkon CPU - a přitom je možné streamovat třeba všechny programy transpondéru najednou.

Ovšem jak říkám: chce to nejdřív vybrat software (a ono jich dobrých zas tak moc není) a až podle toho kompatibilní kartu. Nejlépe se přímo poradit s autory vybraného softwaru a nechat si něco doporučit. Protože jinak je šance hraničící s jistotou, že karta nebude kompatibilní s ničím - a když bude, tak jen částečně (což znamená, že někdy půjde, jindy zatuhne... prostě nepoužitelné).

Absolvoval jsem to s několika DVB-T kartama - a kdybych tohle věděl na začátku, ušetřil bych si dost času a peněz.

Absolvoval jsem to s několika DVB-T kartama - a kdybych tohle věděl na začátku, ušetřil bych si dost času a peněz.

a mohl bys, prosím, ten čas ušetřit i nám ostatním? Nebo, ať se neschovávám za lidi, ušetřit čas ancerovi? :-p

Zatím jenom gůglím (tvfreak, diskuse u některých prodejců a tak), kolem mne zatím nemá nikdo zkušenost a tak inklinuji k usb dvb-t klíčence "Leadtek Winfast DTV Dongle".

Možná bych radši kartu do PCI, ale nenašel jsem žádnou, která by se zdála být bez problému.
A ještě radši bych chtěl do PCIe x1, ale našel jsem jen jednu a mám pocit, že zrovna sw nebyl v pohodě.

dík

edit:
a když už jsem týral strejdu gůgla - tak analogová TV karta vychází v českých diskuzích jako nejlepší "Leadtek Winfast PWR2000". Akorát nevím, jak je to s kabelovou TV, ta prý má být v budoucnosti taky digi?
Takže analogová TV kartice nepojede?

Já jsem záměrně konkrétní karty neuváděl, protože jsem si nějak blbě přečetl původní otázku a měl jsem za to, že autor se zajímá jen o karty do PCI.. a taky můžu mít jiné priority než někdo jiný (například mi jde o možnost streamování - a nakopak mi tolik nevadí nepodpora češtiny).

Pár digitálních tv karet jsem vyzkoušel - a většinou jakžtakž fungovaly, ovšem jenom se svým vlastním softwarem (výjimkou byla LifeView TV Walker Q DVB-T USB, která pořádně nefungovala ani se svým vlastním softwarem ;-) )
Lákalo mě, že příjem digitálního vysílání narozdíl od analogového spotřebovává jenom nepatrnou část výkonu CPU (cca do 5%) a streamování po síti by mělo být teoreticky velmi jednoduché. Každý počítač, pda nebo notebook připojený doma k síti by se tak mohl během vteřiny stát plnohodnotným televizorem a přijímat vysílání přesně v té kvalitě, jak je vysíláno, aniž by bylo potřeba cokoli dokupovat - kromě vhodné televizní karty. Tady je ale kámen úrazu: softwarů vhodných pro takové streamování je málo. Pro Windows ještě míň. A drtivá většina karet s nimi není kompatibilní.

Vytipoval jsem si pro tyhle účely dva zajímavé a živé projekty: ProgDVB ( www.progdvb.com ) a MyTheatre ( MyTheatre.html ). Oba jsou dlouhodobě zavedené a osvědčené. A přitom - jak teď koukám - jejich poslední verze jsou z tohoto týdne. K dispozici je i SDK.

Některé karty mi s těmito projekty sice fungovaly (například tahle http://www.digizone.cz/clanky/hauppauge-dec-2000-t- kombinace-pro-televizi-a-pc/ stojí pod 2000,-Kč včetně DPH a je zajímavá tím, že funguje jako USB karta a přitom jde používat i jako samostaný settopbox), ale nestabilně. Po přečtení diskuzí jsem zjistil, že stabilita DVB-T driverů je obecně velký problém. Není zkrátka žádnou výjimkou, že se (obvykle při přepínání transpondérů) karty kousnou a je potřeba je restartovat. To samozřejmě použitelnost nějakého streamování po síti dost znemožňuje.

Dopisoval jsem si se Saarem (autorem MyTheatre), který mi doporučil Twinhan Alpha ( product_terrestrial_7.asp - prodává se taky do 2000,-Kč s DPH). Neříkám, že je to pro každého optimální karta... s přiloženým softwarem například neumí češtinu.
Ale s MyTheatre je 100% spolehlivá a funguje mi 24 hodin denně bez zatuhnutí.

Dosud jsem ji používal tak, že je připojená k nonstop jedoucímu počítači, na kterém běží na pozadí MyTheatre spřažený s VLC a streamuje video po síti. Počítači to ubírá podle počtu momentálně připojených klientů zhruba 4-10% výkonu, což mi připadá přijatelné. Na ostatních počítačích v LAN přijímám video v plné kvalitě, bez jakéhokoli reencodingu. Když se chci podívat na televizi přes internet z práce nebo odkudkoli z telefonu, můžu přes webové rozhraní zvolit kanál, kodek i požadovanou kvalitu.

...

...

Takže příklady použití:
1) doma zapnu jakýkoli počítač, notebook nebo pda připojené přes WiFi a přislušným shortcutem rovnou spustím libovolný program v plné kvalitě - přesně tak, jak se vysílá.
2) Mimo domov sednu k jakémukoli počítači s internetem, otevřu browser a připojím se k domácímu počítači, na webové stránce vyberu program a přibližnou rychlost připojení, fullscreen - a už můžu čučet na bednu :-) Přes web si můžu samozřejmě nechat doma taky něco nahrát, přehrávat již uložené nahrávky nebo filmy, atd.

Až bude chvilka času, chystám se znovu nahodit Helix server ( helixcommunity.org ), který nabízí pro klienty ještě větší komfort a umí streamovat i do "hloupých" mobilů.

Co se týká analogových karet, mám dobré zkušenosti s Leadtek WinFast TV2000 XP Expert TV - je spolehlivá a dělá to, co slibuje. Ale nemám pro ni žádné využití, kabelovkou jsem zrušil, takže leží ve skříni.

Závěr: projeďte si www.progdvb.com a www.dvbcore.com , případně najděte jiné podobné softwary a uvažte, jestli je nepotřebujete (kvůli mnoha funkcím, které obslužný program dodaný ke kartě zaručeně nebude umět). Pokud ano, vybírejte kartu podle kompatibility se zamýšleným softwarem, protože naopak to nepůjde.

Povzdechnutí: kdyby tak ještě v té televizi něco zajímavého dávali, aby to všechno mělo i nějaký praktický přínos...:-)

díkec za Tvůj čas :beer:

Povzdechnutí: kdyby tak ještě v té televizi něco zajímavého dávali, aby to všechno mělo i nějaký praktický přínos...

Já se dívám v TV jen na zprávy, pokud jsem doma. A taky MS v hokeji (mám radši ve společnosti).
Kartici si chci koupit, abych nahrál vnučce starý, klidně ještě černobílý, i jiný pohádky. Aby neměla TV jako kulisu, ale si aspoň vybírala, nebo tak něco. Už má 6 měsíců, tak bych měl něco koupit, než se ještě naučím stříhat ven reklamy. 8-)

Viem ze je to od veci ale zrejme su tu odbornici.....mam WinFast LedatekDTV2000H a na DVB-T vysielani mi nejde teletext....co mam s tym robit...ono to nejde nikomu ci len mam zly sofrware????????????...inak som s tou kartou uuplne spokojny...ked zabudnem na hlupu instalaciu...inak super

Tak, jelikož jsem vyřešil problém s naformátováním HDD a abych se nenudil, vymyslel jsem si jiný problém. Absolutně nedbaje Vašich určitě dobře míněných rad provedl jsem následné - úplně opačně než mi bylo doporučováno: Ve slevě jsem zakoupil TV kartu: Win Fast TV 2000 XP RM analog. Kupodivu instalace a spuštění proběhlo během pár minut v pohodě. Obraz i zvuk se mi jeví jako min. dobrý, soft. je dokonce v CZ, ale. A zde problémy: Program (přiložený na inst. CD) nereaguje na dálkové ovládání, vše se ovládá myší, nebo klávesnicí. 2. Když jsem chtěl nahrávat záznam z TV, pouze to ohlásilo chybu. 3. V textu teletextu jsou čtverečky... Sám jsem zkusil jiné softw.: FlyTV a ATV 2000 ale bez úspěchu - u těchto dvou šel pouze zvuk ale bez obrazu. Prosba: najde se někdo, kdo tuto TV kartu má, nebo měl a ví o nějakém softw., který nemá s touto kartou problém? Děkuji.

Win Fast TV 2000 XP (bez RM) mi pod XP/SP2 jela s dodaným softwarem hned (včetně dálky a nahrávání)... a pokud vím, karta je právě vyhlášená tím, že její software funguje. Než začneš experimentovat s alternativními softwary, začal bych od toho dodaného programu - ten přece musí fungovat, jinak by se to mělo reklamoval? Dálku můžeš vyzkoušet taky s příslušným pluginem do girderu.
Čím se vlastně liší "RM"?

sypu si popel na hlavu, já na to úplně zapomněl. Mám teď neuvěřitelně málo času a jsem zde jen sporadicky. Ale slibuju, že k tomu digitálu napíšu o txt. Kompatibilita sw a hw je opravdu příšerná na výběr toho moc není. I přímo u výrobců , kteří jej přímo doporučují to funguje někdy hrozně viz. Pinaccle Studio pro zpracování videa. Bývá to ale i kus od kusu PC, karta stejná jiná deska a nejede to (tedy tuhne, restart sw samotným os apod.). Měl jsem zase od jednoho něšťastníka jednu USB klíčenku DVB-T , těžko se to bude reklamovat citlivost nic moc a navíc na dvou PC jsem ji vůbec nerozjel. Samozřejmě prodejce po první reklamaci tvrdil že je ok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru