Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace TABLETU LENOVO

Dobrý den, prosím Vás poraďte mi co mám dělat.
Vlastním něco přes půl roku starý Tablet Lenovo Yoga. Vložila jsem do něj paměťovou kartu a tablet šlapal jedna báseň. Nedávno jsem si do něj přikoupila internet a chtěla jako předtím zasunout sim kartu, ale ta dělala potíže. Ne a ne zaskočit, aby zůstala na místě. Byla to hra o nervy, ale nakonec se podařilo, ale přímo do očí mi displej lhal, že chybí sim karta. Tak jsem ji vytáhla a sjela do oficiálního obchodu internetového zástupce operátora se poradit. Také se s kartou nějako dobu nervačil, také se mu to nakonec povedlo a přečetl si lež na displeji. Dal mi novou simkartu s tím že už ji nemám do tabletu vkládat, dokud nebude tablet opraven. Že má určitě ten slot vadný. Zanesla jsem jej do prodejny na reklamaci a příští den mi s omluvou citovali Arvato servis, že to jako záruční opravu nemohou opravit, jedině za peníze, tak jsem s nevolí souhlasila, ale přes týden jsem si dopisovola s jejich logistkou...Aby mi vysvětlila co jsem udělala špatně, abych chybu neopakovala...že jsem z toho co mi napsala nezjistila žádnou chybu čím bych poškodila tablet....že chci tu součástku poslat i s opraveným tabletem a na to mi odepsala, že to asi nepůjde protože součástka je moc maličká. Poslali mi fotku rozmontovaného tabletu kde na první pohled bylo vidět jak slot na sim kartu je nakřivo proti paměťového který byl v pořádku. Tak i to jsem paní napsala, ale už mi neodpověděla. Nevím, ale myslím si, že jsem tablet jakkoliv zničila a cítím se poškozená a to mi jaště od 25.5 nepřišel opravený tablet ani s, či bez součástky kterou jsem měla zničit a faktura kterou ji mám uhradit. Holedbají se že u nich trvají opravy 3 až 5 dnů. Děkuji Vám pěkně předem za radu a s přáním pěkného dne
Euridika

Předmět Autor Datum
Arvato jsou znami podvodnici, na ktere se musi tvrde, chyba byla, ze jsi souhlasila, mela jsi jim vy…
RedMaX 21.06.2015 18:37
RedMaX
No ale tak ty si si sama znicila vlastne ten slot do coho zasuvas tu SIM kartu a tym padom si ty na…
human0id 21.06.2015 19:12
human0id
Děkuji Vám, o servis jsem se moc nestarala. když prodejna je veký známý obchod ALZA. Předpokládala j…
euridika 23.06.2015 01:26
euridika
Ten slot nejde nijak zničit z venku. Stráš simku do škvíry a prostě to nejde uhnout. Musl být křivě…
euridika 22.06.2015 00:33
euridika
Pravděpodobně se vám to nějak povedlo, bůh ví, co jste tam strkala :) Jen tak se něco neurve. Máte d…
Frantaklikar 22.06.2015 20:24
Frantaklikar
Nedelal bych z lidi hlupaky, ja ji verim, pravdepodobne nic neznicila, byla tam proste vada z vyroby…
Redmarx N 22.06.2015 20:37
Redmarx N
Potvrzuji - mám s touhle firmou podobné zkušenosti.
Kurt 23.06.2015 11:58
Kurt
Ne opravdu jsem nic neurvala. Navíc ten jeden šel krasně zamáčknout a ten druhý špatně. Opravdu nemá…
euridika 23.06.2015 01:19
euridika
Opravdu jsem tam strkala sim kartu s plastu a tablet je kovový. Navíc jsou to dva sloty vedle sebe a…
euridika 23.06.2015 13:09
euridika
Simka je na jedný straně zkosená. Stejně je zkosená i ta patice uvnitř tabletu. Stačí tam simku strč…
cejna 23.06.2015 13:38
cejna
Dobrý den, samozřejmě vím jak vypadá simka, jak ta velká než byla tato malá. jelikož mám mobil x let… poslední
euridika 23.06.2015 20:19
euridika
Ano, přesně fak mi to připadalo, závada z výroby, Přece když jsou dva stejný sloty vedle sebe s popi…
euridika 23.06.2015 01:10
euridika
Jestli to mas koupeny v Alze, tak jim napis, nech si zavolat vedouciho a zkus to resit s nima. Ja s…
Redmarx N 23.06.2015 10:51
Redmarx N
Dobrý den Redmarxi N, dopis mám napsaný, jenom že nemám ponětí, komu a kam to poslat. Včera jsem do…
euridika 23.06.2015 12:59
euridika

Arvato jsou znami podvodnici, na ktere se musi tvrde, chyba byla, ze jsi souhlasila, mela jsi jim vyhrozovat soudem a tim, ze si obstaras soudniho znalce a udas je COIce.

Bohuzel toto je realita nakupu smartphonu a tabletu dnesni doby, oficialni servis pro CR je u mnohych znackovych zarizeni Arvato, od kterych nevyreklamujes vubec nic, budes rada, ze ti ten tablet neznicej a nevratej ti ho nefunkcni.

Jestli nema Lenovo zadny jiny autorizovany servis nez Arvato, tak radim takovy vyrobek nekupovat. Arvato je jeste horsi nez Britex a i na ne najdes na netu kupu stiznosti.

Jedine to resit soudni cestou, coz se dobre radi, ale vzhledem k situaci se soudy v CR spatne praktikuje. :-/

No ale tak ty si si sama znicila vlastne ten slot do coho zasuvas tu SIM kartu a tym padom si ty na vine. Vadny ten slot neni lebo ty si ho uz dokrivyla pravdepodobne na zaciatku a oni v servise ked to otvorily tak uz len videly to co si sa snazily ty a ten predajca v obchode tam napchat tu SIMku.
-----
Bohuzial jedine co ti ostava je len vynutit si ten tablet spet a dat do ineho servisu. Osobne tam treba chodit po ten tablet lebo ak si budes stale dopidsovat tak ho uvidis o pol roka...

Pravděpodobně se vám to nějak povedlo, bůh ví, co jste tam strkala :) Jen tak se něco neurve. Máte dvě možnosti - buďto si nechat tablet vrátit neopravený, nebo zaplatit opravu. Pokud se servis vyjádřil, že oprava bude mimozáruční, už jen čeká na vaše rozhodnutí. Součástku k tabletu servis nepošle, jsou to opravdu maličkaté součástky.

Opravdu jsem tam strkala sim kartu s plastu a tablet je kovový. Navíc jsou to dva sloty vedle sebe a popsaný. Nedokáži si představit jak bych ten mechanismus mohla poškodit.
K té součástce, právě že je malá tak se dá lehce poslat a aspoň bych viděla co se stalo ale s platbou a tím že to přijde bez součástky jsem se nějak smířila. Příště si všechno raději prověřím dopředu i přes to jak je firma velká. Děkuji Vám.

Simka je na jedný straně zkosená. Stejně je zkosená i ta patice uvnitř tabletu. Stačí tam simku strčit obráceně, trochu zatlačit a slot pro sim kartu, ještě ke všemu přiletovanej bezolovnatým cínem, se utrhne z desky, čímž pádem je oproti ostatním slotům nakřivo. Klasika....
Jestli Vám poslali fotku tak ji sem dejte...

Dobrý den, samozřejmě vím jak vypadá simka, jak ta velká než byla tato malá. jelikož mám mobil x let tak rozhodně vím jak se zachází se simkou, navíc symboly jsou před vstupy i s nákresy, takže tuto chybu jsem určitě na 100% neudělala. Ovšem pokud je to tak lehké jak říkáte, tak ta fotka je doklad o mé blbosti, pak se nedivím, že si z toho udělali servisy zlatý důl a nikdo jim to nemůže vyvrátit. To by si tak mohli jedině odskoušet firmy jako Alza a poslat tam pod nějakým jménem nový tablet a bylo by jasno. Vlastně fotka v tomto případě je doklad o jejich pravdě, protože nikoho ani Vás tady nepřesvědčím, že jsem nedala nikdy nic jinak než patří, protože jsem ze starší generace a raději si návod přečtu několikrát když nevím jak to patří. Možná že jsem tu z Vás nejstarší, která si svých nových věcí váží už proto že mám jen ID. Takže fotka je v tomto případě důkaz proti mě, takže na nic.
Ale děkuji, hlavně pokud lze opravdu jen tak lehce slot rozbít.

Ano, přesně fak mi to připadalo, závada z výroby, Přece když jsou dva stejný sloty vedle sebe s popise paměť a na druhé sim a jedna krasně šla zamačknout a druhá ne tak jak to vypadá. No a když to otevřeli a vyfotili, tak bylo jasně vidět jak ten simkový je nakřivo. Což ale z venku není vidět. Přece simkartou nemůže nikdo ani já, zničit mechanismus slotu.
Děkuji Vám

Jestli to mas koupeny v Alze, tak jim napis, nech si zavolat vedouciho a zkus to resit s nima. Ja s Alzou mam velmi dobre zkusenosti, ze mi dokazali pomoct, kdyz servis puvodne nechtel. Samozrejme oni na servis mohou zatlacit a ten muze svuj nazor radeji zmenit, aby si to s tak velkym prodejcem nerozhazeli nebo muze servis trvat na svem a pak nic krome soudniho rizeni nezmuzes. Ale urcite bych zkusil se nejprve domluvit s Alzou a popsat jim celou situaci, pokud z toho bude jasne, zes to nemohla znicit ty, mohou treba pomoct.

Dobrý den Redmarxi N, dopis mám napsaný, jenom že nemám ponětí, komu a kam to poslat. Včera jsem do Alzy zavolala abych to zjistila a dozvěděla se, že už mají tablet u nich a do dvou dnů mi přijde a zapoměla jsem se zeptat kam to poslat, na internetu to nemůžu nějak najít. Bohužel jsem v takové situaci a nejsem doma v Brně, ale starám se o rodiče mimo Brno. Kdybych byla tam, tak to určitě řeším jak radíte ale je to takové momentálně nešikovné. Také si nemůžu dovolit jezdit sem tam protože mám plný ID a není to žádná hitparáda. Ale přes to bych jim to s nějakými úpravami poslala, protože je ten servis shazuje. Dala jsem to k nim do opravy s klidem, právě s pocitem velké firmy v zádech.
Děkuji a jsem Vám vděčná za radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru