Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhlavní sluchátka Marschall Major

Dobrý večer,

sháním nějaká dobrá sluchátka hlavně na poslouchání hudby doma, ale občas i na nějaké chvilkové cestování. Na heuréce jsem našla nejlépe hodnocené v cenové relaci, ve které hledám (-2000) Razer Kraken, které se mi upřímně nelíbí vzhledově. Na mě jsou už moc. Přemýšlím tedy o Marschallech, které mě fakt oslovily (opět díky hodnocení). Jen nevím, které a jaký je třeba rozdíl mezi "Major" a "Major Pitch"/"FX". Specifikace mají stejné, to se připlácí pouze za materiál, kterými jsou pokryty ? Doopravdy nevím. Zda se vyplatí tedy zainvestovat do Pitch, či maximálně FX, které jsou ještě o něco dražší než ty Pitch. Či stačí obyčejné...
Ale ještě další taková zásadní otázka. Četla jsem něco ve stylu že nefungují s jinými zařízeními, než Iphone, je to pravda ? Iphone sice mám, ale počítač mám značky jiné teda než Apple. Zdála se mi to blbost, jsou to sluchátka, musí být snad kompatibilní s více zařízeními :-D Pro jistotu :-)

Marschall Major : http://sluchatka.heureka.cz/marshall-major/#sectio n
Marschall Major Pitch : http://sluchatka.heureka.cz/marschall-major-pitch/ specifikace/#section
Marschall Major FX : http://sluchatka.heureka.cz/marschall-major-fx/spe cifikace/#section

Děkuju moc, sluchátka jsem takhle ještě nikdy nevybírala a jelikož je všude vše stejně popsané tak fakt netuším.

Předmět Autor Datum
Omlouvám se za začlenění do "Periferií". :-D:-D Nejspíš to patří mezi multimédií
NicoleSm 02.07.2015 01:07
NicoleSm
Razery neber, to jsou herni sluchatka. Nebudu resit samotne marshally...jejich koupi neprohloupis n…
helemese 02.07.2015 02:48
helemese
Myslím že mým důvodem "nekoupi" (ani jsem o nich neuvažovala, přijde mi drahé dávat 2000 za sluchátk…
NicoleSm 02.07.2015 10:22
NicoleSm
Jak jsem rikal, na domaci poslech jsou asi lepsi nahlavni, ktere mam take i ja, ale muzu rict, ze mo…
helemese 02.07.2015 16:04
helemese
Btw. Bohužel, jsem z Olomouce a myslím, že tady takových možností moc není. Nebo o tom aspoň tedy ne…
NicoleSm 02.07.2015 10:23
NicoleSm
Tak tedy už uvažuji pouze mezi těmihle a nevím. Koupit pecky se trošku bojím za takovou cenu http:/…
NicoleSm 02.07.2015 11:23
NicoleSm
Jezisikriste, Beats nikdy! Na doma by som bral circumauralne otvorene, in-ear moc nie (aj koli pohod…
Michal2 02.07.2015 11:41
Michal2
Mluvite o tech in ear ? Marschall náhlavní u mě tedy zatím vyhrávají. Ale stále nevím které.
NicoleSm 02.07.2015 11:46
NicoleSm
Inac rozdiel medzi tymi klasickymi a pitch black je v mikrofone, vsak to pisu na stranke. A pokial u…
Michal2 02.07.2015 11:48
Michal2
Já si nevšimla toho editu, mrknu na to
NicoleSm 02.07.2015 11:49
NicoleSm
Ano, beats nebrat v zadne podobe...nahlavni,in eary, v zadne. Ve vsech je to spatna volba. poslední
helemese 02.07.2015 16:07
helemese
Marshall Major mám k plné spokojenosti a jak je tu napsáno, nejsou pro každého. Mají tužší most, mě…
Potkan007 02.07.2015 12:07
Potkan007
Mě se zdají za tu cenu prostě super. Ráda bych se zeptala, ale na takové věci se ptá těžko. Třeba oh…
NicoleSm 02.07.2015 12:26
NicoleSm
Basy jsou o zvyku, přesnost průměrná, jsou výraznější, takové ty dlouhé dunivé (nevím, jak je nazvat…
Potkan007 02.07.2015 12:41
Potkan007
Dobře, děkuji moc. Beru je :-)
NicoleSm 02.07.2015 12:45
NicoleSm
Za tu cenu dobrá volba, ať slouží. Jen opravdu doporučuju nechat most roztáhnout týden na krabici. K…
Potkan007 02.07.2015 12:51
Potkan007
Dobře, děkuji za tip :-)
NicoleSm 02.07.2015 12:56
NicoleSm

Razery neber, to jsou herni sluchatka.

Nebudu resit samotne marshally...jejich koupi neprohloupis nejak vyrazne. Problem je spise v tom, ze sluchatka se tezko vybiraji, kazdy ma trochu jine hudebni preference. Nekdo chce basovejsi projev, nekdo spise cistejsi a detailnejsi. Nekdo posloucha prevazne metal, jiny elektronickou. Na kazdou vec budou jina sluchatka lepsi. Takze univerzalni rada neexistuje...marshally jsou pro nekoho super, pro jine presne naopak.

Moje univerzalni rada ovsem zni takhle. Mas nejaky duvod, proc nekoupit in ear sluchatka? V dane cenove relaci si troufam tvrdit, ze sezenes zajimavejsi kousky. Obecne plati, ze in ear sluchatka jsou na tom lepe v pomeru cena/zvuk. Prinejmensim v levnejsich cenovych relacich. Ikdyz na domaci poslech nemusi byt nejvhodnejsi, na cestovani jsou jasne nejlepsi a pri spravnem vyberu jsou i doma super.

Idealni je bydlet v Praze ci v Brne a zajit si do prodejny s moznych poslechem :)

Myslím že mým důvodem "nekoupi" (ani jsem o nich neuvažovala, přijde mi drahé dávat 2000 za sluchátka do uší) "in ear" sluchátek je ten, že poslouchám hodně doma a na špunty v uších doma nejsem zvyklá. Nebo spíš mě z nich brzy začnou bolet uši, jelikož neumím poslouchat hudbu na nižší hlasitosti, než je ta největší. Když jste to ale napsal, uvažuji o tom. To zvuk v sluchátcích do uší je doopravdy mnohem lepší než v náhlavních ? (já celou dobu žila v opaku) A to, že jsou herní, by mi vůbec nevadilo, jen to jde až moc vidět. :-D A také bych radši sluchátka, které mi tedy dopřejí ten basovější projev :-D

A o těch Marschallech víc nevíte tedy?

Jak jsem rikal, na domaci poslech jsou asi lepsi nahlavni, ktere mam take i ja, ale muzu rict, ze moje in eary jsou na druhou stranu tak pohodlny, ze 90% nahlavnich jim pohodlnosti nesahaji ani po kotniky :) Ale jak jsem rekl, koupi Marshallu nic nezkazite, verim, ze se budou libit. Osobne jsem je na usich nikdy nemel, nahlavni jsem vybiral z vyssi cenove relace, z nizsi mam prave in eary na venek.

K dotazu. Pred lety byl problem v miniaturizaci a tak udelam male a kvalitni sluchatka bylo drahe. Dneska uz to problem neni a pri neustale rostoucich cenach materialu je to prave velikost, ktera zveda cenu. Tedy za 2000kc udelate kvalitni in eary, ale u velkych nahlavnich sluchatek vam velkou cast penez spolkne most,nausniky a na samotne menice uz zbyde mene. Tedy pri 2000kc sezenete vyborne hrajici in eary, ale nahlavni sluchatka kulhaji. Ale samozrejme vsude jsou vyjimky a jsou in eary, ktere stoji za prd...stejne tak ale nahlavni. Nic nelze uplne zobecnovat na 100% pripadu :)

Víte jak, udelame si mecheche v olomouci...vy vezmete marshally, ja si je konecne vyzkousim, ja vezmu jeste mnou nikdy nepouzite in eary za 1400kc, ktere jsou dosti basove a muzeme to lehko roztrhnout, jak co zni, mam to pul hodinky cesty :) A nejakou hospodu tam mate jiste :) Vim, drzej dotaz, ale ja mam zvuk rad a chtel bych to slyset, co rikate? :) helemese@email.cz

PS.Prvnich x hodin budou ty marshally hrat jinak, pak se zvukove umoudri. Zahoreni je u sluchatek bezny jev...chvili jim to trva.

Tak tedy už uvažuji pouze mezi těmihle a nevím. Koupit pecky se trošku bojím za takovou cenu

http://sluchatka.heureka.cz/marshall-mode-eq/#sect ion
http://sluchatka.heureka.cz/beats-by-dr-dre-urbeat s-2/#section
Které myslíte, že jsou lepší ? (co nejrychleji prosím, ty marschally jsou teď v akci :-D )

marshall-major
https://www.tsbohemia.cz/marshall-major-pitch-blac k-uzavrena-sluchatka-s-m_d181259.html
A jaký je rozdíl tady mezi těmito ?

Stále se nemohu rozhodnout ...

Jezisikriste, Beats nikdy! Na doma by som bral circumauralne otvorene, in-ear moc nie (aj koli pohodliu a aj koli zvuku). Co som tak pocul, tak Marshall zevraj u sluchatok zvuk prekvapivo o nicom, takze osobne by som si ich radsej overil osobne (aj ked pri objednavke cez net mas vzdy moznost ich do 14 dni vratit bez dovodu, ze ano).

EDIT: nieco take http://headphones.cz/inshop/domaci/otevrena/audio- technica-ath-tad400.htm

Inac rozdiel medzi tymi klasickymi a pitch black je v mikrofone, vsak to pisu na stranke. A pokial u teba cely cas, co tu ludia vypisuju, vyhravaju tie Marshally, tak nechapem zmysel zalozenia otazky... JA ti len mozem napisat, ze AT, AKG a podobne budu mat urcite o dost lepsi zvuk ako tie Marshally, ale ok.

Marshall Major mám k plné spokojenosti a jak je tu napsáno, nejsou pro každého. Mají tužší most, mě osobně z toho šíleného tlaku po 10 minutách bolely uši, nechával jsem je doma přes týden roztažené na krabici (jako kdybych je měl na hlavě), občas mostem opatrně zapružil ještě o něco víc. Teď skvěle sedí a přítlak je tak akorát, most povolil.
Zvukově. Mám lepší aparaturu na poslech doma, jak po stránce receiver+repro, tak i střední třídu sluchátek (Sennheiser HD558). Hledal jsem sluchátka čistě na poslech venku, v MHD. Dobře tlumí, mají výraznější hloubky, ke středům nemám až tak moc co říct, nejsou špatné, ale nemám co chválit, takový dobrý průměr za ty peníze, neurazí, co mám slyšet, to slyším. Výšky jsou čisté, ale na někoho možná až příliš výrazné. Hrají německou vanu, výraznější hloubky a výšky, čistě líbivý zvuk. Prostorovost v nich je slyšet, drobné detaily se slévají a trochu zanikají.
Odměnou za líbivost je, že se přijatelně poperou téměř s čímkoli, co do nich člověk pustí od vážně hudby po metalové mlácení a elektro. A zásadní výhoda, nesejde jim moc na kvalitě výstupu zvukové karty. Hrají téměř identicky z ultrabooku, z mobilu, z receiveru, z externí zvukové karty.

Kupoval jsem je za 1200 na Alze v akci Black Friday. Nespěchal jsem na ně a věděl jsem, že většinou je za tu cenu nabízejí, kdyby nebyly, počkal bych si na další slevy.

Pokud jsou nějaké další dotazy, jen do mě, rád odpovím.

Mě se zdají za tu cenu prostě super. Ráda bych se zeptala, ale na takové věci se ptá těžko. Třeba ohodnotit basy a zda elektro hudba atd, hraje dobře ? :-D Fakt nevím, jak se na to zeptat. A jestli náhodou nevíš, zda je rozdíl jen v mikrofonu u těch pitch a obyč

Basy jsou o zvyku, přesnost průměrná, jsou výraznější, takové ty dlouhé dunivé (nevím, jak je nazvat) jim nedělají problém, na ten styl hudby se překvapivě vzhledem k zaměření výrobce hodí. Jiné, než svoje jsem neměl, ale co koukám, není rozdíl, "Pitch Black" je jen a jen jiná barevná varianta, kompletně černá. Já mám tu "základní", která se mi osobně líbí víc. Stejná černá, ale má zlaté doplňky, most je zevnitř tmavě hnědý (zezačátku a i na produktových fotkách je docela světlý, ale během půl roku je vidět, že je hnědý, ale téměř splývá s černou z vnější strany) a nápisy na mušlích bílé.
Co mi je na nich sympatické je kabel. Působí bytelně, spirálové zatočení po vzoru telefonního sluchátka je praktické, když mám sluchátka na hlavě a přehrávač v kapse, délka vyjde téměř přesně - nemusím řešit, kam uklidit přebytečný metr kabelu. A líbí se mi pružinka u jacku proti zalamování kabelu - nepustí ho do polohy, kdy by se lámal.

Za tu cenu dobrá volba, ať slouží. Jen opravdu doporučuju nechat most roztáhnout týden na krabici. Když jsem přišel domů, dal jsem je na ni (tím širším způsobem, mušle jsou při něm docela daleko od sebe), když jsem odešel, vzdal jsem si je a tak dokola. Občas opatrně zapružit. Z továrny se po sundání z hlavy přicvaknou mušle na sebe, to se nedá nosit na hlavě, moje mají v klidové poloze na stole mezi sebou ještě 4 centimetry, nedotýkají se.
A zvuk je po vybalení trochu tupější, během několika hodin hraní se hlavně hloubky uvolní, působí pružnějším a lehčím dojmem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru