Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inicializace USB v C#

Ano ta library moze byt tiez dobra.

VID je vendor ID, malo by byt jedinecne vyrobca si to ma kdesi asi registrovat u nejakej organizacie, PID si voli vyrobca sam (product ID). Za normalnych okolnosti sa uz nacitavanie ovladaca (.sys) riadi tymito dvomi vecami, ku kazdemu ovladacu (.sys) je aj .inf subor, v ktorom je napisane ze pre ktore VID a PID ten ovladac patri, a Win ked zdetekuje nove device hlada spravny ovladac ktory ma v .inf tieto hodnoty. Plati aj pre PCI zariadenia atd.

V pripade HID device neviem zhlavy jak Win zisti to, ze ma nacitat HID ovladac, zrejme aj u USB existuje nejake classID podobne jak u PCI, a podla toho Win vie ze to je HID device a ze staci nacitat univerzalny hid ovladac. A nemalo by to byt zavisle na VID a PID. Akurat by si nemal pouzivat nejake VID nejakeho intelu, aby win nenacitaval nejake divne ovladace :-D Principialne ale myslim ze PID mozes menit.
Dalsia vec ktoru urcite mozes menit je ta verzia, podla toho si mozes tiez odlisovat zariadenia, aj ked maju stejne VID a PID. Ta fcia HidD_GetAttributes ti vrati aj verziu (som ti daval link na tu strukturu teraz vyssie). Verziu a aj VID a PID si definujes v tom atmeli v USB stack kode kdesi bude urcite definicia na to. Tieto vsetky 3 jpodnoty vidis aj v spravci zariadeni, obrazok napr tu http://stackoverflow.com/questions/12567023/how-to -know-usb-device-hid-and-pid, si to mozes skontrolovat ze jak sa hlasi ten atmel aj bez aplikacie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny