Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza.cz - vaše zkušenosti s reklamaci?

Zdravím, mám dotaz - mám pulroku starý notebook z alza.cz u kterého začal problikavat display (preinstalovani winu/nahrání aktuálních ovladačů nepomohlo) a tak jsem ho dle instrukcí poslal do serv. Centra výrobce (lenovo) odkud se mi po 20 dnech vrátil, že s notebookem nic není... Po zapnutí notebooků ale problém přetrvává. Rozhodl jsem se tedy odnést v sobotu notebook na pobočku alza.cz, či tedy s daným notebookem, který v zářiče nefunguje jak má..

A můj dotaz zní: Pokud výrobce rekl, že s notebookem nic není, ikdyz to viditelné není pravda, jak se podle vašich zkušenosti zachová alza.cz? Vezme notebook a znovu ho odešle do serv. Centra odkud se zase vrátí po 20 dnech se stejným výsledkem, nebo to bude řešit nějak jinak?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Alza ti moc nebude ochotná pomoci,poněvadž v ZL je uveden seznam smluvních servisů,eventuálně číslo…
pedrosso 11.02.2016 14:51
pedrosso
Alza ti moc nebude ochotná pomoci Co to meleš? V alze nakoupil, v alze nechť reklamuje. Nějaké lejs… nový
Dale Cooper 11.02.2016 22:46
Dale Cooper
Lenovo ma napr. na ideapad radu servisny zvoz, ktory si objednava zakaznik sam, predajca s tym nic n… poslední
shiro 12.02.2016 20:15
shiro
Já třeba řeším reklamaci vždy jen se servisem (dohledám-li se ho tedy). Mnohem rychlejší a řešíš to…
Satyr 11.02.2016 20:41
Satyr
Tento postup ale přináší jisté úskalí, a to pokud je ten servis neschopný. Když totiž není vyřízena… nový
Zajdaz 11.02.2016 23:06
Zajdaz
Kdyby to fungovalo tak jak píšeš, tak by nikdo nechodil do autorizovaného servisu vyřizovat reklamac… nový
TNT 12.02.2016 18:07
TNT
Ono to tak je i neni. Ma pravdu, ze prachy vraci prodejce. Ale normalni slusnej prodejce si to vyba… nový
RedMaX 12.02.2016 18:17
RedMaX
Co když mám 3x protokol o provedené výměně/opravě ze servisu a 4. reklamaci budu řešit přes prodejce… nový
MulishA 12.02.2016 19:03
MulishA
Ano. nový
RedMaX 12.02.2016 19:56
RedMaX

Alza ti moc nebude ochotná pomoci,poněvadž v ZL je uveden seznam smluvních servisů,eventuálně číslo na svoz záručních oprav. Pokud se ale nenecháš v Alze odbýt,tak ten NB tam vem,předveď a modli se,aby se závada projevila. Měli by písemně doložit že je s popsanou chybou a znovu doručit na servis,jinak chtěj nazpět peníze.

Lenovo ma napr. na ideapad radu servisny zvoz, ktory si objednava zakaznik sam, predajca s tym nic nema, bol by len zbytocnou prestupnou stanicou.
zakznik zavola do lenova, pride kurier, a ked opravia, kurier zase dovezie.

ked v lenove chybu nenasli, nech im natoci video, a nie tu vymyslat nelogicke kraviny.
a tiez, ked to uzivatelovi vkuse robi problem, ako to, ze sa v lenove chyba neprejavila? Nerobi uzivatel nejake haluze, alebo nema daco doma zle, napr. el. rozvody?
alebo si len nemysli, ze nejaka bezna funkcia ntb je vlastne porucha? pretoze "blikanie displeja" je popis problemu jak hovado....

treba preverit vsetko.

Tento postup ale přináší jisté úskalí, a to pokud je ten servis neschopný. Když totiž není vyřízena reklamace do 30 dnů, máš právo odstoupit od kupní smlouvy a prodejce je povinen ti vyplatit celou kupní částku. To platí ale jen v případě, že zboží reklamuješ přes prodejce. Pokud jej obejdeš a pošleš výrobek na reklamaci rovnou do servisu, u prodejce si nic nereklamoval a ten ti nic nevyplatí a servis samozřejmě také ne. Pak musíš dolovat z toho servisu reklamovaný výrobek a jsou s tím potíže, když ten servis není solidní, což není už jen tím, že nedokáže vyřídit reklamaci do 30 dnů. Kamarád takhle měl výrobek na reklamaci skoro 3 měsíce.

Kdyby to fungovalo tak jak píšeš, tak by nikdo nechodil do autorizovaného servisu vyřizovat reklamace. Pozáruční servis nebudu vytahovat, to je jasný. Jsou tam stejné povinnosti jako u prodejce. K prodejci se musí jít vždy, když chci uplatnit právo odstoupit od smlouvy a vrátit peníze do 14 dnů od koupě.

Ono to tak je i neni.

Ma pravdu, ze prachy vraci prodejce. Ale normalni slusnej prodejce si to vybavi se servisem a po 30 dnech ti prachy vrati, jenze ruznych vychcanku je hodne a pak to opravdu muze dopadnout jak pise.

Proste chce to reagovat na konkretni situaci, treba davat notas do servisu Aceru je lepsi to dat k prodejci, protoze Acer to je kapitola sama pro sebe. Na druhou stranu jsem reklamoval vyrobek od Zelmeru v jejich servisu a pocitam, ze tak vstricnyho jednani bych se od prodejce nedockal, takze je to opravdu od konkretni situace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru