Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza.cz - vaše zkušenosti s reklamaci?

Zdravím, mám dotaz - mám pulroku starý notebook z alza.cz u kterého začal problikavat display (preinstalovani winu/nahrání aktuálních ovladačů nepomohlo) a tak jsem ho dle instrukcí poslal do serv. Centra výrobce (lenovo) odkud se mi po 20 dnech vrátil, že s notebookem nic není... Po zapnutí notebooků ale problém přetrvává. Rozhodl jsem se tedy odnést v sobotu notebook na pobočku alza.cz, či tedy s daným notebookem, který v zářiče nefunguje jak má..

A můj dotaz zní: Pokud výrobce rekl, že s notebookem nic není, ikdyz to viditelné není pravda, jak se podle vašich zkušenosti zachová alza.cz? Vezme notebook a znovu ho odešle do serv. Centra odkud se zase vrátí po 20 dnech se stejným výsledkem, nebo to bude řešit nějak jinak?

Předmět Autor Datum
*v záruce
Reklamatorek 11.02.2016 14:24
Reklamatorek
Ja mám len a len pozitívne skúsenosti.
Mlocik97 11.02.2016 14:27
Mlocik97
A co kokretne si reklamoval a s jakým výsledkem?
Reklamatorek 11.02.2016 14:45
Reklamatorek
To je tazateli platné,jak mrtvýmu deka.
pedrosso 11.02.2016 14:53
pedrosso
Alza ti moc nebude ochotná pomoci,poněvadž v ZL je uveden seznam smluvních servisů,eventuálně číslo…
pedrosso 11.02.2016 14:51
pedrosso
Mají 30dní va vyřešení reklamace.
pedrosso 11.02.2016 15:15
pedrosso
Alza ti moc nebude ochotná pomoci Co to meleš? V alze nakoupil, v alze nechť reklamuje. Nějaké lejs…
Dale Cooper 11.02.2016 22:46
Dale Cooper
Lenovo ma napr. na ideapad radu servisny zvoz, ktory si objednava zakaznik sam, predajca s tym nic n… poslední
shiro 12.02.2016 20:15
shiro
Tak jim to můžeš předvést přímo na Alze,navíc pokud nefunguje jak má můžeš ho vrátit podle novýho zá…
sambilionk 11.02.2016 14:56
sambilionk
Já mám taky pocit, že v tom servisu ten notě ook ani nezapli, protože jen jak jsem to doma zapnul, t…
Reklamatorek 11.02.2016 15:10
Reklamatorek
Alza.cz musí notebook k reklamaci přijmout, prokáželi se jeho vada, nezpůsobena tebou. Kontakt na se…
Eessencia 11.02.2016 15:11
Eessencia
OK díky, udělám to tak... Jen budu doufat, že se dána závada při ukázce projeví.. Občas se to rozbli…
Reklamatorek 11.02.2016 15:44
Reklamatorek
Tak to natoč třeba na mobil.
Eessencia 11.02.2016 15:52
Eessencia
S alzou a reklamacemi mám jen ty nejhorší zkušenosti (ale není jich tolik) naopak např. CZC, tam rek…
adalkadaar 11.02.2016 19:40
adalkadaar
S CZC a reklamacemi mám jen ty nejhorší zkušenosti (ale není jich tolik) naopak např. Alza, tam rekl…
RedMaX 11.02.2016 20:32
RedMaX
pokiaľ alza ako taká samotná tak tam som problém nemal, pozreli to a vždy poslali na reklamačku do s…
miky265 11.02.2016 20:28
miky265
Jednou jsem v Alze koupil monitor od Fujitsu se zarukou nula vadnych bodu, bohuzel byly tam tri vadn…
RedMaX 11.02.2016 20:40
RedMaX
Já třeba řeším reklamaci vždy jen se servisem (dohledám-li se ho tedy). Mnohem rychlejší a řešíš to…
Satyr 11.02.2016 20:41
Satyr
Tento postup ale přináší jisté úskalí, a to pokud je ten servis neschopný. Když totiž není vyřízena…
Zajdaz 11.02.2016 23:06
Zajdaz
Kdyby to fungovalo tak jak píšeš, tak by nikdo nechodil do autorizovaného servisu vyřizovat reklamac…
TNT 12.02.2016 18:07
TNT
Ono to tak je i neni. Ma pravdu, ze prachy vraci prodejce. Ale normalni slusnej prodejce si to vyba…
RedMaX 12.02.2016 18:17
RedMaX
Co když mám 3x protokol o provedené výměně/opravě ze servisu a 4. reklamaci budu řešit přes prodejce…
MulishA 12.02.2016 19:03
MulishA
Ano.
RedMaX 12.02.2016 19:56
RedMaX
Zákon č. 89/2012 Sb.,občanský zákoník § 2161, odst.2 není možné použít? Jinak postupovat podle § 216…
centsm 11.02.2016 21:31
centsm
pokračování zde :-)http://www.vasestiznosti.cz/spolecnost-123/alza-cz -a-s
TNT 11.02.2016 22:41
TNT

Alza ti moc nebude ochotná pomoci,poněvadž v ZL je uveden seznam smluvních servisů,eventuálně číslo na svoz záručních oprav. Pokud se ale nenecháš v Alze odbýt,tak ten NB tam vem,předveď a modli se,aby se závada projevila. Měli by písemně doložit že je s popsanou chybou a znovu doručit na servis,jinak chtěj nazpět peníze.

Lenovo ma napr. na ideapad radu servisny zvoz, ktory si objednava zakaznik sam, predajca s tym nic nema, bol by len zbytocnou prestupnou stanicou.
zakznik zavola do lenova, pride kurier, a ked opravia, kurier zase dovezie.

ked v lenove chybu nenasli, nech im natoci video, a nie tu vymyslat nelogicke kraviny.
a tiez, ked to uzivatelovi vkuse robi problem, ako to, ze sa v lenove chyba neprejavila? Nerobi uzivatel nejake haluze, alebo nema daco doma zle, napr. el. rozvody?
alebo si len nemysli, ze nejaka bezna funkcia ntb je vlastne porucha? pretoze "blikanie displeja" je popis problemu jak hovado....

treba preverit vsetko.

Tak jim to můžeš předvést přímo na Alze,navíc pokud nefunguje jak má můžeš ho vrátit podle novýho zákonníku.Servisi jsou tragédie,pochybuju že reklamovanou věc klikrát vůbec alespoň zapnou.Známej reklamuje telefon sice jinde ,ale vrátil se mu že je opravenej ovšem závada trvá a když zavolal přímo do servisu tak tam telefon vůbec k opravě neměli,co dodat.

Alza.cz musí notebook k reklamaci přijmout, prokáželi se jeho vada, nezpůsobena tebou.
Kontakt na servis na jejich stránkách slouží především k tomu, že je reklamace rychlejší a nestojí pak notebook třeba týden ve skladu Alzy.

Řekni jim, že jsi notebook poslal na aut.servis, který mají uvedený na stránkách, přilož k tomu reklamační formulář, který si zcela jistě dostal, popiš problém a rovnou jim ho i ukaž. Trvej o vypsání formuláře, kde potvrzují tebou uvedenou vadu a nech to poslat přes ně.

Ptát se na zkušenost nemá smysl, vždy záleží především na člověku, který reklamaci vyřizuje.

S CZC a reklamacemi mám jen ty nejhorší zkušenosti (ale není jich tolik) naopak např. Alza, tam reklamuju kde co, ale při reklamaci 100% rychlost i spokojenost.

---

Tazateli to sice nepomuze, ale chci tim rict, ze jsi asi mel nejakou smulu, kdezto ja mel stejnou smulu v CZC.

pokiaľ alza ako taká samotná tak tam som problém nemal, pozreli to a vždy poslali na reklamačku do servisu. Žiadne zbytočné reči okolo no zas nemožno mať alze za zlé to čo im v tom servisu povedia po prípade ak ti to neuznajú. Osobne som reklamoval len cca 5 vecí keďže síce tam nakupujem skoro všetko elektro no veľa chýb nebolo.

Naposledy reklamovaná matičná doska ASUS kde to síce trvalo dlhšie no to bol problém v samotnom servise a nie v alze ktorá ma o všetkom informovala keď som im napísal/zavolal

Jednou jsem v Alze koupil monitor od Fujitsu se zarukou nula vadnych bodu, bohuzel byly tam tri vadne body, abych nemusel na Alzu a mel to rychleji vyrizene, tak jsem sel rovnou do servisu. Po triceti dnech jsem si dosel pro monitor a na reklamacnim formulari bylo, ze vymenili displej za novy bez vadneho pixelu. Doma jsem to rozbalil a pustil a k memu prekvapeni byly vadne body na tech samych mistech, evidentne se vymena nekonala.
Druhy den jsem zavolal do Alzy a popsal situaci, rekli si o telefon a ze me budou kontaktovat. Za dve hodiny volal clovek z Alzy, jestli chci zpatky penize nebo novy monitor. Rikam, ze chci monitor ale bez vadnych pixelu. Bohuzel momentalne nebyl zadny monitor na vymenu skladem, tak to trvalo jeste 5 dni, ale pak jsem spatny monitor vymenil v Alze za novy a bez vadnych pixelu, takze s Alzou spokojenost, radeji od te doby resim reklamace v obchode, servisy jsou tragedie a jednotlivec je jim u prdele, domnivam se, ze Alze si blabol napsat na papir, kdyz se na monitor ani nepodivali, netroufnou.

Tento postup ale přináší jisté úskalí, a to pokud je ten servis neschopný. Když totiž není vyřízena reklamace do 30 dnů, máš právo odstoupit od kupní smlouvy a prodejce je povinen ti vyplatit celou kupní částku. To platí ale jen v případě, že zboží reklamuješ přes prodejce. Pokud jej obejdeš a pošleš výrobek na reklamaci rovnou do servisu, u prodejce si nic nereklamoval a ten ti nic nevyplatí a servis samozřejmě také ne. Pak musíš dolovat z toho servisu reklamovaný výrobek a jsou s tím potíže, když ten servis není solidní, což není už jen tím, že nedokáže vyřídit reklamaci do 30 dnů. Kamarád takhle měl výrobek na reklamaci skoro 3 měsíce.

Kdyby to fungovalo tak jak píšeš, tak by nikdo nechodil do autorizovaného servisu vyřizovat reklamace. Pozáruční servis nebudu vytahovat, to je jasný. Jsou tam stejné povinnosti jako u prodejce. K prodejci se musí jít vždy, když chci uplatnit právo odstoupit od smlouvy a vrátit peníze do 14 dnů od koupě.

Ono to tak je i neni.

Ma pravdu, ze prachy vraci prodejce. Ale normalni slusnej prodejce si to vybavi se servisem a po 30 dnech ti prachy vrati, jenze ruznych vychcanku je hodne a pak to opravdu muze dopadnout jak pise.

Proste chce to reagovat na konkretni situaci, treba davat notas do servisu Aceru je lepsi to dat k prodejci, protoze Acer to je kapitola sama pro sebe. Na druhou stranu jsem reklamoval vyrobek od Zelmeru v jejich servisu a pocitam, ze tak vstricnyho jednani bych se od prodejce nedockal, takze je to opravdu od konkretni situace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru