Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s updatem u windows 7

Dobrý den. Chtěl jsem přeinstalovat svůj počítač z Windows 10tek (které jsem měl na svém počítači a začali dělat neplechu) na Windows 7.
Instalace a první aktualizace probíhali zcela normálně. Ale jakmile se mi nainstalovala aktualizace service pack 1, tak počítač i po restartu nemůže naleznout jakoukoliv aktualizaci a neustále hledá. Tato činnost je dost vidět také na Ramkách mého počítač, celkem mám 4GB ram a žere mi to 3GB.
Toto mi přišlo divné, a proto jsem vyzkoušel jiné verze Windows 7 (home premium, profesional) a u všech stále stejný výsledek.
Dokonce jsem i provedl stejnou instalaci na ségřiném počítači, kde to dopadlo naprosto stejně. Abych si zajistil jistotu, že instalačka není špatná, zkoušel jsem instalovat Windows jak z CD, tak i z flash disku(online distribucí).

A proto bych se chtěl zeptat. Je toto schválně, aby uživatelé Windows 7 přešli na novější distribuce Windows? Procházel jsem internet ale nikde jsem podobné chyby nenašel. Také by mě zajímalo, jestli se jde nějak poprat s tímto problémem.
Všem moc děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
těch aktualizací po SP1 je tuším okolo 180. A to chvíli trvá, obzvláště na starších PC s jen 4GB RAM…
touchwood 24.03.2016 21:12
touchwood
Ano to vím, a proto jsem to nechal běžet asi tak 8 hodin, což si myslím, že je dostatečný čas.
Marks8 24.03.2016 21:15
Marks8
Pokud ani neskončí vyhledávání,tak něco mají u nich nefunkční,poněvadž v týdnu jsem dělal Vistu a SP…
pedrosso 25.03.2016 17:11
pedrosso
A ještě jedna metoda a měla by být prvotní ve win7 ve win update je pod update pár vět a odkaz pro j…
Václav3 24.03.2016 21:41
Václav3
To co ty píšeš platí v případě,že to těch 180 aktualizací najde. Řekl bych,že většinou je server na…
pedrosso 13.04.2016 12:40
pedrosso
Tazatel pravdu nemá. Aktualizace W7 fungují normálně - ověřeno dnes. Jen je potřeba nainstalovat nej…
Kurt 13.04.2016 12:43
Kurt
No dnesc ano,poněvadž tam je pravidelný balík na všechny OS. Ale v jiné dny (odzkoušeno) ani ťuk.
pedrosso 13.04.2016 13:05
pedrosso
Ne to není schválně, Win7 lze přivést k aktualizacím pomocí několika metod jedna z nich je výmaz sou…
Václav3 24.03.2016 21:24
Václav3
je to zamer ked si daš Windows6.1-KB3102810 ako prvu maš zombika z W7 ale update ti naskoč hned bez…
xxyyxxyy 24.03.2016 21:44
xxyyxxyy
A když to vše zaktualizuješ, tak deaktivuješ jak upgrade, tak telemetry - komunita na netu odvádí au…
Václav3 24.03.2016 22:04
Václav3
Všechny předešlé příspěvky jsou zcela mimo. Dobře vím o co se jedná. Podstatný problém je ve zcela n…
W7HP.hide.update 25.03.2016 09:06
W7HP.hide.update
Ty aktualizace by se mi dost hodily, protože na takto nezaktualizovaném systému mi jde snad jenom po…
Marks8 25.03.2016 10:02
Marks8
na takto nezaktualizovaném systému mi jde snad jenom polovina aplikací tvůj problém je úplně jiný.…
lední brtník 25.03.2016 10:20
lední brtník
Pravdu díš, W7HP.hide.update!...Celý zakopaný pes je tedy v dílně těch softwareových mamlasů, nikoli…
zlý muž 25.03.2016 14:52
zlý muž
Takže pokud si nainstaluji Windows 7 servicepakc 1 a dál ty aktualizace zakážu, tak se v podstatě ni…
Marks8 25.03.2016 16:28
Marks8
Když už nějaký ovladač potřebuješ, snad víš k čemu a stáhneš ho z webu výrobce.
karel 25.03.2016 16:30
karel
Ne,pokud máš SP,tak je chyba jinde.
pedrosso 25.03.2016 17:12
pedrosso
Doplněk: Samozřejmě, že Microsoft je informován o potížích uživatelů s Windows Update. Na webu je k…
zlý muž 26.03.2016 16:36
zlý muž
Nekecal bych, nemám důvod. Zvládnout tu jejich vnucenou anabázi je jen pro opravdové samomasochisty.…
W7HP.hide.update 27.03.2016 15:47
W7HP.hide.update
Není to schválně. MS o tom ví a řeší. Čili stáhnout a nainstalovat: 3102810 po restartu spustit znov…
Kurt 13.04.2016 10:37
Kurt
Stahnul, nainstaloval, restartoval a naslo to 228 updatu. OK. Po instalaci updatu restartoval a zase… poslední
Baxel 02.05.2016 22:10
Baxel

Pokud ani neskončí vyhledávání,tak něco mají u nich nefunkční,poněvadž v týdnu jsem dělal Vistu a SP1 a 2 jsem měl už na disku,tak to jediné šlo nainstalovat off-line. Klasické vyhledávání nějak nic nenajde./není ani dostupnost,jak bylo u XP/ stáhnout aktualizace manuálně mimo Windows update.

A ještě jedna metoda a měla by být prvotní ve win7 ve win update je pod update pár vět a odkaz pro jiné aktualizace, po klepnutí dojde ke stažení prvku Aktive X, je nutno mít defaultně IE jako výchozí prohlížeč, což aktivuje novější win update, píšu to jen po paměti, tak se to může mírně lišit.

To co ty píšeš platí v případě,že to těch 180 aktualizací najde. Řekl bych,že většinou je server na MS nepřístupný,tak to jen vyhledává bez efektu. Tazatel má pravdu. Asi upřednostňují aktualizace na 8.1/10. Také jsem i aktualizacema neuspěl ani na Vistě,ani na sedmičce.

Ne to není schválně, Win7 lze přivést k aktualizacím pomocí několika metod jedna z nich je výmaz souborů v adresářích c:\Windows\SoftwareDistribution\ a to po startu systému dříve než je začne systém používat. U rychlejších PC je nutno zastavit služby, poddadresáře vymazat a služby spustit. Návod je na watch Pak je tu možnost použít https://support.microsoft.com/cs-cz/gp/windows-upd ate-issues/en-us a nebo resetnout win update http://www.sevenforums.com/tutorials/91738-windows -update-reset.html . Stáhnutý bat je nutno spustit jako správce.

Všechny předešlé příspěvky jsou zcela mimo. Dobře vím o co se jedná. Podstatný problém je ve zcela něčem jiném. V tomto případě Microsoft vůbec nezvládl systémovou následnost aktualizací. Celý zakopaný pes je tedy v dílně těch softwareových mamlasů, nikoli v počtu a objemnosti aktualizací. Nejedná se o SW problém instalačního média. Není vůbec podstatné, zda se jedná o x86/x64. Ne, MS nenutí v této fázi přechod na Windows 10. Vnucená tlačenka přijde až později. Průvodní jevy jako neuvěřitelně dlouhá aktualizace WUD spolehlivě odradí každého. Naprosto neadekvátní a dlouhodobé vytíženost procesoru a RAM v řádu přibližně desítky hodin je zpečetěním neschopnosti Microsoftu. Řešil jsem to mnohokrát a vydalo to v rámci reinstalační zakázky na klíč vždy na cca den práce. Takové ty silácké řeči 15-letých reinstalátorů jsou jen pohádkami z neznalosti. Doufejte, juchejte a záplatujte (tedy pokud WUD bude fungovat). Pokud má tazatel skutečně vážný zájem o vyřešení, nechť na sebe zanechá kontakt.

Pravdu díš, W7HP.hide.update!...Celý zakopaný pes je tedy v dílně těch softwareových mamlasů, nikoli...
Nepomáhá ruční doinstalování různých "pomocných záplat", nepomáhá restart Update, nepomáhá smazání složky c:\Windows\SoftwareDistribution\ - nepomáhá nic...
Na fórech se o tom píše dosti často - jediná prý zaručená knížecí rada je - být trpělivý a čekat, až se Windows Update zmátoří. V mém případě Windwos 7 64 bitů tím netrpí, zato u 32 bitové verze stále "přešlapuje na místě".
Než nechat hučet počítač deset a více hodin, lze ručně stáhnout záplaty do počítače a instalovat je off line dávkovým souborem.
Je to otravné. Názvy záplat nebývají na webu Microsoftu zcela čitelné, protože jsou psané velkým písmem a zásadně "celou větou" a na řádek celý název nevejde. Není vidět, o jakou záplatu se jedná. Microsoft se mstí za to, že uživatel dosud nemá zlaté Desítky.
Měsíční nadílku aktualizací lze za několik minut stáhnout ručně z http://www.microsoft.com/cs-cz/search/DownloadResu lts.aspx?q=windows%207&sortby=-availabledate

P.S.
Nedokážu posoudit, zda to "záplatování" stojí za ty nervy a ztracený čas. Myslím, že význam záplat se velmi přeceňuje: když se objeví opravdu zneužitelná hrozba, zaviněna chybou v systému, velmi rychle se to rozkřikne. Kdo trochu sleduje dění kolem počítačů, tak se to doví. Takových hrozeb bylo za dobu existence Windows několik (snad kolik je prstů na jedné ruce). Ale záplat chrlí Microsoft stovky! Dá se odhadnout, že jde spíš o drobné opravy chyb, které mohou znamenat potenciální nebezpečí.

Takže pokud si nainstaluji Windows 7 servicepakc 1 a dál ty aktualizace zakážu, tak se v podstatě nic nestana. Až jenom jedna věc, což by mě dost naštvalo, a to je ta, že když do počítače připojím nové zařízení, webkameru, klávesnici, myš, tak to prostě nenajde ovladač, protože ovladače to stahuje právě přes ten Windows update.

Doplněk:
Samozřejmě, že Microsoft je informován o potížích uživatelů s Windows Update. Na webu je k tomu řada oprav. Na př.:
3135445, je ke stažení "opravný" patch KB3135445. Tento patch není nabízen v automatické aktualizaci a musí se stáhnout a nainstalovat ručně.

Tato obrovská záplata má obnovit narušenou databázi oprav. Pokec k tomu je zde: http://www.zive.cz/poradna/unorove-aktualizace-win dows-7/sc-20-cq-573057/default.aspx?consultanswers =1

Instaluje se velmi dlouho! Po instalaci se opravdu něco děje: Windows 7 dokážou stáhnout po několika hodinách práce seznam aktualizací. Potom opět makají několik hodin, než než se operace dokončí.

Postup vyžaduje dobré nervy... Ale dá se říci, že to funguje. Nyní mám včetně SP1 krásných 301 záplat (vynechávám ty inkriminované s telemetrií).

Ale!
Před opravami nesmí na pozadí běžet služba WUSA! Proto se přesvědčíme, zda není CPU zatíženo procesem svchost. On totiž při neúspěšných pokusech o stažení záplat může zůstat "viset" a brání dokončení nově spuštěné aktualizace.

To by vysvětlovalo problémy na déle používaném počítači, ale na úplně čerstvě instalovaném systému snad žádná databáze není "poškozena". Asi platí co napsal W7HP.hide.update o "...softwarových mamlasech...".

Nekecal bych, nemám důvod. Zvládnout tu jejich vnucenou anabázi je jen pro opravdové samomasochisty. Od jisté doby si za tyhle lekce nechávám platit. Nemám problém pomoci, kolikrát sám žádám o pomoc, ale nebudu dělat pitomce na úkor totální neschopnosti MS. Ani lidé u MS nejsou schopní poradit jednoznačné řešení, jednou radí tak, podruhé při stejném zadání jinak. Čert aby se v tom vyznal! Když si sami nevědí rady, začnou zákazníka odrazovat nabízením placené servisní služby online. Cenové politice a přístupu jsem se zasmál. Proto se spoléhám jen na to co mám na vlastní kůži vytrpěné a vlastní praxí prověřené ...
U mě platí - spokojený klient = nevolající a nepíšící klient.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru