Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva operačné systémy WinXP na jednom disku

Potrebujem vyriešiť problém dvoch užívateľov (každý je sám sebe správca) na jednom PC a na jednom disku. Každý by mal vyhradenú svoju partíciu na disku, a na nej "svoj" WinXP (nechcem tro riešiť cez jeden OS s politikou zabezpačenia), lebo každý je technicky zdatný a potrebuje mať vo svojom OS správcovské práva. Je možné nainštalovať na jeden disk dva Windowsy (každý v svojej partícii na jednom disku) tak aby si nevideli a ani nemohli čítať žiadne súbory navzájom?
Ďakujem za odpoveď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano, použij xOSL, nainstaluj na třetí oddíl (stačí velikost 8-15MB) a v něm nastav bootování z další…
touchwood 20.05.2007 09:40
touchwood
Bať. Starý dobrý XOSL. Správná volba. (Už jsem o něm dlouho neslyšel, co užívám Grub.) poslední
HamHam 22.05.2007 00:04
HamHam

Ano, použij xOSL, nainstaluj na třetí oddíl (stačí velikost 8-15MB) a v něm nastav bootování z dalších dvou oddílů (jako menu), s tím, že můžeš nastavit skrývání "druhých" oddílů.

Pokud dbáš na bezpečnost, měl bys zaheslovat jak přístup do konfigurace XOSL, tak k bootování v BIOSu z jiných médií než HDD. Dále bys měl odstranit správce disků (diskmgmt.msc) -- ale zde je nutné připomenout, že pokud je uživatel admin, tak může toto obejít (potřebuje jen ty znalosti :-))

P.S.: dobrým nápadem by bylo pro oba uživatele použít šifrování svých dat (stačí to co je zabudováno do windows - každé z těch windows budou mít jiné SID, tudíž nehrozí že by jeden admin byl schopen dešifrovat data druhému)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru