Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arduino - char

inString je predsa pointer na pole, ked tam das znamienko == tak porovnavas adresu pola a ne jeho obsah. Obsah pola sa porovnava funkciami trebars strcmp apod.
Stringy v char poli su ukoncene znakom \0, nie su tam ziadne "prazdne znaky" (neexistuje ziaden "prazdny znak", su tam za tym normalne nejake dalsie bajty ktore nikoho nezaujimaju). Velkost pola sa v C nikde nekontroluje ani nepredava/nepouziva. Je to len tvoj boj aby bolo dostatocne velke, preto je dany pristup nebezpecny, co ale laici nikdy nechapu. Nemas osetrene pretecenie pola cim utocnik moze poprepisovat dalsie premenne. Zo stejneho dovodu musia laici v MS furt posielat ludom nejake updaty do Winsracky.

Cele to mas dost blbo organizovane v tom loop (neni normalne pouzivat delay(10) len preto ze to clovek nevie naprogramovat normalne. Ked sa zmeni baudrate na polovicu, tak zrazu bude 10 malo? Navyse to zbytocne spomaluje a pri vyssom baudrate moze nastat overrun na com porte a budes stracat znaky. Delay je u serial komunikacie tabu!)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny