Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SQL pomocné proměnné, trigger

Pokial to cele este len tvoris, tak popracuj najprv na navrhu tej DB az potom zistuj ako urobit nejaky update v transakcii. Ako uz bolo spomenute, nic nehovoriace nazvy tabuliek.
Nedodrzujes ziadne konvencie. Ak uz pises nazvy tabuliek velkymi, tak to rob vsade. A nie raz tak, raz tak. To plati aj o stlpcoch. To pouzivanie podciarkovnika v nazvoch stlpcov je dost des.
Dalej ... co ked budes mat aj ine typy tovarov ako notebook a pocitac? Co ak bude zakaznik chciet kupit viac ako jeden tovar? Nemas tam hlavicku nakupu.

Takto z rychlika, potrebujes tieto entity:
Sklad - Zoznam skladov
Zamestnanec - Zoznam zamestnancov
SkladZamestnanec - Priradenie zamestnanca ku skladu
Zakaznik - Zoznam zakaznikov
Tovar - vseobecny ciselnik zbozia
SkladTovar - tu budes mat aky tovar je na akom sklade a s akym poctom kusov. Tu ani na tovare nema co byt ID zamestnanca.
Objednavka - objednavka, ktoru vytvara zakaznik. Toto je v podstate hlavicka. Mozes tu mat aj ID zamestnanca, ktory zakaznika obsluzil.
ObjednavkaTovar (pripadne: ObjednavkaPolozka) - tu budes mat zoznam tovarov, ktore k objednavke patria. Vazba na tovar (pripadne sklad ak moze byt na viacerych skladoch). Pocet kusov. Cena je na tovare. Tu mozes mat pripadne nejaku akciovu cenu alebo zlavu v percentach....

Celkovu cenu nakupu nemusis mat fyzicky ulozenu v tabulke ako to je v tvojom pripade. Vies ju vypocitat z poloziek v objednavke.

No a nakoniec:
Tie tabulky Pocitac a Notebook. Pokial mas XY druhov tovarov, tak kazdy tovar ma nejake spolocne atributy (tabulka Tovar) a nejake, ktore sa odlisuju. Tie sa spravidla riesia metadatovou tabulkou napriklad: TovarAtribut. Ta obsahuje pre kazdy tovar tolko riadkov, kolko atributov chces evidovat. Kazdy riadok obsahuje ID tovaru, nazov atributu a hodnotu atributu. Vies potom (ak je to nejaky e-shop) na zaklade tychto atributov neskor aj jednoducho filtrovat.

Je tam toho este kopec na vysvetlovacku (stavy objednavok, co ked na sklade tovar nebude, ciastocne vydanie objednavky, ....), ale na zaciatok by mohlo stacit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny