Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nákup na Aliexpres

Dobrý večer! Mám dotaz Koupil jsem zatím pár věcí na Aliexpresu a zatím úplná spokojenost. Teď jsem ale na "vážkách". Objednal jsem zboží za dost peněz a zboží zatím nikde. Jde mi o to, jak reklamovat nedodané zboží. Jak se koukám na objednávku, je tam "Žádost o prodloužení ochrany" , nebo "Otevřít spor". Já tedy nechci udělat prodejci nějakou negatívní reklamu, proto mě zajímá, co mám udělat.
1. Ochrana mi končí 7.5.2017. Mám tedy čekat do toho data, a pokud zboží nedojde, až pak "Otevřít spor", nebo již teď "Otevřít spor", jinak mi možnost na vrácení peněz (po 7.5.2017) pomine!
2. Mám zmačknout tlačítko "Žadost o prodloužení ochrany" a domlouvat se s prodejcem

Jde mi o to, že všechny obchody s Aliexpres mě hodně překvapily svou "solidností" (opravdu já jako zákazník jsem se cítil jako pán). Proto bych nerad zapříčinil nějaký negatív někomu, který to prostě nestihl). Nebo problém bude na České poště. Zároveň bych ale nechtěl přijít o své peníze!

Děkuji moc za osobní zkušenost, nebo radu! Lupkovič

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jenom, trochu pozor na doručování od Česky posty, rovnou dali balík sousedovi a na mě ani nezazvonil…
radce8888 26.04.2017 23:17
radce8888
Omlouvám se pokud se budu opakovat! Ale projel jsem své vlákno a nějak jsem tu mou omluvu nenašel (j… nový
lupkovic 01.05.2017 00:03
lupkovic
Pokud to nekde vazne, tak vzdy resit pred koncem ochranne lhuty, staci jen "contact seller" (nebo ja… nový
lucifer 01.05.2017 02:57
lucifer
Ochrana platí po dobu odpočtu. V případě, že prodejce slušně komunikuje, můžete se dohodnout na prod… poslední
Jan Fiala 01.05.2017 08:46
Jan Fiala

Omlouvám se pokud se budu opakovat! Ale projel jsem své vlákno a nějak jsem tu mou omluvu nenašel (je to delší doba a asi jsem to řešil i jinde). No tak jen abych to uzavřel, zboží došlo vpořádku. Aniž bych cokoli reklamoval (ale chybělo opravdu pár dní). No ale zase mám pár námětu, ale opravdu nevím, jak se zachovat. Stěžovat si po uplynutí "Ochrany", nebo už to bude pozdě. Je tam ještě položka "Prodloužení ochrany" (ale to je snad pro prodejce)!
Jinak, abych to upřesnil, hodně jsem kupoval přes AUKRO a tam bylo "ojebů"jak prase (a za víc peněz), pak mě kolega převedl na ten Aliexpres a i když anglický ani čínský neumím (řeší to za mně pán "Google"), neměl jsem (kromě toho jediného) problém a po dnešku vlastně žáden problém nebyl

Mně jen šlo o to, do kdy platí ta ochrana (od kdy se mám ozvat) Ale fundovanou odpověď jsem nedostal (nebo jsem ji přehlídl) za což se omlouvám!!
Na netu jsem našel takové zkušenosti, že reklamovat hned"Číňan" to zaplatí (peníze dostaneš zpátky) a často zpožděně i to zboží, takže vyděláš! Ale to já nechci zatím opravdu podle AUKRO je obchod s Aliexpres pohádka a nikoho bych nechtěl z Číny zpoškodit (zatím 100% spokojenost)

Ochrana platí po dobu odpočtu. V případě, že prodejce slušně komunikuje, můžete se dohodnout na prodloužení doby o týden nebo 14 dnů. Pokud zboží do té doby nedorazí, zahájíš reklamaci a dostaneš peníze zpět, protože prodejce je nedostane dřív než uplyne odpočet nebo ty nepotvrdíš, že jsi zboží dostal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru