Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cz tracker a legálnost

Dobrý den. Jsem uplný lajk a chci se zeptat, vás znalých, zda je stahování z cztracker (torrenty) legální. Jsem na váškách. Myslím si že to legální není, ale když z toho stahuje a když to sdílí tolik lidí, tak to asi zas tak hrozné nebude ne? Nevím vůbec... proto se vás ptám. Díky za odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsem na váškách. Tohle určitě legální není.
IQ37 12.08.2017 21:00
IQ37
Beru v potaz nový
Patys255 13.08.2017 15:39
Patys255
když z toho stahuje a když to sdílí tolik lidí 30% populace je dementní. chceš říct, že když je jic… nový
lední brtník 13.08.2017 17:02
lední brtník
On obecně používaný názor je ten, že stahování audia videa je pro vlastní potřebu legální. I stahová… nový
kacikac 14.08.2017 00:15
kacikac
... obecně používaný názor je ten, že stahování audia videa je pro vlastní potřebu legální... To ne… nový
Machr55 14.08.2017 07:36
Machr55
Jednoznačně to ale v autorském zákoně uvedení není. A výklad by se dal udělat na obě strany. Takže j… nový
kacikac 14.08.2017 12:59
kacikac
Dobrý,no. Na 18ti řádcích vysvětlovat,že prostě ukradnu legálně hru je dobré počtení. Platilo - audi… nový
kozakl 14.08.2017 07:55
kozakl
Nejenže platilo, v Autorském zákoně je taxativně stanoveno jak lze v tomto smyslu s kterými daty nak… nový
czcharlie 14.08.2017 12:11
czcharlie
Dobrý no, jsi vedle jak ta jedle. Nikde jsem nepsal o ukradení hry. Co se týče programů tak jsem psa… nový
kacikac 14.08.2017 13:07
kacikac
a jak stahovat z cz torrentu? chce to po mě registraci. existuje jiná stránka česká, kde najdo torre… nový
rugertrack 14.08.2017 18:27
rugertrack
No tak se tam regni, v čem je problém? Při používání prográmku, co jsem uvedl v odkaze výše, máš od… nový
kacikac 14.08.2017 19:48
kacikac
Ať stahuješ přes torrenty cokoliv, tak je to nelegální, protože zároveň to sdílíš to co stahuješ a t… nový
Hommer 15.08.2017 09:41
Hommer
Hmm, takže si nemůžu přes torenty legálně stáhnout ani free Linuxovou distribuci? To snad ne-e... Ne… nový
Machr55 15.08.2017 10:56
Machr55
sdílíš to co stahuješ a to je zakázaný Tak, a ted tu o karkulce... nový
Dwane Dibbley 15.08.2017 11:32
Dwane Dibbley
Hommere, ty tomu vůbec nerozumíš, tak proč to komentuješ? Už jsem tu psal: Problém je v případě sdí… poslední
kacikac 15.08.2017 14:44
kacikac

On obecně používaný názor je ten, že stahování audia videa je pro vlastní potřebu legální.
I stahování programů je legální, například pokud máš na ně licenci.
Takže obecně by se dalo říct, že stahování z czt je legální.
Problém je v případě sdílení, odesílat je obecně nelegální v případě například audia, videa, programů, a to v případech, kdy to prostě jejich licence neumožňuje.
Takže je potřeba používat pro stahování torrentů programy nebo doplňky, které sdílení neumožňují, je jich ale velmi málo, například doplněk torrent tornado do firefoxu, ale je jeho používání je dost nepohodlné, navíc posílá na czt nepodporovaný název klienta. Nejvhodnější je tedy naprogramovat si vlastního torrent klienta, který neumožňuje sdílení, pokud to zvládneš.
Co se týče czt, jeho výhoda je ta, že je to privátní tracker a mají tam své ovečky postavené do latě, takže jim tam platí prachy a kvůli ratiu i se snaží hodně sdílet, takže je tam velký poměr seed/leech. Doporučuju nebýt vypatlaná hloupá ovečka, ale upload a seedbody si generovat ne nelegálním sdílením a uploadováním, ale umělým generováním trafiku, například za pomoci tohoto prográmku:
http://krakatoa.www3.cz/bittorent/seedbox.php
Klidně si díky tomuto prográmku můžete vygenerovat vrámci limitů kolik chcete seedbodů (czt má omezení na 1500 na den, což ale na permanentního membera bohatě stačí i několikrát) a kolik chcete uploadu. A přitom neodeslat jediný bajt dat z dat torrentu. A ještě tam budete za kinga, jaký máte hezký semafor, upload, ratio... a přitom to budou pro vás jen ochočené ovečky, od kterých budete sosat jak komáři.

Dobrý,no. Na 18ti řádcích vysvětlovat,že prostě ukradnu legálně hru je dobré počtení. Platilo - audio,video pro vlastní použití je možné stáhnout. Hry a software je nelegální stahovat,pokud není free. Samozřejmě je řeč o Ulož to a podobných nákupních galeriích.

Dobrý no, jsi vedle jak ta jedle. Nikde jsem nepsal o ukradení hry. Co se týče programů tak jsem psal něco na jeden řádek. A to ve smyslu takovém, že i stažení programu je legální, pokud máš na něj licenci. Bylo to myšleno na placené programy, například instalačku Windows 7, kterou například vlastníci oem licence nemají jak stáhnout třeba z webu Microsoftu, takže můžou použít legálně czt. A audio/video jsem tu už komentoval. A stahování mám popisované na prvních třech řádcích, ne na osumnácti. Dál jsem popsal problematiku sdílení/uploadu v případě torrentů, výhody czt jako privátního torrentu, jak řešit ratio/membera na privátním trackeru jako czt - a to poslední bylo na nejvíc řádků, protože je to celkem zásadní, aby člověk mohl stahovat kdy chtěl a nemusel něco platit příživníkům na warezu nebo porušovat zákony při nelegálním sdílení.

a jak stahovat z cz torrentu? chce to po mě registraci. existuje jiná stránka česká, kde najdo torrenty a aby šli stáhnout? Torrentům moc nerozumím, ale pak to celé ještě zamotávajít celé ty trackery, fóra a ratia aseedy, tomu nerozumím,. často se taky sklonňuje stahování bez ratia. to je co?

No tak se tam regni, v čem je problém? Při používání prográmku, co jsem uvedl v odkaze výše, máš od čtvrtého dne membera (navěky, pokud si budeš generovat každých 14. dní 5000 seedbodů, což je zhruba 4 dny po 1500 seedbodech během každých 14. dní) + si díky tomu prográmku můžeš vygenerovat kolik chceš falešného uploadu, takže můžeš stahovat z czt kdy chceš co chceš, a přitom nezaplatíš ani korunu a ani nemusíš uploadnout ani bajt. Ratio je omezení na privátních trackerech určené pro debilní lamičky, aby sdílely/uploadovaly, jenže člověk nemusí být ochočená lamička, stačí použít ten zmiňovaný prográmek na generování a je svobodný i na privátních trackerech jako czt.

Hommere, ty tomu vůbec nerozumíš, tak proč to komentuješ?
Už jsem tu psal:

Problém je v případě sdílení, odesílat je obecně nelegální v případě například audia, videa, programů, a to v případech, kdy to prostě jejich licence neumožňuje.
Takže je potřeba používat pro stahování torrentů programy nebo doplňky, které sdílení neumožňují, je jich ale velmi málo, například doplněk torrent tornado do firefoxu, ale je jeho používání je dost nepohodlné, navíc posílá na czt nepodporovaný název klienta. Nejvhodnější je tedy naprogramovat si vlastního torrent klienta, který neumožňuje sdílení, pokud to zvládneš.

To, co píšeš, platí pro běžné torrentové klienty, které mají doporučené chování torrentového klienta:
http://www.bittorrent.org/beps/bep_0000.html
a tedy například u nich nejde běžně omezit odesílání na nulu buď na základě rychlosti odesílání nebo přidělených odesílacích slotech případně mají bypass v podobě optimistic unchoke, což je volný neomezený slot, který pendluje mezi připojenými klienty a může odesílat vždy. JENŽE takové chování torrentového klienta není nijak závazné pro funkci torrentového klienta a člověk může používat klienta ať už třeba nemá vůbec funkcionalitu k odesílání dat a nemá optimistic unchoke. Já si například takového torrentového klienta naprogramoval a tento můj klient nemá vůlbec funkcionalitu odesílání dat torrentu a nemá ani tedy optimistik unchoke a nedokáže odesílat data, přitom stahování bez problému funguje, například na czt, klidně i plnou rychlostí linky a to mám optiku.
Takže není vždy pravda to, co píšeš. Já rozhodně nesdílím, pokud stahuju přes torrenty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru